top of page

Jaunatnes Čempionāti

Par MU14 grupas čempionēm kļūst “Rīgas Lauvas”

May 20, 2016

Foto: instagram.com/krutaalinda

 

Vakar Ezerkrastu pamatskolā tika aizvadītas izslēgšanas spēles Latvijas Bērnu un Jaunatnes florbola čempionāta MU14 grupā, tādējādi noslēdzot 2015./16.gada sezonu. Par čempionēm četrpadsmitgadīgo meiteņu konkurencē kļuva “Rīgas Lauvas”, kuras finālā tika galā ar “Rubenes” vienaudzēm, bet bronzas medaļas izcīnīja “Daudzeses meža kaķi”, pārliecinoši pieveicot “Ķekavas Bulldogus”.

 

Pusfināli

 

Pirms izšķirošajām cīņām par medaļām, visas četras iepriekš minētās komandas spēkojās pusfinālā. Pirmajā nūjas krustoja rubenietes un buldodzes. Pirmajā puslaika pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja “Rubene”, gūstot trīs vārtus un otrajā puslaikā nostiprinot pārsvaru uz tablo (4:0). “Ķekavas Bulldogs” florbolistes mēģināja atspēlēties un pamatlaika pēdējās septiņās minūtēs divus vārtus atguva, tomēr pietuvoties tuvāk rezultātā vai panākt izlīdzinājumu viņām neizdevās un Kocēnu klubs iekļuva finālā, uzvarot ar 4:2.

 

Otrs pusfināls starp “Rīgas Lauvām” un “Daudzeses meža kaķiem” aizritēja pēc samērā līdzīga scenārija, tiesa momentu bija krietni vairāk. Pirmajās piecās minūtēs lauvas izvirzījās vadībā jau ar 4:0. Daudzeses komandai izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr puslaika beigās vienus vārtus ielaida – 5:3. Otrajās četrpadsmit minūtēs galvaspilsētas klubs nostiprināja pārsvaru, izceļoties ar trim precīziem metieniem, kamēr daudzesietes spēja atbildēt tikai vienu reizi. Līdz ar to mačs noslēdzās ar rezultātu 8:4.

 

Ķekavas Bulldogs – Daudzeses Meža Kaķi

 

Mačā par bronzu rezultātu 7.minūtē pēc Agneses Zaļivkas piespēles atklāja Daudzeses komandas līdere Diāna Marta Lucāne. Arī turpinājums veiksmīgāks padevās daudzesietēm, kuras līdz pārtraukumam panāca 3:0, bet otrā puslaika sākumā ar precīziem metieniem, spēlējot mazākumā, atzīmējās D.M.Lucāne un Ilva Mahotkina (5:0). 25.minūtē pirmos vārtus izdevās gūt buldodzēm, kad precīza bija Melānija Dalbiņa. “Daudzeses meža kaķi” atbildēja divreiz un beigās svinēja uzvaru (7:1), tiekot pie bronzas medaļām.

 

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 6 (3+3) punktiem bija Diāna Marta Lucāne, savukārt divus vārtus “Daudzeses meža kaķu” labā guva Elīna Jostsone.

 

Rubene – Rīgas Lauvas

 

Lielais fināls izvērtās krietni interesantāks, un līdz pirmajiem vārtiem ilgi nebija jāgaida – 48.sekundē tos guva kocēniete Laura Gaugere un uzreiz pēc tam galvaspilsētas kluba sastāvā atzīmējās Anna Ankudinova (1:1). Nedaudz vēlāk abās komandās izcēlās attiecīgi Simona Grapēna un Eva Tomaševska, bet līdz pārtraukumam, gūstot trīs vārtus A.Ankudinovai, lauvas izvirzījās vadībā ar 5:2. 18.minūtē “Rubenes” labā vēlreiz precīza bija L.Gaugere, tomēr rīdzinieces atbildēja ar diviem precīziem metieniem – 7:3. Otrā puslaika otrajā daļā kā vienā tā otrā laukuma pusē bumbiņa divas reizes šķērsoja vārtu līniju. Līdz ar to “Rīgas Lauvas” izcīnīja uzvaru (9:5) un zelta medaļas.

 

Uzvarētājām ar 7 (6+1) rezultativitātes punktiem izcēlās Anna Ankudinova, bet “Rubenes” sastāvā ar hat-trick atzīmējās Laura Gaugere.

 

Līdz ar 22.Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāts florbolā meitenēm ir noslēdzies.

 

LBJČ rezultāti pa vecuma grupām:

MU18

1.Ķekavas Bulldogs

2.Rīgas Lauvas

3.Rubene

4.FK NND/RJTC

 

MU16

1.Rubene

2.Rīgas Lauvas

3.Ķekavas Bulldogs

4.Lekrings

5.Daudzeses meža kaķi

 

MU14

1.Rīgas Lauvas

2.Rubene

3.Daudzeses meža kaķi

4.Ķekavas Bulldogs

5.Lekrings

 

MU12

1.Rubene

2.Daudzeses meža kaķi

3.Rīgas Lauvas

4.Ķekavas Bulldogs

5.Lekrings

Arī MU16 grupā zelts kocēnietēm

May 14, 2016

Foto: instagram.com/moonlightzane

 

Ceturtdien Kocēnu Sporta namā tika aizvadītas izslēgšanas spēles Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta MU16 grupā. Sešpadsmitgadīgo meiteņu konkurencē par čempionēm kļuva “Rubenes” florbolistes, kuras finālā tika galā ar “Rīgas Lauvām”, savukārt bronzu izcīnīja “Ķekavas Bulldogs”, apspēlējot Cēsu “Lekringu”.

 

Pirms izšķirošajām cīņām par godalgotajām vietām notika pusfināli. Pirmajā no tiem nūjas krustoja “Rubenes” un “Lekrings” florbolistes. Mačs izvērtās bez lieliem pārsteigumiem un, kā jau tas bija paredzams, kocēnietes izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 11:1, četrus no vienpadsmit vārtiem gūstot Laurai Gaugerei, bet trīs – Danutei Tinkusei. Otrais pusfināls starp “Rīgas Lauvām” un “Ķekavas Bulldogiem” izvērtās krietni sīvāks, tomēr vienlaikus tas bija maz rezultatīvs, jo šajā duelī tika gūti vieni vārti, ar kuriem bija pietiekami, lai rīdzinieces svinētu panākumu ar rezultātu 1:0. Vienīgo precīzo metienu galvaspilsētas kluba labā izdarīja Anna Ankudinova. Jāatzīmē, ka pamatlaika beigās buldodžu uzbrucēja Anna Mūrniece izpildīja bullīti, tomēr viņai neizdevās panākt izlīdzinājumu.

 

Spēlē par trešo vietu, pirmais puslaiks pagāja “Ķekavas Bulldogs” zīmē – vārti Letīcijai Kalvei un Katei Jeigei (2:0), savukārt 17.minūtē L.Kalve izcēlās vēlreiz, panākot 3:0. Cēsnieces padoties negrasījās un divu minūšu laikā samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr buldodzes atbildēja ar to pašu, atjaunojot +3 savai komandai (5:2). 26.minūtē tiesneši nozīmēja soda metienu uz Ķekavas komandas sargātajiem vārtiem, kuru veiksmīgi realizēja Cēsu “Lekrings” uzbrucēja Klinta Mārtiņjēkaba, taču pamatlaika beigās savus trešos vārtus guva K.Jeige, noformējot gala iznākumu – 6:3.

 

Par mača labāko spēlētāju “Ķekavas Bulldogs” sastāvā tika atzīta Letīcija Kalve, bet Cēsu “Lekrings” rindās tāds pats gods Katei Melderei.

 

Lielajā finālā sākums veiksmīgāks padevās rīdziniecēm, kuras pirmajās divās minūtēs panāca 2:0, tomēr turpinājumā iniciatīvu pārņēma “Rubene”, līdz pirmā puslaika beigām gūstot trīs vārtus un otrā puslaika pirmajā pusē ieraidot vēl četras bumbiņas galvaspilsētas kluba sargātajā cietoksnī – 7:2. Sešus no septiņiem precīzajiem metieniem izdarīja Laura Gaugere un Danute Tinkuse. Līdz pamatlaika beigām “Rīgas Lauvu” sastāvā divreiz precīza bija Linda Dadajeva, tomēr pietuvoties vēl tuvāk lauvām nebija pa spēkam. Līdz ar to Kocēnu klubs izcīnīja uzvaru (7:4), otro reizi šosezon tiekot pie LBJČ zelta medaļām.

 

Par mača labāko spēlētāju “Rubenes” komandā tika atzīta Laura Gaugere, savukārt “Rīgas Lauvām” tāds pats gods Ancei Krjukovai.

 

2015./16.gada florbola sezona oficiāli noslēgsies ceturtdien 19.martā, kad Rīgas Ezerkrastu pamatskolā tiks sadalīti medaļu komplekti meiteņu U14 grupā.

“Rubene” triumfē jaunākajā vecuma grupā

May 11, 2016

Foto: instagram.com/rubenefloorball

 

Vakar Ķekavas Sporta namā tika aizvadītas izslēgšanas spēles Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta MU12 grupā. Zelta medalas jaunāko meiteņu konkurencē ieguva Kocēnu “Rubene”, kas finālā sīvā cīņā pieveica “Daudzeses meža kaķus”, bet bronzu izcīnīja “Rīgas Lauvas”, ne mazāk interesantā mačā pārspējot “Ķekavas Bulldogs” vienību.

 

Pirms pašām svarīgākajām spēlēm, tika aizvadīti pusfināli. Pirmajā no tiem nūjas krustoja daudzesietes un ķekavietes. Lai arī pirmajā puslaikā saglabājās intriga un tas noslēdzās ar rezultātu 5:3 Daudzeses komandas labā, turpinājumā tika gūti vēl četri vārti, tādējādi “Daudzeses meža kaķi” izcīnīja pārliecinošu uzvaru (9:3). Otrs pusfināls starp “Rīgas Lauvām” un “Rubeni” izvērtās krietni interesantāks. Lielāko daļu no cīņas notikumus laukumā kontrolēja lauvas, kuras pēc pirmajām divpadsmit minūtēm atradās vadībā ar 3:2, bet otrā puslaika sākumā mazliet palielināja pārsvaru (5:3), tomēr rubenietēm izdevās atspēlēties un novest maču līdz pagarinājumam, kurā arī izdevās gūt pārākumu – 6:5. Par galveno varoni kļuva Samanta Bērziņa, kura guva trīs bezatbildes vārtus.

 

Uzreiz pēc tam sākās spēle par 3.vietu, kurā rezultāts tika atklāts ļoti ātri – jau 19.sekundē to paveica buldodžu uzbrucēja Līva Tumpele – 1:0. Pirmā puslaika turpinājumā dominēja galvaspilsētas klubs, kas izcēlās ar sešiem precīziem metieniem, no kuriem četrus izdarīja Eva Tomaševska, bet pa vienam – Viktorija Kuročkina un Katrīne Kate Fībiga (6:1). “Ķekavas Bulldogs” florbolistēm izdevās samazināt rezultāta starpību līdz -2, tomer tuvāk pietuvoties neizdevās un tādējādi “Rīgas Lauvas” izcīnīja panākumu ar 6:4, tiekot pie bronzas godalgām.

 

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 5 (4+1) punktiem bija Eva Tomaševska, savukārt buldodzēm ar hat-trick izcēlās Līva Tumpele. Par mača labāko spēlētāju “Rīgas Lauvu” rindās tika atzīta Katrīne Kate Fībiga, bet “Ķekavas Bulldogs” sastāvā tāds pats gods Rebekai Ritai Zauerei.

 

Finālā nūjas krustoja regulārā turnīra uzvarētājas no “Daudzeses meža kaķiem” un “Rubene”, kas pirms play-off palika trešajā vietā. Pirmajā puslaikā nospiedošs teritoriālais pārsvars piederēja kocēnietēm, kuras līdz 5.minūtei panāca 2:0, savukārt līdz pārtraukumam abas komandas apmainījās precīziem metieniem – 3:1.  Turpinājumā daudz aktīvāk uzbruka daudzesietes, kurām otrā puslaika sākumā izdevās panākt izlīdzinājumu, kad divreiz precīza bija Diāna Marta Lucāne (3:3). Gala vārds šajā mačā tomēr piederēja “Rubenei” – 22.minūtē vārtus guva Samanta Bērziņa, izraujot uzvaru ar 4:3 un izcīnot čempiona titulu.

 

Abu komandu sastāvā ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Diāna Marta Lucāne un Samanta Bērziņu. Par mača labākajiem spēlētājiem informācija pagaidām nav pieejama.

 

Rīt Kocēnu Sporta namā medaļu komplekti tiks sadalīti meiteņu U16 grupā, savukārt četrpadsmitgadniecēm finālspēles notiks 19.maijā Rīgas Ezerkrastu pamatskolā.

MU18 grupā zelta medaļas iegūst “Ķekavas Bulldogs”

April 18, 2016

Foto: floorball.lv

 

Pagājušo ceturtdien Kocēnu Sporta namā risinājās izslēgšanas spēles Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta MU18 grupā. Vecāko meiteņu konkurencē par šīs sezonas čempionēm kļuva “Ķekavas Bulldogs” florbolistes, kuras finālā tika galā ar “Rīgas Lauvām”, savukārt bronzu izcīnīja “Rubene”, kas pārliecinoši pieveica FK “NND/RJTC”.

 

Pusfināli

 

Play-off cīņas sākās ar pusfināliem. Kā pirmās laukumā kāpa “Rīgas Lauvas” un “Rubenes” florbolistes. Abas komandas cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu un noslēdzoties pirmajam puslaikam rezultāts uz tablo bija 2:2. Otrā puslaika vidū pēc Rebekas Laures piespēles Jūlija Rozīte izvirzīja vadībā kocēnietes – 3:2. Rīdzinieces atbildēja ar diviem precīziem metieniem Lindas Dadajevas un Ievas Ločmeles izpildījumā. Līdz ar to mačs beidzās ar galvaspilsētas kluba uzvaru (4:3).

 

Otrajā pusfinālā, kurā nūjas krustoja “Ķekavas Bulldogs” un FK “NND/RJTC” arī bija vērojama līdzīga cīņa, un arī šo abu komandu duelī pēc pirmā puslaika uz tablo dega divi divnieki. Otrās trešdaļas sākumā buldodžu rindās atzīmējās Anna Mūrniece un Edīte Ozoliņa, panākot 4:2. 26.minūtē galvaspilsētas kluba uzbrucēja Agnese Vanaga samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, tomēr Ķekavas komanda atbildēja ar vēl diviem precīziem metieniem, noformējot gala iznākumu 6:3.

 

FK “NND/RJTC” – “Rubene”

 

Mačā par bronzas medaļām nospiedošs teritoriālais pārsvars piederēja Kocēnu komandai (metienu attiecība 36-19) un tas spilgti izpaudās arī uz tablo. Pirmajās astoņās minūtēs rubenietes panāca jau 4:0, savukārt līdz pārtraukumam abas komandas guva pa diviem vārtiem – 6:2. Otrā puslaika sākumā kocēnietes palielināja pārsvaru līdz 8:2. Nedaudz vēlāk rīdziniecēm izdevās vienus vārtus atgūt, taču “Rubenes” florbolistes Marta Lība Zameca un Laura Gaugere ieraidīja vēl pa bumbiņai Elfas Elīnas Remezas sargātajā cietoksnī. Līdz ar to gala iznākums 10:3.

 

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 5 (2+3) punktiem bija Elizabete Pavlovska, savukārt rīdziniecēm vienus vārtus guva un divas rezultatīvas piespēles izdarīja Agnese Vanaga. Par mača labāko spēlētāju “Rubenes” sastāvā tika atzīta Sabīne Anna Zīverte, bet FK “NND/RJTC” rindās tāds pats gods Annijai Madarai Mozgai.

 

“Rīgas Lauvas” – “Ķekavas Bulldogs”

 

Finālspēle izvērtās krietni sīvāka. Rezultāts tika atklāts samērā ātri – jau 65.sekundē precīza bija “Rīgas Lauvu” uzbrucēja Anna Ankudinova. Nedaudz vēlāk pirmos vārtus izdevās gūt arī buldodzēm un to izdarīja uzbrucēja Letīcija Kalve, tomēr pēc neilga laika Ankudinova atguva vadību rīdziniecēm (2:1). Cīņas ritējums saglabājās nemainīgs arī otrajā puslaikā, tomēr tas pagāja “Ķekavas Bulldogs” zīmē. 26.minūtē skaitlisko vairākumu realizēja Anna Mūrniece, bet 32 sekundes pirms pamatlaika viņa guva uzvaras vārtus (3:2), atnesot savai komandai čempiona titulu.

 

Anna Mūrniece bija arī rezultatīvākā spēlētāja šajā spēlē, kura bez abiem vārtu guvumiem izdarīja arī rezultatīvu piespēli. Par mača labāko spēlētāju “Ķekavas Bulldogs” sastāvā tika atzīta vārtsardze Elīna Jeige, kura atvairīja 14 no 16 pretinieču metieniem, savukārt “Rīgas Lauvu” rindās tāds pats gods abu vārtu autorei Annai Ankudinovai.

 

Pārējās vecuma grupās sezona turpinās. Jau rīt no Plkst.14:00 Daudzeses pamatskolā notiks trešais posms meiteņu U16 grupā.  

MU18 grupā divas līderes, sešpadsmitgadniecēm līderu maiņa

March 17, 2016

Foto: floorball.lv

 

Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāts tuvojas noslēgumam un tālu nav tas brīdis, kad sāksies izslēgšanas spēles un cīņa par medaļām. Marta pirmajā pusē aizvadīti otrie posmi meiteņu U18 un U16 grupās.

 

MU18

 

Vecākajā grupā šodien notika otrais posms. Ja pirmajā aplī vislabāk klājās “Rīgas Lauvām”, tad šajā reizē izcilu sniegumu nodemonstrēja “Ķekavas Bulldogs” florbolistes, kuras ar 4:3 sakāva “Rubeni”, bet nākamajās divās spēlēs pārspēja abus galvaspilsētas klubus – lauvas (8:4) un FK “NND/RJTC” (8:3). Pārējās komandas tika pie viena panākuma.

 

Līdz ar to pašlaik MU18 grupā lauvām un buldodzēm ir pa 12 punktiem, savukārt “Rubene” un “NND/RJTC” ar divām uzvarām regulārā turnīra tabulā ieņem attiecīgi 3. un 4.vietu.

 

MU16

 

Meiteņu U16 grupas otrajā posmā piecu komandu vietā piedalījās četras, jo uz sabraukumu, kurš 9.martā risinājās Rubenes pamatskolā, neieradās “Ķekavas Bulldogs” florbolistes, tādējādi viņām tika piešķirts tehniskais zaudējums visās četras spēlēs. Jaunatnes čempionāta otrajā aplī vislabāko sniegumu nodemonstrēja Kocēnu “Rubene”, kas pārliecinoši pieveica “Daudzeses meža kaķus” (13:2) un “Lekringu” (8:0), pa vidu ar rezultātu 6:2 pārspējot “Rīgas Lauvas”. Neskaitot tehnisko uzvaru, rīdzinieces izcīnīja divas uzvaras, bet cēsnieces – vienu.

 

Pateicoties uzvarām visās otrā posma spēlēs, “Rubene” ar 21 punktu pārņēmusi vadību U16 grupā, apsteidzot savas tuvākās konkurentes “Rīgas Lauvas” par diviem punktiem. Uz trešo vietu pakāpusies Cēsu “Lekrings” komanda, bet pēdējās divās pozīcijās atrodas “Ķekavas Bulldogs” un “Daudzeses meža kaķi”.

 

Marta otrajā pusē tiks aizvadīti ceturtie posmi jaunāko meiteņu konkurencē. Saskaņā ar FloorballnewsW rīcībā esošo informāciju, 23.martā notiks sabraukums MU12 grupā, savukārt par datumu un norises vietu cīņām MU14 grupā lēmums vēl nav pieņemts.

Jauno Talantu spēles florbolā meitenēm 2016

March 16, 2016

Foto: facebook.com/RUBENE-353338507576

 

Lai popularizētu meiteņu florbolu Kocēnu novadā un Vidzemes reģionā, 6.aprīlī Kocēnu Sporta namā notiks “Jauno talantu spēlēm florbolā meitenēm 2016”.

 

Turnīrs norisināsies jau piekto reizi, un tas pamazām ir ieviesies kā ikgadēja tradīcija, kur satiekas "vecie" talanti (meitenes, kuras jau spēlē florbolu) ar jaunajiem talantiem (meitenēm, kuras vēl tikai domā trenēties un varbūt pat pirmoreiz paņem rokās florbola nūju). Līdzīgi kā iepriekš arī šogad spēles tiks aizvadītas uz mazā laukuma jeb small field, bez vārtsargiem, ar mazajiem vārtiem, un vienlaicīgi vienas komandas sastāvā laukumā varēs atrasties trīs spēlētājas.

 

Turnīrs tiek organizēts divās vecuma grupās:

A grupa: 2003. un 2004.gadā dzimušās meitenes;

B grupa: 2005.gadā dzimušās un jaunākas meitenes;

 

Komandas turnīram jāpiesaka līdz 2016.gada 4.aprīlim (ieskaitot), nosūtot pieteikumus uz e-pastu linda.lice15@gmail.com . Jāatzīmē, ka šogad dalība turnīrā ir bez maksas. Sīkāka informācija un nolikums pieejams: http://www.ksk.lv/sakums/kid/1097

 

Florbola Turnīru „Jauno talantu spēles florbolā meitenēm 2016” rīko biedrība „Kocēnu sporta klubs” sadarbībā ar Kocēnu novada pašvaldību.

MU12 grupā beidzot viens līderis

January 29, 2016

Foto: twitter.com/rigas_lauvas

 

Otrdien Rīgas Ezerkrastu pamatskolā norisinājās Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta 3.posms meiteņu U-12 grupā. FloorballnewsW iepriekš vēstīja, ka pēc diviem posmiem četrām komandām turnīra tabulā bija vienāds punktu skaits – 15, taču tagad situācija ir mainījusies.

 

Sacensību trešajā aplī vislabāko sniegumu nodemonstrēja “Rīgas Lauvas”, kurām izdevās izcīnīt pārliecinošas uzvaras pār “Daudzeses meža kaķiem” un Cēsu “Lekrings” (9:1 ; 11:1), sīvā cīņā ar 3:2 pieveikt “Rubeni” un pēdējā mačā pārspēt “Ķekavas Bulldogs” vienību (7:2). Tieši pateicoties panākumiem visās četrās spēlēs, galvaspilsētas klubs ar 27 punktiem ierindojies 1.vietā regulārā turnīra tabulā, par vienas uzvaras tiesu apsteidzot otrajā pozīcijā esošās daudzesietes. Kocēnu klubs otrdien notikušajā posmā izcīnīja divas uzvaras, savukārt buldodzes – vienu.

 

LBJČ MU12 – spēļu rezultāti(26.01):

Rīgas Lauvas 9:1 Daudzeses meža kaķi

Lekrings 1:13 Ķekavas Bulldogs

Daudzeses meža kaķi 4:3 Rubene

Lekrings 1:11 Rīgas Lauvas

Ķekavas Bulldogs 4:11 Daudzeses meža kaķi

Rubene 2:3 Rīgas Lauvas

Daudzeses meža kaķi 12:0 Lekrings

Ķekavas Bulldogs 1:3 Rubene

Rubene 9:0 Lekrings

Rīgas Lauvas 7:2 Ķekavas Bulldogs

 

LBJČ MU12 – turnīra tabula(26.01):

1.RL     12 9 0 3 0 88-19 27p

2.DAU 12 8 0 4 0 82-52 24p

3.RUB 12 7 0 5 0 52-36 21p

4.ĶBL 12 6 0 6 0 53-47 18p

5.LEK 12 0 0 12 0 5-126 0p

“Rīgas Lauvas” dominē Jaunatnes čempionātā

December 26, 2015

Foto: Renārs Buivids

 

2015./16.gada sezonas pirmā puse noslēgusies arī Jaunatnes čempionātā, kur meiteņu konkurencē aizvadīts viens vai divi posmi. Pašlaik visās vecuma grupās līderpozīcijās atrodas “Rīgas Lauvas”.

 

MU18

 

Vecākajā dāmu grupā šosezon piedalās četras komandas: “Rīgas Lauvas”, “Rubene”, “Ķekavas Bulldogs” un FK “NND/RJTC”.  Pagaidām aizvadīts viens posms, kurš 29.oktobrī risinājās Kocēnu Sporta namā. Tajā vislabāko sniegumu nodemonstrēja lauvas, pirmajā spēlē ar 8:2 pārspējot buldodzes, pēc tam, otrajā periodā laužot cīņas gaitu, tika izcīnīts panākums pār kocēnietēm (4:1) un trenera Jurija Fedulova padotās bija pārākas arī galvaspilsētas klubu duelī (8:3). Pārējās vienības tika pie vienas uzvaras un trim punktiem. No atlikušajām trim komandām vislabākie rādītāji pēc pirmā apļa bija “NND/RJTC”, savukārt “Rubene” ieņem trešo vietu.

 

MU18 grupas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pirmo vietu ieņem “Rīgas Lauvu” uzbrucēja Monika Džigure 9 (8+1), viņas komandas biedrene Linda Dadajeva ar trim vārtiem un četrām piespēlēm ir otrā, savukārt trešajā pozīcijā ierindojusies FK “NND/RJTC” līdere Alise Kazaine, kura izcēlusies ar četriem precīziem metieniem, asistējot divos vārtu guvumos.

 

Starp vārtsardzēm labākā Barbara Rabčevska (“Rīgas Lauvas”), kura, pavadot laukumā 108 minūtes, atvairīja 90,16% metienu, savukārt otro un trešo vietu ar līdzīgu atvairīto metienu procentu ieņem “Ķekavas Bulldogs” un “FK NND/RJTC” vārtsardzes Sintija Bane (86,96%) un Jana Filipsone (86,05%).

 

MU16

 

Viens posms aizvadīts arī meiteņu U-16 grupā, kurā šosezon startē piecas komandas: “Rīgas Lauvas”, “Rubene”, “Ķekavas Bulldogs”, Cēsu “Lekrings” un “Daudzeses meža kaķi”. Pirmā apļa spēlēs, kuras 6.decembrī risinājās Ķekavas Sporta namā, trīs nomināli spēcīgākās komandas tika pie trim panākumiem, piedzīvojot arī vienu zaudējumu, tomēr arī šeit regulārajā turnīrā 1.vietu ar 10 punktiem ieņem galvaspilsētas klubs, kas pārliecinoši tika galā ar cēsniecēm (14:1) un kaķenēm (12:0) kā arī sīvā cīņā ar rezultātu 6:5 pārspēja kocēnietes. No līderēm par punktu atpaliek “Rubene”, kas arī svinēja pārliecinošas uzvaras pār divām vājākajām vienībām, kā arī, pirmajā puslaikā gūstot trīs vārtus, tika pie panākuma mačā pret “Ķekavas Bulldogs”. Buldodzēm negāja tik viegli pret Daudzeses un Cēsu komandām, taču uzvaras nekur neizpalika, savukārt pēdējā mačā panākums pēcspēles metienu sērijā pār “Rīgas Lauvām” (4:3). 

 

Arī MU16 grupas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pirmās divas pozīcijas aizņem “Rīgas Lauvu” florbolistes Linda Dadajeva 27 (22+5) un Anna Ankudinova 21 (6+15), bet trešo vietu ieņem “Rubenes” uzbrucēja Laura Gaugere, kura pirmajās četrās spēlēs guvusi desmit vārtus un izdarījusi astoņas rezultatīvas piespēles.

 

Turpretī MU16 grupas labāko vārtsardžu sarakstā pirmo vietu ieņem “Ķekavas Bulldogs” pārstāve Elīna Jeige, kura atvairījusi 90% metienu. Otrs labākais rādītājs Madarai Vīrei no “Rubenes” (81,48%), savukārt pirmo trijnieku noslēdz Barbara Rabčevska (“Rīgas Lauvas”) ar 77,50%.

 

MU14

 

Šis piecas komandas piedalās arī Jaunatnes čempionāta meiteņu U-14 grupā, kur aizvadīti jau divi posmi. Pagaidām nav pieejamas ziņas par pēdējo piecu spēļu rezultātiem, taču vismaz pēc 15 nospēlētiem mačiem līderpozīcijās atrodas “Rīgas Lauvas”, savukārt 2./3.vietu, saskaņā ar pašreizējo informāciju, dala “Rubene” un “Ķekavas Bulldogs”. Kopumā cīņas pagaidām bijušas visnotaļ interesantas un graujoši iznākumi fiksēti vien četros mačos. Pārliecinošāko uzvaru svinēja “Rubenes” florbolistes, kuras ar 20:1 sagrāva “Lekringu” (cēsniecēm pirmā posma spēlēs piešķirti tehniskie zaudējumi), savukārt “Rīgas Lauvas” ar 12:2 un 14:0 pārspēja Ķekavas komandu.

 

MU14 grupas rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā pārliecinoši atrodas “Rīgas Lauvu” uzbrucēja Anna Ankudinova, kura ir guvusi 26 vārtus un izdarījusi četras piespēles. “Rubenes” līdere Laura Gaugere ar 17 (11+6) punktiem ieņem 2.vietu, bet viņas komandas biedrene Jūlija Rozīte ir trešā – 15 (8+7).

 

Starp vārtsardzēm labākā Barbara Rabčevska no “Rīgas Lauvām” (93,33%), otro pozīciju ieņem “Rubenes” pārstāve Elīna Sirmā, kura atvairījusi 80% metienu, savukārt trešajā vietā pašlaik atrodas Kate Purmale (“Rīgas Lauvas”) – 78,38%.

 

MU12

 

Arī jaunākajā meiteņu grupā aizvadīti divi posmi, pēc kuriem turnīra tabulā izveidojusies visnotaļ interesanta situācija. Tieši tāpat kā vecākajās grupās, 1.vietu ieņem “Rīgas Lauvas”, taču tai pašā laikā šobrīd četrām no piecām komandām “Rīgas Lauvām”, “Daudzeses meža kaķiem” (2.vieta), “Ķekavas Bulldogs” (3.vieta) un “Rubenei” (4.vieta) ir 15 punkti, kas ir rets gadījums, ņemot vērā, ka visas komandas aizvadījušas pa astoņām spēlēm. Pārliecinošāko uzvaru abu posmu ietvaros izcīnīja galvaspilsētas klubs, 3.novembrī ar rezultātu 14:0 sagraujot “Lekringu”, savukārt vissmagākās cīņas bija buldodzēm, kuras pirmajā aplī spēja tikt galā ar kocēnietēm (2:1) un arī pašai “Rubenei”, kas otrajā posmā ne bez grūtībām pārspēja Daudzeses komandu (6:5).

 

MU12 grupas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā 1.vietu pārliecinoši ieņem “Daudzeses meža kaķu” uzbrucēja Diāna Marta Lucāne, kura astoņos mačos atzīmējusies ar 32 precīziem metieniem, asistējot astoņos vārtu guvumos, savukārt otro un trešo pozīciju aizņēmušas “Rīgas Lauvu” florbolistes Eva Tomaševska 29 (17+12) un Katrīne Kate Fībiga (18+2).

 

Labāko vārtsardžu saraksta augšgalā atrodas aizsardze Samanta Belova (“Daudzeses meža kaķi”), kura atvairījusi 87,50% metienu. Otro vietu ar 85,42% ieņem Elīna Sirmā (“Rubene”), bet pirmo trijnieku noslēdz Viktorija Kuročkina (“Rīgas Lauvas”) – 82,19%.  

MU12 grupā zelts „Rīgas Lauvām”

May 13, 2015

Vakar Ķekavas Sporta namā tika aizvadītas izšķirošās cīņas Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta MU12 grupā. Divpadsmitgadīgo meiteņu vidū zelta medaļas izcīnīja „Rīgas Lauvas”, bet mačā par trešo vietu ļoti smagā un saspringtā cīņā uzvaru svinēja „Ķekavas Bulldogs” florbolistes.

 

Protams, ka pirms spēlēm par medaļām, komandas cīnījās pusfinālā. Pirmajā pusfinālā „Rīgas Lauvas” spēja iegūt stabilu pārsvaru pār buldodzēm. Lai arī mača sākumā rīdzinieces atradās vadībā vien ar 2:1, pēc diviem Annas Ankudinovas precīzajiem metieniem izdevās panākt trīs vārtu pārsvaru, bet otrajā puslaikā galvaspilsētas klubs Madaras Kokinas sargātajos vārtos sameta vēl trīs bumbiņas, savukārt pamatlaika pašā izskaņā bullīti realizēja „Ķekavas Bulldogs” aizsardze Melānija Dalbiņa (7:2). Par īstu trilleri izvērtās otrais pusfināla duelis starp „Rubenes” un „Daudzeses” florbolistes. Tur pēc pirmā puslaika uz tablo neizšķirts – 2:2. 27.minūtē kocēnietes vadībā izvirzīja Linda Zēmele (3:2). Daudzesietes padoties negrasījās un atbildēja ar diviem precīziem metieniem, izraujot uzvaru ar 4:3 un izcīnot vietu finālā.

 

Līdz ar to spēlē par bronzu spēkiem mērojās „Rubene” un „Ķekavas Bulldogs”. Arī šī spēle izvērtās ļoti sīva un rezultāts tika atklāts vien pirmā puslaika pašā izskaņā, kad pēc Kates Jeiges piespēles buldodzēm skaitlisko vairākumu realizēja Nikola Biezuma (1:0). Otrā puslaika pirmajā pusē Kocēnu kluba labā divus vārtus guva Simona Grapēna (2:1). Uzreiz pēc tam buldodzes pārņēma iniciatīvu un aktīvi devās uzbrukumā, taču rubenietes teicami darbojās aizsardzībā. Neskatoties uz to Ķekavas komandai ar lielām grūtībām tomēr izdevās panākt izlīdzinājumu – tikai divas sekundes pirms pamatlaika beigām ar precīzu metienu izcēlās Līva Tumpele – 2:2. Pagarinājumā pārākas izrādījās „Ķekavas Bulldogs” meitenes, izcīnot uzvaru ar 3:2 un bronzas medaļas.

 

Finālā, kurā par čempiona titulu cīnījās „Rīgas Lauvas” un „Daudzese” intrigas nebija. Kā jau tas bija paredzams, šajā mačā liels teritoriālais pārsvars piederēja rīdziniecēm, kuras pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar 4:1. Otrajā puslaikā abas komandas demonstrēja rezultatīvu sniegumu. Lauvas guva piecus vārtus, savukārt daudzesietes realizēja trīs no pieciem izdarītajiem metieniem. Līdz ar to „Rīgas Lauvas” svinēja uzvaru ar 9:4, izcīnot čempiona titulu, savukārt „Daudzeses” florbolistes varēja priecāties par sudrabu, jo komandai šīs ir pirmās medaļas Latvijas čempionātā.

MU14 grupā čempiona titulu izcīna „Rubene”

May 8, 2015

Vakar Kocēnu Sporta namā tika aizvadītas izšķirošās cīņas Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta MU14 grupā. Par čempionēm četrpadsmitgadīgo meiteņu vidū kļuva „Rubenes” florbolistes, bet mačā par trešo vietu pārliecinošu uzvaru svinēja „Rīgas Lauvas”.

 

Protams, ka pirms spēlēm par medaļām, komandām bija jāaizvada pusfināli. Pirmajā pārī savā starpā nūjas krustoja „Rubenes” un „Daudzeses” florbolistes. Pirmajās astoņpadsmit minūtēs kocēnietēm piederēja liels teritoriālais pārsvars, taču daudzesietes cienīgi turējās pretī, ielaižot vien divus vārtus un arī pašas izdarot precīzu metienu – 2:1. Tomēr turpinājumā rubenietes lauza cīņas gaitu sev par labu, panākot stabilu pārsvaru un beigās izcīnot uzvaru ar 6:2. Līdzvērtīgāka cīņa bija vērojama otrajā pusfinālā starp „Ķekavas Bulldogs” un „Rīgas Lauvām”. Pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti (2:2). Ļoti ilgu rezultāts saglabājās nemainīgs, taču 30.minūtē par nepareizu sitienu uz divām tika noraidīta lauvu aizsardze Gundega Sekste. Buldodzes vairākumu realizēja (precīza bija Elizabete Ozoliņa), izvirzoties vadībā, bet 33.minūtē vārtus guva Kate Jeige, panākot gala iznākumu – 4:2.

 

Līdz ar to spēlē par bronzu savā starpā spēkiem mērojās „Rīgas Lauvas” un „Daudzese”. Lai arī cīņa bija pietiekami sīva un diezgan aktīvi uzbruka Daudzeses komanda, intriga tomēr izpalika. Rīdzinieces jau pirmajā puslaikā ielika pamatus uzvarai, panākot 4:0. Otrā puslaika sākumā galvaspilsētas kluba labā divreiz precīza bija Katrīna Kate Fībiga – 6:0. Pēc neilga brīža pirmos vārtus guva daudzesietes, kad atzīmējās Megija Putniņa, tomēr līdz pamatlaika beigām lauvas ieraidīja vēl četras bumbiņas Lauras Viktorijas Lucānes sargātajos vārtos, gala rezultātā svinot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 10:1 un izcīnot bronzas medaļas.

 

Arī fināls starp „Rubeni” un „Ķekavas Bulldogs” izvērtās ļoti interesants. Rezultātu 3.minūtē atklāja Kocēnu kluba spēlētāja Marta Lība Zamece, tomēr pēc desmit minūtēm buldodžu aizsardze Melānija Dalbiņa panāca izlīdzinājumu – 1:1. Otrajā puslaikā spēles ritējums nemainījās, tomēr rubenietes daudz prasmīgāk realizēja savus momentus, gūstot trīs vārtus un svinot panākumu ar 4:1. Līdz ar to zelta medaļas tika kocēnietēm, bet ķekavietēm nācās samierināties ar sudrabu.

 

Jaunatnes čempionātā atlicis vien noskaidrot čempiones divpadsmitgadīgo meiteņu vidū. Finālposms MU12 grupā notiks nākamotrdien Ķekavas Sporta namā. Spēļu sākums Plkst.16:00.

„Rīgas Lauvas” triumfē arī MU16 grupā

May 1, 2015

Vakar Ķekavas Sporta namā tika aizvadītas izšķirošās spēles Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta MU16 grupā. Arī sešpadsmitgadīgo meiteņu vidū zelta medaļas izcīnīja „Rīgas Lauvas”.

 

Ņemot vērā, ka meiteņu U-16 grupā šosezon startēja vien trīs komandas, un regulārajā turnīrā triumfēja „Rīgas Lauvas”, galvaspilsētas klubs jau nodrošināja vietu finālā. Līdz ar to pusfinālā nūjas krustoja „Rubenes” un „Ķekavas Bulldogs” florbolistes. Pirmais puslaiks aizritēja Kocēnu komandas zīmē. Rezultātu 8.minūtē atklāja Rebeka Laure, bet neilgi pirms atpūtas pauzes precīza bija Laura Gaugere (2:0). Otrā puslaika pirmajā pusē buldodzes atbildēja ar diviem precīziem metieniem, panākot izlīdzinājumu – 2:2. Gala vārdu šajā mačā tomēr teica rubenietes – 35.minūtē pēc Simonas Grapēnas piespēles uzvaras vārtus guva Klinta Martinjekaba, atnesot savai komandai panākumu ar 3:2 un vietu finālā.  

 

Mačs par zeltu izvērtās diezgan sīvs, tomēr rīdzinieces daudz labāk prata realizēt savas vārtu gūšanas iespējas. Pirmajā puslaikā viņas ielika kārtīgus pamatus uzvarai, gūstot četrus vārtus un dodoties atpūtā ar 4:0 uz tablo. Otrā puslaika sākumā kocēnietes divus vārtus atguva, tomēr lauvas turpināja demonstrēt stabilu un pārliecinošu sniegumu, 33.minūtē panākot 7:2, bet piecas minūtes vēlāk rezultāts bija 9:5. Pamatlaika beigās „Rīgas Lauvas” izcēlās ar vēl diviem precīziem metieniem, noformējot gala iznākumu (11:5), un kļūstot par MU16 grupas čempionēm. „Rubenei” nācās samierināties ar sudrabu, bet „Ķekavas Bulldogs” komandai bronza.

MU18 grupā zelts „Rīgas Lauvām”

April 23, 2015

Šovakar Kocēnu Sporta namā notika finālposms Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta MU18 grupā. Vecāko meiteņu vidū par čempionēm kļuva „Rīgas Lauvas”.

 

Ņemot vērā, ka savu dalību čempionātā atsauca „IK Auseklis”, rīdzinieces jau bija nodrošinājušas vietu finālā. Līdz ar to pusfinālā savā starpā spēkiem mērojās „Rubenes” un „Ķekavas Bulldogs” florbolistes. Pirmā puslaika vidū abas komandas guva pa vieniem vārtiem (1:1). Otrās trešdaļas sākumā buldodzēm vadību atguva Inga Ametere, tomēr 27.minūtē kocēniešu uzbrucēja Klinta Martinjekaba atjaunoja līdzsvaru uz tablo – 2:2. Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti un arī pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots. Nācās izpildīt bullīšus, kuros pārākas bija rubenietes, izcīnot uzvaru ar 3:2.

 

Fināls, kurā nūjas krustoja „Rīgas Lauvas” un „Rubene” izvērtās ļoti sīvs un tajā ar rezultātu 6:4 uzvaru izcīnīja galvaspilsētas komanda, izcīnot zelta medaļas. Sudrabs kocēnietēm, bet bronza – buldodzēm.

Aprīļa beigās Kocēnos notiks Jauno talantu spēles florbolā meitenēm 2015

April 1, 2015

Lai popularizētu meiteņu florbolu, 29.aprīlī no plkst. 10.00 Kocēnu sporta namā jau ceturto reizi norisināsies turnīrs "Jauno talantu spēles florbolā meitenēm".

 

Spēles tiks aizvadītas uz mazā laukuma jeb small field, bez vārtsargiem, ar mazajiem vārtiem, un vienlaicīgi vienas komandas sastāvā laukumā varēs atrasties trīs spēlētājas.

 

Turnīrs tiek organizēts divām vecuma grupām:

A grupa: 2003. - 2004.gadā dzimušās meitenes. Šajā grupā var spēlēt arī gadu vecākas meitenes, ja nav spēlētājas licence Latvijas čempionātā;

B grupa: 2005.gadā dzimušās un jaunākas meitenes.

 

Piedalīties "Jauno talantu spēlēs florbolā meitenēm" tiek aicinātas visas meitenes, kurām ir vēlme aktīvi pavadīt dienu un izmēģināt florbolu, kā arī tās, kurām jau ir pieredze florbola spēlēšanā.

 

Pieteikšanās "Jauno talantu spēlēm florbolā meitenēm" norisināsies līdz 27.aprīlim, rakstot komandu pieteikumus uz e-pastu: linda.lice15@gmail.com. Dalības maksa no komandas – 8 EUR. Turnīra nolikums publicēts Kocēnu novada domes interneta mājaslapā www.kocenunovads.lv.

 

Turnīru rīko "Kocēnu sporta klubs" sadarbībā ar Kocēnu novada pašvaldību.

 

Izmantotie resursi:

floorball.lv

Ar „Rīgas Lauvām” un „Rubeni” līderpozīcijās noslēgumam tuvojas Jaunatnes čempionāts

March 25, 2015

Straujiem soļiem tuvojas izšķirošās cīņās Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionātā meitenēm. Ar „Rīgas Lauvu” triumfu noslēdzies regulārais turnīrs MU18 un MU16 grupā, savukārt jaunākajās grupās pirms play-off būs jāizvada vēl daži mači.

 

MU18

 

Pagājušajā trešdienā tika aizvadīts trešais posms vecāko meiteņu grupā. Ņemot vērā, ka pēdējā vietā esošā IK „Auseklis” vienība dalību čempionātā atsauca, regulārais turnīrs noslēdzās ar trim spēlēm. Tajās vislabāko sniegumu nodemonstrēja „Rubenes” florbolistes, kuras ar 4:2 pārspēja „Rīgas Lauvas” un 6:4 pieveica „Ķekavas Bulldogs”, savukārt zaudējušo komandu duelī uzvaru izcīnīja lauvas (9:5).

 

Noslēdzoties regulārajam turnīram 1.vietu ar septiņām uzvarām un tikai vienu zaudējumu izcīnīja „Rīgas Lauvas”, par desmit punktiem apsteidzot „Rubeni”, bet trešajā vietā palika „Ķekavas Bulldogs” (8p). Pašlaik nav pieejama informācija par otrā posma spēli starp „Rubeni” un „IK Auseklis”, taču šī mača iznākums neko mainīt nevar, jo kocēnietes augstāk pakāpties vairs nevar, bet otra komanda, kā jau minējām, čempionātā vairs nepiedalās.

 

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā ar 26 (15+11) punktiem atrodas „Rīgas Lauvu” uzbrucēja Linda Dadajeva, apsteidzot savu komandas biedreni Moniku Džiguri, kura ar 17 vārtiem un sešām piespēlēm ierindojusies 2.vietā, savukārt pirmo trijnieku noslēdz „Ķekavas Bulldogs” līdere Inga Ametere, kuras kontā 21 (11+10).

 

Labāko vārtsardžu sarakstā pirmās divas pozīcijas ieņem „IK Auseklis” vārtsardzes Jana Filipsone un Dana Gulbe, taču ņemot vērā, ka komanda atsaukusi dalību čempionātā, par līderi var uzskatīt „Ķekavas Bulldogs” vārtsardzi Elīnu Jeigi, kura atvairījusi 83,23% metienu. Otro vietu ieņem Kristīne Kirilova no „Rīgas Lauvām” (82,67%), bet trešo – Sintija Bāliņa („Rubene”) ar 81,71%.

 

Pagaidām oficiāli nav zināms, kad notiks Finālspēles MU18 grupā, taču saskaņā ar FloorballnewsW rīcībā nonākušo kalendāra projektu, izšķirošos mačus paredzēts aizvadīt 23.aprīlī Kocēnu Sporta namā.

 

MU16

 

Vakar Ezerkrastu pamatskolā tika aizvadīts pēdējais regulārā čempionāta posms U16 grupā. Arī tajā vislabāko sniegumu demonstrēja „Rubenes” meitenes, kuras ar 4:1 pieveica „Ķekavas Bulldogs” kā arī pēcspēles metienos pārspēja „Rīgas Lauvas” (8:7). Abu zaudējušo komandu duelī pārākas izrādījās lauvas (7:6).

 

Regulārajā čempionātā ar 28 punktiem pārliecinoši triumfēja „Rīgas Lauvas”, otro vietu ieņēma „Rubene” (12p), bet pēdējo trešo pozīciju „Ķekavas Bulldogs” (5p).

 

Rezultatīvāko spēlētāju TOP3 aizņem „Rīgas Lauvu” florbolistes. Pašā virsotnē atrodas Linda Dadajeva 56 (32+24), otro pozīciju ieņem Monika Džigure 38 (26+12), bet trešajā vietā ierindojusies Anna Ankudinova 33 (22+11).

 

Labāko vārtsardžu sarakstā pirmo vietu ieņem „Rīgas Lauvu” vārtsardze Estere Lismante, kura atvairījusi 87,88% metienu. Aiz viņas seko „Rubenes” pārstāve Iveta Kozlovska (76,47%), bet pirmo trijnieku noslēdz Elīna Jeige no „Ķekavas Bulldogs” (73,77%).

 

Pagaidām oficiāli nav zināms, kad notiks Finālspēles MU16 grupā, taču saskaņā ar FloorballnewsW rīcībā nonākušo kalendāra projektu, izšķirošos mačus paredzēts aizvadīt 28.aprīlī Ķekavas Sporta namā.

 

MU14

 

U14 grupā, kurā startē piecas komandas, iepriekšējais posms notika pagājušo ceturtdien Ķekavas Sporta namā. Uz to gan neieradās „Inčukalns/COYOTE”, par ko komandai visos mačos tika piešķirti tehniskie zaudējumi. No atlikušajām komandām vislabāko sniegumu nodemonstrēja „Rubene” un „Rīgas Lauvas”. Kocēnietes ar 10:1 un 4:2 pieveica attiecīgi „Daudzesi” un „Ķekavas Bulldogs”, bet rīdzinieces pārspēja Ķekavas komandu ar 3:2, bet Rubenes un Lauvu savstarpējā duelī uzvaru bullīšos svinēja galvaspilsētas klubs (4:3). Pašlaik nav pieejama informācija par „Daudzeses” – „Rīgas Lauvas” mača iznākumu.

 

Pašlaik regulārā turnīra tabulā pirmo vietu ar 58 punktiem ieņem „Rubene”, kas par astoņiem punktiem apsteidz otrajā vietā esošo „Ķekavas Bulldogs” vienību. Trešajā vietā ierindojušās „Rīgas Lauvas” (33p), ceturtajā „Daudzese” (15p), bet piektajā „Inčukalns/COYOTE” (6p).

 

Rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā pirmo vietu ieņem „Rīgas Lauvu” uzbrucēja Anna Ankudinova ar 74 (56+18) punktiem. „Rubenes” līdere Laura Gaugere, kura guvusi 41 vārtus un izdarījusi 30 rezultatīvas piespēles, atrodas otrajā vietā, bet pirmo trijnieku noslēdz „Ķekavas Bulldogs” uzbrucēja Anna Mūrniece 52 (41+11).

 

Arī labāko vārtsardžu sarakstā pirmo vietu ieņem „Rīgas Lauvu” pārstāve Barbara Rabčevska, kura atvairījusi 89,58% metienu. Otrajā pozīcijā ierindojusies „Rubenes” vārtsardze Madara Vīre (88,60%), bet pirmo trijnieku noslēdz Elīna Jeige no „Ķekavas Bulldogs” (87,20%).

 

Saskaņā ar FloorballnewsW rīcībā nonākušo kalendāra projektu pēdējais posms MU14 grupā paredzēts 16.aprīlī Inčukalna Sporta kompleksā, bet finālspēles plānots aizvadīt 9.maijā Kocēnu Sporta namā.

 

MU12

 

U12 grupā, kurā piedalās četras komandas, iepriekšējais posms notika pagājušo otrdien Ezerkrastu pamatskolā. Tajā visabāko sniegumu nodemonstrēja „Rīgas Lauvas”, kas ar 9:4 pārspēja „Daudzesi”, pieveicot arī „Ķekavas Bulldogs” (11:2) un „Rubeni” (5:4). Kocēnietes tika pie diviem panākumiem, bet daudzesietes izcīnīja vienu uzvaru.

 

Pašlaik regulārajā turnīrā pirmo vietu ar 44 punktiem ieņem „Rīgas Lauvas”, aiz kurām seko „Rubene” (28p), „Daudzese” (24p) un „Ķekavas Bulldogs” (12p). Līdz ar to nākamajā posmā varētu būt spraiga cīņa par otro pozīciju.

 

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā 1.vietu pārliecinoši ieņem „Rīgas Lauvu” uzbrucēja Anna Ankudinova, kura guvusi 99 vārtus un izdarījusi 16 rezultatīvas piespēles. Viņas komandas biedrenei Evai Tomaševskai ir divreiz mazāk punktu 52 (24+28), savukārt trešajā pozīcijā atrodas „Daudzeses” uzbrucēja Diāna Marta Lucāne 46 (29+17).

 

Arī labāko vārtsardžu sarakstā pirmo pozīciju ieņem „Rīgas Lauvu” pārstāve Estere Lismante, kura atvairījusi 89,04% metienu, pavisam nedaudz apsteidzot „Rubenes” vārtsardzi Simonu Grapēnu (88,89%), bet pirmo trijnieku noslēdz vēl viena galvaspilsētas kluba vārtsardze Kate Purmale (82,76%).

 

Saskaņā ar FloorballnewsW rīcībā nonākušo kalendāra projektu pēdējais posms MU12 grupā paredzēts 21.aprīlī Kocēnu Sporta namā, bet finālspēles plānots aizvadīt 14.maijā Ezerkrastu pamatskolā.

 

MU10

 

Jāatzīmē, ka Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāts notiek arī meiteņu U10 grupā, kur ir notikuši trīs posmi, taču informācija par tiem pagaidām nav pieejama.

 

Saskaņā ar FloorballnewsW rīcībā nonākušo kalendāra projektu MU10 grupā paredzēti vēl divi regulārā čempionāta posmi. Pirmais no tiem notiks jau nākamotrdien Ķekavas Sporta namā, bet otrais – 21.aprīlī Ezerkrastu pamatskolā. Finālspēles pašām jaunākajām meitenēm ieplānotas 19.maijā Kocēnu Sporta namā.

MU14 grupā pēc trim posmiem vadībā „Ķekavas Bulldogs”

December 12, 2014

Vakar Inčukalna Sporta kompleksā norisinājās Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta trešais posms MU14 grupā, ar kuru noslēdzās sezonas pirmā puse šajā meiteņu kategorijā.

 

Teicamu sniegumu pret visām savām pretiniecēm nodemonstrēja „Rubenes” florbolistes, uzvarot visus četrus mačus pret „Ķekavas Bulldogs” (4:1), „Inčukalns/COYOTE” (11:0), „Daudzesi” (17:0) un „Rīgas Lauvām” (7:0). Buldodzes izcīnīja trīs uzvaras, lauvas tika pie diviem panākumiem, savukārt nomināli vājāko komandu duelī „Inčukalns/COYOTE” atradās iedzinējos ar 1:3, tomēr mača otrajā pusē inčukalnietes saņēmās un sīvā cīņā pārspēja „Daudzesi” ar 5:4. Uzvaras vārtus 24.minūtē guva Megija Suhareva.

 

Pēc pirmajiem trim posmiem MU14 grupas regulārā turnīra tabulā līderpozīcijās ar 26 punktiem atrodas „Ķekavas Bulldogs”. „Rubene” pateicoties četrām uzvarām, pietuvojusies 1.vietai un no tās atpaliek vien par diviem punktiem, bet trešo pozīciju ieņem „Rīgas Lauvas” (19 p.). Abām atlikušajām komandām: „Inčukalns/COYOTE” un „Daudzesei” attiecīgi seši un trīs punkti. Tiesa jāatzīmē tas, ka atšķirībā no pārējām čempionāta vienībām, kuras aizvadījušas visus 11 mačus, inčukalnietēm ir trīs spēles rezervē.

 

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā 1.vietu ieņem „Rubenes” uzbrucēja Laura Gaugere, kura U14 grupā guvusi 22 vārtus un izdarījusi 18 rezultatīvas piespēles. Otrajā pozīcijā atrodas Anna Ankudinova („Rīgas Lauvas”), kura izcēlusies ar 38 (27+11) punktiem, bet līderu trijnieku noslēdz „Ķekavas Bulldogs” pārstāve Anna Mūrniece 33 (27+6).

 

No vārtsardzēm labākais statistikas rādītājs Madarai Vīrei („Rubene”), kura nospēlējot 120 minūtes atvairījusi 97,67% metienu. Otro vietu ieņem „Ķekavas Bulldogs” vārtsardze Elīna Jeige (316:00 ; 89,44%), bet trešajā pozīcijā atrodas Ketlīna Kazaka („Rubene”) ar 86,67% atvairīto metienu un 112 nospēlētām minūtēm.

Nākamtrešdien Jauno talantu spēles florbolā meitenēm 2014

December 4, 2014

Lai popularizētu meiteņu florbolu, 10.decembrī Kocēnu sporta namā jau trešo reizi norisināsies turnīrs "Jauno talantu spēles florbolā meitenēm", ko rīko Kocēnu sporta klubs sadarbībā ar Kocēnu novada pašvaldību.

 

Spēles tiks aizvadītas uz mazā laukuma jeb small field, bez vārtsargiem, ar mazajiem vārtiem, un vienlaicīgi vienas komandas sastāvā laukumā varēs atrasties trīs spēlētājas.

 

Turnīrs tiek organizēts divām vecuma grupām:

A grupa: 2002.-2003.gadā dzimušās meitenes;

B grupa: 2004.gadā dzimušas un jaunākas meitenes.

 

Piedalīties "Jauno talantu spēlēs florbolā meitenēm" tiek aicinātas visas meitenes, kurām ir vēlme aktīvi pavadīt dienu un izmēģināt florbolu, kā arī tās, kurām jau ir pieredze florbola spēlēšanā.

 

Turnīrs tiek organizēts jau trešo reizi. Iepriekšējā turnīrā, kas notika šā gada aprīlī, piedalījās 19 komandas no Kocēniem, Rubenes, Dikļiem, Stalbes, Brenguļiem, Kauguriem, kā arī no Mazsalacas un Ķekavas, kopumā pulcējot 73 jaunās florbolistes.

 

Turnīra galvenais tiesnesis Jānis Dainis atzina, ka juties gandarīts par plašo atsaucību un sporta skolotāju, treneru un vecāku atbalstu, kas arī iedvesmojis rīkot turnīru atkārtoti un pamazām to ieviest kā tradīciju. Viņš arī norāda, ka cer uz aizvien jaunu meiteņu iesaistīšanos florbolā.

 

Pieteikšanās "Jauno talantu spēlēm florbolā meitenēm" turpināsies līdz 8.decembrim, rakstot uz e-pastu: linda.lice15@gmail.com

 

Izmantotie resursi:

floorball.lv

Izveidota MU10 grupa, pirmās cīņas jau šonedēļ

December 4, 2014

Oktobra vidū sākās 21.Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāts meiteņu kategorijā. Kopš 2010./11.gada sezonas sacensības notikušas četrās grupās: MU18, MU16, MU14 un MU12. Taču šosezon ir izveidota MU10 grupa, kurā savā starpā nūjas krustos pašas jaunākās meitenes, liecina pieejamā informācija Latvijas Florbola Savienības (LFS) mājaslapā.

 

Līdzīgi kā MU12, arī MU10 grupā šosezon piedalīsies četras komandas „Rubene”, „Rīgas Lauvas”, „Ķekavas Bulldogs” un „Daudzese”. Pirmās cīņas tiks aizvadītas jau šo svētdien Ķekavas Sporta namā un mači risināsies no Plkst.15:00-18:15.

 

LBJČ MU10 grupas 1.posma spēļu grafiks(07.12):

15:00 „Rubene” – „Ķekavas Bulldogs”

15:40 „Daudzese” – „Rīgas Lauvas”

16:15 „Ķekavas Bulldogs” – „Rīgas Lauvas”

17:00 „Rubene” – „Daudzese”

17:40 „Rīgas Lauvas” – „Rubene”

18:15 „Ķekavas Bulldogs” – „Daudzese”

 

*Spēles laiks - 2 x 10 min. (neefektīvais laiks, pēdējās 3 min. – tīrais laiks)

 

Jāatzīmē, ka Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionātā MU10 grupu bija plānots izveidot jau iepriekšējā sezonā, taču klubu zemās intereses dēļ tas nenotika. Ideju par šīs grupas radīšanu aktīvi atbalsta Kocēnu „Rubenes” spēlētāja un trenere Zeltīte Bankava, kura uzsvērusi, ka desmitgadīgajām meitenēm līdz šim nav bijušas nopietnas sacensības, kurās pārbaudīt spēkus.

Vecākajās meiteņu grupās labākās sekmes lauvām

November 14, 2014

Oktobra vidū tika dots starts Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionātam meitenēm. Kopš tā brīža pagājis mēnesis un visās grupās aizvadīti pirmie posmi. Diemžēl ne par visiem informācija ir pilnībā pieejama, taču zināms, ka vismaz vecākajās MU18 un MU16 grupās vislabāk veicies „Rīgas Lauvām”.

 

MU18

 

Šodien Rubenes Sporta namā notika pirmās spēles Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta meiteņu U18 grupā. Tajā sākotnēji bija pieteikušās trīs komandas, tomēr apmēram pirms trim nedēļām dalībnieku pulkam pievienojās „IK Auseklis”, kurā lielākoties iekļautas SK „Līgatne” florbolistes, kuras cīnās arī sieviešu 1.līgā.

 

Pirmo posmu bez zaudējumiem aizvadījušas „Rīgas Lauvas”, kuras ļoti smagā cīņā atspēlēja četru vārtu deficītu, un gala rezultātā ar 9:7 pārspēja „Rubeni”, pēc tam ar 9:0 atstāja sausā „IK Auseklis”, bet pēdējā spēlē pārlauza arī „Ķekavas Bulldogs” komandu, beigās svinot uzvaru ar 7:3. Otrs labākais sniegums Kocēnu komandai, kurai ir divas uzvaras (pār buldodzēm – 4:3 un līgatniecēm 4:3 PS). Pa diviem punktiem turnīra tabulā Ķekavas un Līgatnes komandām. Abu klubu savstarpējā spēle izvērtās visnotaļ interesanta. Otrā perioda pirmajā pusē „IK Auseklis” atradās vadībā ar 3:0, taču „Ķekavas Bulldogs” atspēlējās, panāca izlīdzinājumu un bullīšos izcīnīja panākumu ar 4:3.

 

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā 1.vietu ar 15 (10+5) punktiem ieņem „Rīgas Lauvu” uzbrucēja Monika Džigure. Viņas komandas biedrene Linda Dadajeva 11 (7+4) atrodas otrajā pozīcijā, bet pirmo trīnieku ar četriem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli noslēdz Rebeka Laure („Rubene”)

 

No vārtsardzēm vislabākā statistika pēc pirmā posma „IK Auseklis” vārtsardzei Janai Filipsonei (87,50% ; 36:00). Otrs labākais rādītājs Elīnai Jeigei no „Ķekavas Bulldogs” (86,89% ; 72:00), bet vēl viena „IK Auseklis” vārtsardze Dana Gulbe ar 85,88% atvairīto metienu un tikpat nospēlētām minūtēm atrodas trešajā vietā.

 

MU16

 

30.oktobrī Rubenes Sporta namā sākās Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāts meiteņu U16 grupā. Arī šeit pirmajā posmā labāko sniegumu nodemonstrēja galvaspilsētas klubs, par spīti tam, ka komanda bija ieradusies tikai septiņu spēlētāju sastāvā. Pirmajā spēlē „Rīgas Lauvas” otrajā periodā lauza cīņas gaitu sev par labu, izcīnot uzvaru pār „Rubeni” (10:8), bet pēc tam svinēja pārliecinošu uzvaru pār „Ķekavas Bulldogs” (11:4). Kocēnu un Ķekavas duelī pārākas bija rubenietes – 8:2.

 

Tieši tāpat kā vecākajā grupā, arī starp U16 meitenēm rezultatīvākās pēc pirmā posma ir Monika Džigure („Rīgas Lauvas”) 13 (9+4) un Linda Dadajeva („Rīgas Lauvas”) 12 (9+3), savukārt trešo pozīciju ieņem „Rubenes” uzbrucēja Laura Gaugere, kura guvusi sešus vārtus kā arī izdarījusi rezultatīvu piespēli.

 

Vārtsardžu statistikā visu trīs komandu pārstāves pēc pirmajiem mačiem ar labiem rādītajiem sevi nav iepriecinājušas. Pirmo un otro vietu dala Viktorija Melioranska („Rīgas Lauvas”) un Amanda Puķīte („Rubene”). Abas vārtsardzes divās pilnās spēlēs atvairījušās tikai 60% metienu. Vēl sliktāk klājies „Ķekavas Bulldogs” vārtsardzei Elīnai Jeigei, kura ar 36,67% atvairīto metienu ieņem trešo pozīciju.

 

MU14 un MU12

 

Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāts sākās ar spēlēm MU12 un MU14 grupās. Vecākajā no tām ziņu par pirmo posmu, kurš notika 16.oktobrī, nav, savukārt par jaunāko grupu informācija pieejama tikai daļēji. No trim spēlēm, kuras ir apkopotas, „Rīgas Lauvas” ar 22:1 sagrāva „Daudzesi”, kā arī pārspēja „Rubeni” (5:2). Abu zaudējušo komandu duelī sīvā cīņā uzvaru izcīnīja daudzesietes (3:2). Pagaidām nav ievadīta informācija par „Ķekavas Bulldogs” spēlēm MU12 grupas 1.posmā.

 

Jāatzīmē, ka duelis starp „Rīgas Lauvām” un „Daudzesi” kļuva par rezultatīvāko LBJČ meiteņu maču pēdējo sešu gadu laikā, savukārt rezultativitātes rekordu uzstādīja galvaspilsētas kluba uzbrucēja Anna Ankudinova, kura šajā spēlē guva 17 vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

 

Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāta otrie posmi sāksies jau šajā nedēļā. MU14 grupas komandas šo svētdien no 10:00 līdz 16:45 krustos nūjas Rīgas Ezerkrastu pamatskolā, savukārt nākamsvētdien 23.novembrī no 10:00 līdz 14:10 jaunākās meitenes mērosies spēkiem Ķekavas Sporta namā.

 

Informācija par to, kad un kur risināsies otrā posma cīņas MU18 un MU16 grupā, pagaidām nav pieejama.

Šodien sākas Jaunatnes čempionāts meitenēm

October 16, 2014

2014./15.gada sezona rit pilnā sparā, taču tieši šodien tiks dots starts Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionātam meiteņu kategorijā. Viss sāksies Daudzeses pamatskolā, kur norisināsies 1.posms MU14 grupā.

 

LBJČ MU14 1.posma spēļu grafiks(16.10):

15:00 „Rīgas Lauvas” – „Daudzese”

15:40 „Rīgas Lauvas” – „Ķekavas Bulldogs”

16:20 „Daudzese” – „Rubene”

17:00 „Rubene” – „Rīgas Lauvas”

17:40 „Ķekavas Bulldogs” – „Daudzese”

18:20 „Rubene” – „Ķekavas Bulldogs”

 

Līdzīgi kā pērn arī šosezon Latvijas Bērnu un Jaunatnes čempionāts meitenēm notiks četrās grupās. Saskaņā ar pieejamo informāciju Latvijas Florbola Savienības (LFS) mājaslapā, tajās kopā startēs 15 komandas, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā sezonā.

 

MU12

„Rubene”

„Rīgas Lauvas”

„Ķekavas Bulldogi”

„Daudzese”

 

MU14

„Rubene”

„Rīgas Lauvas”

„Ķekavas Bulldogs”

„Daudzese”

„Inčukalns/ COYOTE”

 

MU16

„Rubene”

„Rīgas Lauvas”

„Ķekavas Bulldogs”

 

MU18

„Rubene”

„Rīgas Lauvas”

„Ķekavas Bulldogs”

Please reload

bottom of page