top of page

Zviedrija piekto reizi izcīna U19 zeltu

May 9, 2016

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Aizvadītajā naktī Kanādas pilsētā Belevillē noslēdzās 2016.gada Pasaules U19 čempionāts florbolā sievietēm. Par čempionēm kļuva Zviedrijas izlase, kas finālā pieveica Somijas valstsvienību, savukārt bronzu ieguva šveicietes, sīvā cīņā tiekot galā ar Čehijas juniorēm.

 

Izšķirošā diena A-divīzijā sākās vēlu vakarā ar spēli par 3.vietu. Šajā mačā iniciatīva piederēja Šveices U19 izlasei (metienu attiecība 35-24), kas arī atklāja rezultātu – 4.minūtē pēc Jasmīnes Krahenbūlas piespēles vārtus guva aizsardze Milēna Malera. Čehietes nepadevās  un pusotru minūti vēlāk uzbrucēja Eva Pistekova panāca izlīdzinājumu (1:1). Ar diviem vieniniekiem uz tablo abas komandas devās atpūtā, savukārt otrajā periodā vienīgo precīzo metienu izdarīja šveiciete Lea Hofmana – 2:1. Trešā perioda sākumā Čehijas valstsvienībai izdevās vēlreiz atjaunot līdzsvaru uz tablo, tomēr 52.minūtē skaitlisko vairākumu, rezultatīvi asistējot Andreā Vildermutai, realizēja Nikola Mattle. Tieši viņas vārtu guvums beigās izrādījās uzvaru nesošais un līdz ar to Šveice izcīnīja panākumu ar rezultātu 3:2.

 

Par mača labāko spēlētāju Šveices U19 izlases sastāvā tika atzīta pirmo vārtu autore Milēna Malera, savukārt Čehijas junioru valstsvienības rindās tāds pats gods vārtsardzei Veronikai Tomšovai.

 

Naktī Plkst.1:10 pēc Latvijas laika un Plkst.18:10 pēc vietējā pulksteņa tika dots starts lielajam finālam. Mačā par zeltu rezultāts tika atklāts ļoti ātri – jau 32.sekundē Zviedrijas sastāvā atzīmējās uzbrucēja Felīcija Forsmarka, bet 9.minūtē Frīda Ālstranda panāca 2:0. Perioda otrajā pusē somietes atbildēja ar to pašu Millas Nordlundas un Elinoras Huotarī izpildījumā – 2:2. Otrā trešdaļa veiksmīgāka padevās zviedrietēm, kuras izcēlās ar trim precīziem metieniem, pirms izšķirošajām divdesmit minūtēm dodoties atpūtā ar 5:2. Pamatlaika beigu daļā abas komandas ieraidīja vēl pa vienai bumbiņai kastē. Vispirms vārtus guva Lina Svarfvāra (Zviedrija), bet pēc tam – Oona Kauppi (Somija). Gala rezultātā Zviedrijas juniores svinēja uzvaru ar 6:3 un piekto reizi izcīnīja Pasaules čempionāta zelta medaļas.

 

Par mača labāko spēlētāju Zviedrijas U19 izlases sastāvā tika atzīta Felīcija Forsmarka, kura izcēlās ar diviem precīziem metieniem, savukārt Somijas junioru valstsvienības rindās tāds pats gods otro vārtu autorei Elinorai Huotarī.

 

Jau vēstījām, ka Latvijas sieviešu U19 valstsvienība izšķirošajā mačā par 7.vietu piekāpās Slovākijas juniorēm (5:9), tādējādi noslēdzot čempionātu pēdējā pozīcijā un izkrītot uz B-divīziju. Tikmēr piekto vietu 2016.gada Pasaules U19 čempionātā ieguva Norvēģija, kas gandrīz izsēja piecu vārtu pārsvaru pret Poliju, taču beigās spēja izcīnīt uzvaru ar rezultātu 5:4.

 

U19 PČ 2016 – A-divīzija:

1.Zviedrija

2.Somija

3.Šveice

4.Čehija

5.Norvēģija

6.Polija

7.Slovākija

8.Latvija

Mūsu juniores zaudē vietu Elitē

May 7, 2016

Foto: floorball.lv

 

Šodien Kanādas pilsētā Belevillē notika 2016.gada Pasaules U19 sieviešu florbola čempionāta spēle par 7.vietu, kurā mūsu juniores mērojās spēkiem ar slovākietēm. Diemžēl šajā mačā Latvija piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 5:9, tādējādi izkrītot uz B-divīziju.

 

Spēles sākumā uz laukuma bija vērojama samēra piesardzīga cīņa, tomēr līdzīgi kā iepriekšējos trīs mačos, līdz pirmajiem vārtiem nebija ilgi jāgaida, un arī šoreiz tos guva mūsu pretinieces – 2.minūtē pēc soda izspēles Kristīna Hudakova raidīja bumbiņu starp kājām Janai Filipsonei (0:1). Latvijas florbolistes nekavējoties sniedza atbildi un Inga Ametere no tālas distances guva skaitus vārtus, panākot izlīdzinājumu – 1:1. Perioda otrajā pusē slovākietes sāka presingot, apgrūtinot mūsu komandai uzbrukuma uzsākšanu, kā rezultātā tika pieļautas pāris nevajadzīgas kļūdas. Kļūdījās arī Slovākija, kam pateicoties Monika Džigure no vārtu priekšas mēģināja iedabūt bumbiņu kastē, tomēr nesekmīgi. Pagāja neilgs laiks līdz J.Filipsonei nācās kapitulēt otro reizi, kad Zuzanna Špoņiarova izdarīja metienu labajā augšējā stūrī, tomēr 18.minūtē M.Džigure spēcīgi ietrieca bumbiņu slovākiešu sargātajā cietoksnī – 2:2. Diemžēl 86 sekundes pirms došanās atpūtā tika ielaisti vēl vieni vārti (2:3).

 

Otrais periods sākās ar labu izdevību mūsu juniorēm – pēc Paulas Sloģes piespēles vārtus varēja gūt Monika Džigure, tomēr nekā. Pēc neilga laika par nepareizu grūšanu tika noraidīta Latvijas izlases spēlētāja Sabīne Anna Zīverte, un tas nāca par sliktu – slovākietes viena cilvēka pārsvaru realizēja nevainojami, 23.minūtē to noslēdzot ar Z.Špoņiarovas šķēlienu tālajā apakšējā stūrī (2:4). Nedaudz vēlāk pretinieces rupji kļūdījās savā zonā, kā rezultātā Linda Dadajeva no aizvārtes centās apspēlēt vārtsardzi, tomēr Petra Hačkova šajā duelī izrādījās pārāka. Trešdaļas vidū latvietes nopelnīja vairākumu un izveidoja četrus bīstamus momentus. Vispirms Inga Ametere no centra trāpīja pa stabiņu, bet pēc tam divus metienus izdarīja L.Dadajeva un vienu Rebeka Laure, tomēr tie mērķi nesasniedza. 35.minūtē tiesneši nozīmēja bullīti uz mūsu vārtiem, kuru izpildīja slovākiete K.Hudakova, taču to izklupienā atvairīja J.Filipsone. Arī pēc tam sekojošo mazākumu izdevās izturēt, turklāt līdz pārtraukumam sanāca vēlreiz uzspēlēt 5 pret 4, tomēr skaitļi uz tablo palika nemainīgi.

 

Trešā perioda ievadā Latvijas izlase kārtējo reizi nonāca vairākumā, un uzreiz uzbrukumā devās Paula Sloģe un Kristiāna Grāvīte, savērpjot pamatīgu karuseli, tomēr bumbiņa līdz vārtiem nenonāca. 42.minūtē teicama izdevība bija arī Ingai Ameterei, kura apspēlēja pretspēlētāju, tomēr meta pāri konstrukcijai. Divas minūtes vēlāk viņa izveidoja vēl vienu momentu, taču slovāku vārtsardze to atvairīja. Pēc neilga brīža mūsu juniorēm izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, un ar trešo piegājienu Ameterei izdevās skaisti ieraidīt bumbiņu kastē (3:4). Diemžēl gaviles ilga vien 21 sekundi, pēc kurām Kristīna Hudakova izgājienā 1 uz 1 kritienā panāca 3:5, savukārt 49.minūtē Zuzanna Špoņiarova noformēja sev hat-trick (3:6). Sākoties trešdaļas otrajai pusei Latvijas komanda nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas beidzās ar vēl vieniem zaudētiem vārtiem – 3:7. Latvietes turpināja spēlēt sešatā, tomēr spēles ritējums neliecināja par to, ka kaut kas varētu kardināli mainīties. Vēl jo vairāk - Janas Filipsones sargātajā cietoksnī pabija vēl divas bumbiņas. 53.minūtē pēc rupjas kļūdas vārtsarga laukumā precīza bija Mišela Lupacova, bet īsi pēc tam slovākietes vēlreiz salauza mūsu aizsardzību (3:9). Neskatoties uz to, ka visas izredzes uz atspēlēšanos bija zaudētas, latvietēm izdevās noslēgt spēli uz pozitīvas nots, jo pamatlaika beigās ar spēcīgiem metieniem atzīmējās P.Sloģe un I.Ametere. Līdz ar to gala iznākums 5:9.

 

Par mača labāko spēlētāju Latvijas U19 izlases sastāvā tika atzīta Inga Ametere, kura izcēlās ar hat-trick, savukārt Slovākijas junioru valstsvienības rindās tāds pats gods Kristīnai Hudakovai.

 

Mūsu komandai turnīrs ir noslēdzies, bet 2016.gada Pasaules U19 čempionāts florbolā sievietēm turpinās. Jau pavisam drīz Plkst.20:10 sāksies A-divīzijas pirmais pusfināls starp Somijas un Šveices izlasēm, bet ap 23:00 mačs par 5.vietu Norvēģija – Polija un otrais pusfināls, kurā nūjas krustos zviedrietes un čehietes.

Latvija piekāpjas Polijai un spēlēs par palikšanu A-divīzijā

May 7, 2016

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Vakar Latvijas sieviešu U19 izlase 2016.gada Pasaules U19 florbola čempionāta izšķirošajā B apakšgrupas spēlē mērojās spēkiem ar Polijas vienaudzēm. Sīvā cīņā latvietes piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:5.

 

Pirmā perioda sākumā ar bumbiņu vairāk bija latvietes, kuras 3.minūtē izveidoja pirmo momentu, kad no tuvas distances laba iespēja izcelties bija Rebekai Laurei, tomēr poļu vārtsardze Klaudija Jačimjaka bumbiņu atsita. Divas minūtes vēlāk Monika Džigure apveda pretspēlētāju un izdarīja metienu, tomēr arī tas tika atvairīts. Pēc neilga brīža Latvijas izlase sāka spēlēt vairākumā, taču tas izvērtās pagalam neveiksmīgs – polietes noķēra uz pretuzbrukumu un pēc skaistas Majas Mastaleras piespēles Zuzanna Krivaka lieliski pārcēla bumbiņu pāri Janai Filipsonei, atklājot rezultātu (0:1). Otrais vārtu guvums sekoja 11.minūtē, kad aizsardze M.Mastalera apgriezienā apspēlēja vienu no mūsu meitenēm un izdarīja spēcīgu un precīzu metienu – 0:2. Nedaudz vēlāk uz noraidīto soliņa devās Sabīne Anna Zīverte un divas minūtes nācās pavadīt mazākumā, kuru izdevās izturēt. Polijas juniores saglabāja iniciatīvu līdz trešdaļas beigām un aktīvi uzbruka, tomēr skaitļi uz tablo nemainījās.

 

Otrā trešdaļa sākās ar bīstamu epizodi pie Janas Filipsones sargātā cietokšņa, tomēr Zuzannai Krivakai neizdevās trāpīt. Pēc brīža viņa izveidoja vēl divus momentus, taču tie netika realizēti. Tikmēr mūsu juniores centās kaut ko izveidot, tomēr līdz reālām vārtu gūšanas iespējām neizdevās nonākt, kamēr polietes 26.minūtē radīja ļoti labu momentu, kad pēc Krivakas piespēles fantastiska izdevība bija uzbrucējai Darjai Držimalai, kura netrāpīja praktiski tukšos vārtos. Diemžēl nekāds brīnums neglāba latvietes 27.minūtē, kad tiesneši nozīmēja soda metienu, kuru realizēja Martina Paneka, panākot 0:3. Perioda otrajā pusē Latvijas izlase sāka presingot pa visu laukumu un tas nesa augļus. Vispirms Linda Dadajeva no labās malas pāradresēja bumbiņu Monikai Džigurei, kurai atlika tikai trāpīt, bet 33.minūtē viņa guva vēl vienus skaistus vārtus, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam – 2:3. Prieks gan bija īss, jo Polijas juniorēm precīza bija Zuzanna Kržistiņjaka (2:4). Neilgi pirms došanās pārtraukumā tika nozīmēts vēl viens bullītis, taču par laimi poļu spēlētāja Jutrženka Cirocka meta pāri vārtiem.

 

Trešo periodu latvietes uzsāka ļoti aktīvi, izdarot divus spēcīgus metienus, taču abi lidoja garām vārtiem. Mūsu komanda par to tika sodīta – 41.minūtē Polija atkal izveidoja pretuzbrukumu, kuru izgājienā 1 pret 1 ar gūtiem vārtiem noslēdza Zuzanna Krivaka.  Uzreiz pēc tam sekoja vēl viens uzbrukums poliešu izpildījumā, taču pašaizliedzīgi aizsardzībā nospēlēja Elizabete Pavlovska, kritienā bloķējot metienu. Tuvojoties 44.minūtei uz beigām, Latvijas izlase nopelnīja skaitlisko vairākumu, kurā izdevās izveidot divus teicamus momentus. Vispirms Inga Ametere trāpīja pa vārtu stabiņu, bet pēc tam Monika Džigure no pustālas distances aizmeta bumbiņu pāri konstrukcijai. Mūsu juniores turpināja aktīvi uzbrukt, un 52.minūtē pēc M.Džigures piespēles iespēja izcelties bija Lindai Dadajevai, kura ar spēcīgu metienu no vārtu priekšas centās pārspēt vārtsardzi, taču nesekmīgi. Pamatlaika beigās Latvijas valstsvienība nomainīja Janu Filipsoni pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr -3 bija pārāk ciets rieksts. Turklāt papildus tam, mūsu komanda saņēma divu minūšu noraidījumu, tādējādi pilnībā dzēšot jebkādas izredzes uz atspēlēšanos. Līdz ar to cīņa noslēdzās ar 2:5.

 

Par mača labāko spēlētāju Latvijas U19 izlases sastāvā tika atzīta abu vārtu autore Monika Džigure, bet Polijas junioru valstsvienības rindās tāds pats gods Joannai Šelchenai,

 

Līdz ar to mūsu juniores šodien cīnīsies par 7.vietu Pasaules čempionātā un palikšanu A-divīzijā, mērojoties spēkiem ar slovākietēm. Mača sākums Plkst.17:10 pēc Latvijas laika.

Norvēģija sīvā cīņā pārspēj Slovākiju

May 6, 2016

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Šovakar 2016.gada Pasaules U19 čempionātā florbolā sievietēm tiek aizvadītas trešās dienas spēles. Pirmajā mačā savā starpā nūjas krustoja Norvēģijas un Slovākijas juniores. Sīvā un spraigā cīņā ar rezultātu 7:5 pārākas izrādījās norvēģietes, tādējādi izcīnot trešo vietu A apakšgrupā.

 

Šis mačs bija svarīgs arī Latvijas U19 izlasei, jo gala iznākums noskaidro mūsu pretinieces iespējamajā cīņā par 5.vietu. Spēlē, kura risinājās Yardmen arēnā, rezultātu pirmā perioda vidū atklāja slovākiešu uzbrucēja Alžbeta Bahorcova, tomēr pēc īsa brīža norvēģietēm precīza bija Marte Arkoja (1:1). Nedaudz vēlāk abas komandas atzīmējās vēl pa reizei, savukārt 25 sekundes pirms došanās atpūtā pēc aizsardzes Rikkes Selstadas piespēles Norvēģijas izlasi vadībā izvirzīja Rikke Hansena – 3:2. Trešā perioda sākumā Slovākijas juniores atguva vadību, taču skandināvietes deva simetrisku atbildi, panākot 5:4. Ar to gan vēl nekas nebeidzās. 55.minūtē vārtus guva Sarka Bolova, taču pagāja neilgs brīdis, līdz Sofija Kristiansena atjaunoja +1 savai komandai. Pamatlaika beigās slovākietes nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr atspēlēties viņām neizdevās, un pēdējā minūtē Norvēģijas spēlētāja Selīna Ripela raidīja bumbiņu tukšos vārtos, noformējot gala iznākumu – 7:5.

 

Par mača labāko spēlētāju Norvēģijas U19 izlases sastāvā tika atzīta vārtsardze Tilda Fredriksena, kur atvairīja 28 no 33 pretinieču metieniem, savukārt Slovākijas junioru valstsvienības rindās tāds pats gods Zuzannai Špoņiarovai, kura šajā spēlē atzīmējās ar gūtiem vārtiem.

 

Līdz ar to kļuvis zināms, ka gadījumā, ja izdosies uzvarēt polietes, Latvijas U19 izlase par 5.vietu nūjas krustos ar Norvēģijas vienaudzēm, savukārt zaudējuma gadījumā gaidāma smaga cīņa par palikšanu A-divīzijā pret Slovākijas komandu.  

Zviedrija, Somija un Šveice jau pusfinālā

May 6, 2016

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Pagājušajā naktī Kanādas pilsētā Belevillē noslēdzās 2016.gada Pasaules U19 sieviešu florbola čempionāta otrās dienas spēles, pēc kurām noskaidrotas pirmās trīs pusfinālistes A-divīzijā.

 

A apakšgrupā lielisku sniegumu vakar demonstrēja Zviedrijas un Šveices florbolistes, nodrošinot ceļazīmi uz play-off. Zviedrietes ar rezultātu 11:0 pieveica Slovākiju, savukārt šveicietes izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Norvēģiju (11:3). Tikmēr B apakšgrupā pusfinālā iekķluvusi Somijas U19 izlase, kas ar 19:0 sagrāva Polijas vienaudzes.

 

Jau vēstījām, ka mūsu juniores otrajā spēlē piedzīvoja zaudējumu čehietēm ar rezultātu 5:15. Tomēr otrās pusfinālistes B apakšgrupā vēl nav zināmas, jo Čehijas un Polijas cīņa trešdien noslēdzās neizšķirti (7:7). Tai pašā laikā iespēja, ka pēdējā no rangā esošajām TOP4 valstīm neiekļūs play-off ir visai maza, jo lai tas tā notiktu, polietēm jāsamet vismaz 16 bumbiņas latviešu sargātajos vārtos. Turpretī Latvijas U19 izlasei, lai tā varētu cīnīties par piekto vietu Pasaules čempionātā, šovakar ir obligāti jāuzvar. Pretējā gadījumā nāksies spēlēt par palikšanu A-divīzijā pret slovākietēm vai norvēģietēm.

 

U19 PČ 2016 – grupu turnīra tabula(2.diena):

A grupa

1.SWE  2  2  0  0  26-0  4p

2.SUI    2  2  0  0  17-6  4p

3.SVK  2  0  0  2  3-17  0p

4.NOR  2  0  0  2  3-26  0p

 

B grupa

1.FIN   2  2  0  0  40-1  4p

2.CZE  2  1  1  0 22-12 4p

3.POL  2  0  1  1  7-26  0p

4.LAT  2  0  0  2  6-36  0p

 

Latvijas sieviešu U19 izlases spēle pret Polijas vienaudzēm sāksies Plkst.22:30 (Latvijas laiks). 40 minūtes vēlāk spēkiem sāks mēroties Somijas un Čehijas valstsvienības, bet pirms tam nūjas krustos Norvēģija – Slovākija (17:10) un Šveice – Zviedrija (20:10).  

Latvijas U19 izlasei pieci vārti un zaudējums Čehijai

May 6, 2016

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Vakar Latvijas sieviešu U19 izlase 2016.gada Pasaules U19 florbola čempionāta otrajā spēlē mērojās spēkiem ar Čehijas juniorēm. Mačā, kurš šoreiz notika Quinte Sports centrā latvietes piedzīvoja smagu zaudējumu ar 5:15.

 

Atgādinām, ka vakar mūsu juniores ar 1:21 piekāpās somietēm. Jāatzīmē, ka aizvadītajā naktī Čehijas un Polijas duelis noslēdzās ar negaidītu gala iznākumu (7:7) un līdz ar to jau pirms spēles bija skaidrs, ka cīņa nebūs viegla. Pirmais periods sākās ar ātrām piespēlēm latviešu izpildījumā, taču ātri vien bumbiņas kontroli pārņēma čehietes, kuras drīz arī atklāja rezultātu – 2.minūtē apskrienot aiz vārtiem Petra Hložnakova izdarīja piespēli Evai Preislerovai, kura nekļūdījās (0:1). Pēc tam sekoja vairāki metieni pretinieču izpildījumā, tomēr tie tikai atvairīti, savukārt 8.minūtē pirmo reālo vārtu gūšanas iespēju izveidoja Latvijas izlase, kad no pustālas distances varēja izcelties Inga Ametere, tomēr bumbiņa mazliet aizlidoja garām. Minūti vēlāk precīza bija Magdalēna Plaškova, tomēr pagāja neilgs laiks, līdz mūsu juniorēm izdevās gūt pirmos vārtus – pēc soda izspēles I.Ametere trieca bumbiņu kustē – 1:2. Čehijas vienaudzes atbildēja ar trim precīziem metieniem (1:5), pēc kā Elīnu Jeigi nomainīja Jana Filipsone. 16.minūtē Latvijai otrie vārti -  tos guva Monika Džigure, bet līdz pārtraukumam čehietes atzīmējās vēl divas reizes – 2:7.

 

Otrās trešdaļas sākumā, 22.minūtē, mūsu vārtsardzei nācās kapitulēt trešo reizi (2:8). Pēc tam čehietes ļoti bīstami uzbruka, vairākkārt apdraudot Latvijas izlases sargātos vārtus, tomēr komanda demonstrēja labu sniegumu aizsardzībā kā arī centās atbildēt ar pretuzbrukumiem. Rezultāts kādu laiku saglabājās nemainīgs, līdz 33.minūtei, kad izgājienu 3 uz 1 veiksmīgi noslēdza čehu uzbrucēja Eva Pistekova – 2:9. Latvietes aktivizējās un sniedza simetrisku atbildi. Vispimrs skaistus vārtus izdevās gūt Elizabetei Pavlovskai, bet nedaudz vēlāk Linda Dadajeva atdeva bumbiņu Monikai Džigurei, kura to nogādāja kastē (4:9).  Arī pamatlaika beigu daļā liels teritoriālais pārsvars piederēja pretiniecēm, kuras pēc Veronikas Kačovas un Karolīnas Suhas precīzajiem metieniem 42. un 45.minūtē panāca 4:11. Nedaudz vēlāk Latvijas izlases sastāvā izcēlās Edīte Ozoliņa, kura izcīnīja bumbiņu vārtu priekšā, lieliski apspēlējot vārtsardzi – 5:11. Līdz pamatlaika beigām Janas Filipsones sargātajā cietoksnī pabija vēl četras bumbiņas. Līdz ar to gala iznākums 5:15.

 

Par mača labāko spēlētāju Latvijas U19 izlases sastāvā tika atzīta Klinta Mārtiņjēkaba, bet Čehijas junioru valstsvienības rindās tāds pats gods Evai Preislerovai.

 

Svarīgākā spēle Latvijas U19 izlasei paredzēta šovakar Plkst.23:10, kad mūsu juniores Pasaules čempionāta ietvaros cīnīsies pret Polijas vienaudzēm.

Mūsu juniorēm -20 pret Somiju

May 5, 2016

Foto: floorball.lv

 

Aizvadītajā naktī Latvijas sieviešu U19 izlase uzsāka 2016.gada Pasaules U19 čempionātu florbolā sievietēm, pirmajā mačā mērojoties spēkiem ar Somijas vienaudzēm. Finālturnīru latvietes sāka ar smagu zaudējumu 1:21.

 

Jau no paša spēles sākuma iniciatīva piederēja somietēm, un ilgi nebija jāgaida līdz pirmajiem vārtiem – 51.sekundē bumbiņu vārtos ietrieca Jeena Sario, bet trīs minūtes vēlāk Vera Kauppi atdeva teicamu piespēli māsai Oonai Kauppi, kura panāca 2:0. Pēc neilga brīža uz tablo jau dega 3:0. 8.minūtē tiesneši nozīmēja soda metienu uz Elīnas Jeiges vārtiem, kuru devās izpildīt Somijas valstsvienības uzbrucēja Sofija Leino. Bumbiņu viņai izdevās ieraidīt, tomēr vārtu guvums netika ieskaitīts. Tas gan nekur neizpalika un vairākumā pēc piespēles no kreisā laukuma stūra precīza bija Ella Sundstrēma. Perioda vidū arī mūsu juniorēm bija iespēja uzspēlēt ar viena cilvēka pārsvaru un to izdevās izmantot – 12.minūtē Elizabete Pavlovska no vārtu priekšas pārspēja somu vārtsardzi (1:4).  Mača favorītes uz to atbildēja divreiz – 1:6.

 

Otrās trešdaļas sākumā latvietes sāka spēlēt aktīvāk un uz brīdi uzkavējās pretinieču zonā. 24.minūtē laba iespēja izcelties bija Ingai Ameterei, kura ar neērto lāpstiņas izdarīja spēcīgu metienu, taču bumbiņa atsitās pret pamatni. Minūti vēlāk somietes guva savus septītos vārtus, kad pēc teicamām Rosas Salmelas un Oonas Kauppi piespēlēm, precīza bija Vera Kauppi, savukārt perioda vidū Janas Filipsones sargātajos vārtos pabija vēl četras bumbiņas (1:11). 37.minūtē Latvijas izlase kapitulēja vēl divas reizes, kad somietēm atzīmējās Milla Nordlunda un Oona Kaupinena – 1:13. Pamatlaika pēdējās divdesmit minūtēs Somijas U19 izlase izcēlās ar astoņiem precīziem metieniem un līdz ar to gala iznākums 1:21.

 

Latvijas U19 izlases rindās par mača labāko spēlētāju tika atzīta vienīgo vārtu autore Elizabete Pavlovska, bet Somijas valstsvienības sastāvā tāds pats gods Anninai Levalampi, kuras kontā divi vārti.

 

Nākamo spēli 2016.gada Pasaules U19 čempionātā florbolā sievietēm mūsu juniores aizvadīs pret Čehijas vienaudzēm. Mača sākums šovakar Plkst.22:30 (Latvijas laiks).

Uzstādīts jauns U19 PČ apmeklētības rekords

May 4, 2016

Šovakar ar spēli B-divīzijā starp Kanādas un Japānas valstsvienībām sākās 2016.gada Pasaules U19 čempionāts florbolā sievietēm. Atklāšanas mačā, kurš risinājās Yardmen arēnā, uzvaru ar rezultātu 5:3 izcīnīja kanādietes.

 

Šis mačs izvērtās par lielu pārsteigumu daudziem – jau pirmajā finālturnīra spēlē gandrīz visas sēdvietas bija aizpildītas un to klātienē vēroja 3191 skatītājs, kas ir labākais apmeklētības rādītājs U19 Pasaules čempionātu vēsturē gan sievietēm, gan vīriešiem.  Atmosfēra tribīnēs bija lieliska, bet pati cīņa ļoti sīva. Rezultātu 3.minūtē, realizējot bullīti, atklāja kanādiešu uzbrucēja Katrīna Kenedija, tomēr perioda vidū japāniete Fuka Šibata panāca izlīdzinājumu (1:1). Pēc tam kādu laiku skaitļi uz tablo nemainījās, savukārt otrās trešdaļas beigās Japānas izlase izvirzījās vadībā ar 2:1. Pēc pārtraukuma Kanādas juniores pārņēma iniciatīvu un 49.minūtē arī vadību – 3:2, tomēr nedaudz vēlāk skaitlisko vairākumu realizēja samuraju dzimtenes pārstāve Nami Motojama, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (3:3). Gala vārds šajā spēlē piederēja turnīra rīkotājvalstij – pamatlaika pēdējās četrās minūtēs ar precīziem metieniem izcēlās Kristīna Defranko un Reišela Smita, tādējādi atnesot panākumu – 5:3.

 

Par mača labāko spēlētāju Kanādas U19 izlases sastāvā tika atzīta Katrīna Kenedija, kura guva divus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, savukārt Japānas juniorēm tāds pats gods vārtsardzei Harukai Hosokavai.

 

PČ B-divīzijā aizvadīta vēl viena spēle, kurā ASV ar 5:2 pārspēja Austriju, savukārt pirmajā spēlē A-divīzijā Zviedrijas juniores ar 15:0 sagrāva Norvēģijas U19 izlasi.

Mūsu juniores ar spēli pret somietēm uzsāks PČ Kanādā

May 4, 2016

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Šodien, Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 26.gadadienā, sāksies 2016.gada Pasaules U19 čempionāts florbolā sievietēm, kurš līdz šai svētdienai risināsies Kanādas pilsētā Belevillē. Vakarā Plkst.23:10 pēc mūsu laika laukumā dosies arī Latvijas sieviešu U19 izlase, kas pirmajā mačā mērosies spēkiem ar Somijas vienaudzēm.

 

Somijas U19 izlase kļuva par čempionēm iepriekšējā Pasaules čempionātā, kurš notika Polijā un loģiski, ka arī šogad tā centīsies tikt pie zelta medaļām. No visām trim valstsvienībām ar kurām latvietēm būs jācīnās, Somijas sastāvs ir izteikti visspēcīgākais. Četras florbolistes: māsas Vera un Oona Kauppi kā arī Roosa Salmela un Ella Sundstrēma ir no iepriekšējā sastāva, turklāt Vera Kauppi spēlēja arī lielajā valstsvienībā pagājušajā gada decembrī notikušajā PČ Tamperē. Vēl vairākas spēlētājas aizvadījušas pārbaudes spēles Somijas sieviešu florbola izlasē. Piemēram, aizsardze Mia Valeniusa šogad draudzības mačos pret zviedrietēm izcēlās ar diviem precīziem metieniem, bet uzbrucēja Sofija Leino guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli.

 

Gatavojoties finālturnīram Kanādā, mūsu juniores divas reizes devās uz Somiju, pret valsts labāko klubu vienaudzēm kopumā aizvadot septiņas pārbaudes spēles, un nodemonstrējot tajās ļoti labu sniegumu. Vienā no mačiem izdevās izcīnīt arī uzvaru, ar 6:5 pieveicot “Koovee” U19 vienību. Atšķirībā no somietēm, Latvijas U19 izlases sastāvā iekļautas veselas deviņas spēlētājas, kuras pirms diviem gadiem pārstāvēja mūsu valsti PČ Polijā: Ieva Ločmele, Liene Krauja, Inga Ametere, Jana Filipsone, Monika Džigure, Rebeka Laure, Kristiāna Grāvīte, Liliāna Jakovicka un Paula Sloģe. Pirmās četras cīnījās arī lielajā Pasaules čempionātā pērnā gada decembrī. Tikpat daudz spēlētājas jau šovakar piedzīvos debiju junioru valstsvienībā. Pirmo oficiālo spēli starptautiskajā arēnā aizvadīs Ance Krjukova, Linda Dadajeva, Klinta Mārtiņjēkaba, Nensija Šimkūna, Kate Gārde, Elīna Tauriņa, Edīte Ozoliņa un Elīna Jeige.

 

2016.gada Pasaules U19 čempionāts florbolā sievietēm tiks atklāts ar spēli B-divīzijā starp Kanādas un Japānas juniorēm (mača sākums Plkst.17:25), savukārt A-divīzijā pirmais mačs sāksies Plkst.20:10 pēc LV laika, kad nūjas sāks krustot Zviedrijas un Norvēģijas U19 izlases. Trīs stundas vēlāk tiks dots starts mačam starp Latvijas un Somijas valstsvienībām. Finālturnīra norisei tiešraidē būs iespējams sekot līdzi abos Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) youtube kanālos.

 

IFF Channel 1: https://www.youtube.com/user/iffchannel

IFF Channel 2: https://www.youtube.com/user/IFFLive

Ungārija atstāj sausā Taizemi

May 3, 2016

Foto: instagram.com/matthewfullerton

 

Jau rīt Kanādas pilsētā Belevillē tiks dots starts 2016.gada Pasaules U19 čempionātam florbolā sievietēm uz kuru jau ieradusies arī Latvijas valstsvienība. Tikmēr vakar vēl vienā pārbaudes spēlē Ungārijas juniores mērojās spēkiem ar Taizemes vienaudzēm. Šajā mačā ar rezultātu 13:0 pārliecinošu uzvaru izcīnīja ungārietes.

 

Spēlē, kura notika Quinte Sports centra B hallē, samērā liels teritoriālais pārsvars piederēja Ungārijas komandai, kas pirmajā periodā sameta četras bumbiņas taizemiešu sargātajā cietoksnī – 4:0. Turpinājumā ungārietes uzbruka vēl aktīvāk, otrajā trešdaļā gūstot vēl piecus vārtus un panākot 9:0. 42.minūtē pēc Esteres Fozoras piespēles precīza bija Ungārijas U19 izlases uzbrucēja Marsela Tosa, bet pamatlaika beigās tika gūti vēl trīs vārti. 17 sekundes pirms mača beigām soda metienu izpildīja viena no potenciālajām ungāriešu līderēm Aniko Kelemena, taču Taizemes valstsvienības vārtsardze izgāja tālu no vārtiem un bullīti atvairīja. Līdz ar to gala iznākums 13:0.

 

2016.gada Pasaules U19 čempionāts florbolā sievietēm tiks atklāts rītvakar ar spēli B-divīzijā starp Kanādas un Japānas juniorēm (mača sākums Plkst.17:25), savukārt A-divīzijā pirmais mačs sāksies Plkst.20:10 pēc LV laika, kad nūjas sāks krustot Zviedrijas un Norvēģijas U19 izlases.

Latvijas U19 izlase dodas uz pasaules čempionātu Kanādā

May 2, 2016

Foto: floorball.lv

 

Šodien ceļā uz pasaules čempionātu florbolā, kas 4. līdz 8. maijam norisināsies Kanādas pilsētā Belevillē, dosies Latvijas U19 sieviešu izlase galvenā trenera Jurija Fedulova vadībā. Mūsu junioru galvenais izdevums - nosargāt savu vietu pasaules elitē jeb A divīzijā, bet veiksmes gadījumā pacīnīties par vismaz 5. vietu.

 

Latvijas junioru izlases sastāvā ir divas vārtsardzes, 12 uzbrucējas un sešas aizsardzības spēlētājas. Vislielākā pārstāvniecība ir no kluba "Rīgas Lauvas" - deviņas florbolistes. Pa trim spēlētājām ir no "Ķekavas Bulldogs" un Kocēnu "Rubenes", divas - no Cēsu "Lekringa", bet pa vienai no Rīgas komandas FK "NND", no Jēkabpils FK "Sala" un no Liepājas LiepU. Cēsu "Lekringa" spēlētājas Klinta Mārtiņjēkaba un Elīna Tauriņa izlases pamatsastāvā iekļuva praktiski pēdējā brīdī, aizvietojot traumētās Justīni Čēmu (Rīgas Lauvas) un Paulu Zuti (FK Sala).

 

Šīs nedēļas nogalē izlase Kocēnos aizvadīja pēdējo treniņnometni pirms pasaules čempionāta. Valstsvienības galvenais treneris Juris Fedulovs pirms došanās ceļā atklāja, ka visas 20 florbolistes ir veselas, labā fiziskajā formā un gatavas cīņai ar pasaules labākajām komandām. J.Fedulovs uzsvēra, ka šoreiz mūsu junioru izlasei bijis tik pilnvērtīgs sagatavošanās posms, kā vēl nekad - juniorēm treniņnometnes notika ne tikai Latvijā, bet arī Somijā - februārī latvietes aizvadīja četras pārbaudes spēles ar spēcīgām pretiniecēm Tamperē, bet pirms nedēļas bija devušās uz Helsinkiem, kur mērojās spēkiem ar vēl trijām somu komandām. Arī spēlētāju pieredzes ziņā šī junioru izlase izceļas uz iepriekšējo Latvijas valstsvienību fona, jo teju puse (Liliāna Jakovicka, Monika Džigure, Rebeka Laure, Kristiāna Grāvīte, Paula Sloģe, Liene Krauja, Inga Ametere, Ieva Ločmele un Jana Filipsone) spēlētāju piedalīsies savā jau otrajā tāda mēroga turnīrā, bet trīs (Inga Ametere, Jana Filipsone un Ieva Ločmele) ir ar pieaugušo pasaules čempionāta pieredzi.

 

Pirmo reizi florbola vēsturē pasaules čempionāts juniorēm notiks ārpus Eiropas robežām - Kanādā. Ar mājiniecēm kanādietēm mūsu spēlētājām tikties gan neiznāks, jo viņas cīnīsies B divīzijā. Pasaules čempionāta juniorēm A divīzijā jau tradicionāli ir astoņas komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. Mūsu pretinieces būs somietes (4.maijā), čehietes (5.maijā) un polietes (6.maijā). Divas labākās komandas no katras apakšgrupas iekļūs turnīra pusfinālā, 3.vietas īpašnieces sacentīsies par 5.vietu pasaulē, bet tās, kuras savā grupā paliks pēdējā vietā, aizvadīs vienu cīņu par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta A divīzija. Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Polija, latvietes spēlē par 7.vietu ar 4:2 uzvarēja Ungārijas izlasi.

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

1.Jana Filipsone V (FK NND)

2.Rebeka Laure U (Rubene)

3.Inga Ametere U (Ķekavas Bulldogs)

4.Edīte Ozoliņa U (Ķekavas Bulldogs)

5.Kate Gārde U (LiepU)

6.Linda Dadajeva U (Rīgas Lauvas)

7.Liene Krauja A (Rīgas Lauvas)

8.Ieva Ločmele U (Rīgas Lauvas)

9.Paula Sloģe U (Rīgas Lauvas)

10.Kristiāna Grāvīte A (Rīgas Lauvas)

11.Monika Džigure U (Rīgas Lauvas)

12.Klinta Mārtiņjēkaba U (Lekrings)

13.Ance Krjukova U (Rīgas Lauvas)

14.Liliāna Jakovicka A (Rīgas Lauvas)

15.Linda Lubgāne A (FK SALA)

16.Elīna Tauriņa A (Lekrings)

17.Sabīne Anna Zīverte A (Rubene)

18.Elīna Jeige V (Ķekavas Bulldogs)

19.Elizabete Pavlovska A (Rubene)

20.Nensija Šimkūna U (Rīgas Lauvas)

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Gints Vīnbergs

Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

 

Izmantotie resursi:

floorball.lv

Zviedrijas juniores samet 17 bumbiņas un pieveic Kanādu

May 2, 2016

Foto: twitter.com/SMthunderstruck

 

Līdz 2016.gada Pasaules U19 čempionātam florbolā sievietēm atlikušas tikai divas dienas. Lielākā daļa valstsvienību jau ieradušās Kanādas pilsētā Belevillē un šodien uz turieni ar lidmašīnu dodas arī Latvijas izlase. Pirms gaidāmā finālturnīra tiek aizvadītas pārbaudes spēles. Aizvadītajā naktī Zviedrijas U19 komanda eksaminēja Kanādas vienaudzes, svinot vairāk nekā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 17:0.

 

Pārbaudes mačā, kurš risinājās vienā no čempionāta hallēm, Yardmen arēnā, nospiedošs teritoriālais pārsvars piederēja zviedrietēm, kuras pirmajā trešdaļā atzīmējās ar septiņiem precīziem metieniem, dodoties atpūtā ar 7:0 uz tablo. Otrajā periodā viņām jau veicās krietni labāk – astoņi gūti vārti, savukārt 41.minūtē Zviedrijas izlases sastāvā izcēlās uzbrucējas Džosefina Valindera un Annija Nilsone. Pamatlaika noslēdzošo 20 minūšu turpinājumā cīņas ritējums saglabājās nemainīgs, taču Kanādas florbolistes teicami darbojās aizsardzībā, neļaujot pretiniecēm palielināt pārsvaru. Līdz ar to gala iznākums 17:0.

 

Šovakar tiks aizvadīta vēl viena pārbaudes spēle. Plkst.18:45 (Latvijas laiks) Quinte Sports & Welness Centre hallē nūjas sāks krustot Ungārijas un Taizemes juniores.

Jamaika atsauc dalību PČ Kanādā

April 25, 2016

Līdz 2016.gada Pasaules U19 čempionātam florbolā sievietēm atlikušas deviņas dienas. Bija paredzēts, ka tajā piedalīsies 16 valstu izlases, tomēr aprīļa sākumā savu dalību atsauca Jamaikas valstsvienība, vēstīts Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā.

 

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, galvenais iemesls šādam lēmumam ir saistīts ar finansiālām problēmām. Jāatzīmē, ka Jamaikas sieviešu U19 izlase plānoja startēt iepriekšējā Pasaules čempionātā, kurš pirms diviem gadiem risinājās Polijā, tomēr  arī toreiz jamaikietes nepiedalījās. Iemesls tam gan bija ne tikai nespēja nodrošināt finansējumu, bet arī atsevišķu spēlētāju atteikšanās no spēlēšanas valstsvienības sastāvā.

 

Līdz ar to 2016.gada Pasaules U19 čempionātā florbolā sievietēm startēs 15 valstis. A-divīzijā: Zviedrija, Somija, Šveice, Čehija, Latvija, Slovākija, Polija, Norvēģija, bet atlikušās septiņas izlases: Ungārija, Kanāda, Vācija, Austrija, Taizeme, ASV un Japāna cīnīsies B-divīzijā. Sakarā ar jamaikiešu nepiedalīšanos finālturnīrā, ir veiktas nelielas izmaiņas, proti, Taizemes izlase ir pārcelta no C uz D apakšgrupu, lai nodrošinātu maksimālu spēļu skaitu turnīra rīkotājvalsts Kanādas florbolistēm.

 

A grupa

Zviedrija

Šveice

Slovākija

Norvēģija

 

B grupa

Somija

Šveice

Polija

Latvija

 

C grupa

Ungārija

Austrija

ASV

 

D grupa

Kanāda

Vācija

Japāna

Taizeme

 

2016.gada Pasaules U19 čempionāts florbolā sievietēm notiks Kanādas pilsētā Bellevillē no 4. līdz 8.maijam.

Paziņots Latvijas U19 izlases sastāvs PČ

April 17, 2016

Foto: floorball.lv

 

Latvijas sieviešu U19 valstsvienības treneri nosaukuši tās 20 florbolistes, kuras 2. maijā sēdīsies lidmašīnā, lai dotos uz pasaules čempionātu juniorēm, kas pirmo reizi šī sporta veida vēsturē norisināsies ārpus Eiropas - Kanādas pilsētā Bellevillē.

 

Junioru izlases sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, 12 uzbrucējas un sešas aizsardzības spēlētājas. Vislielākā pārstāvniecība ir no kluba "Rīgas Lauvas" - desmit florbolistes. Pa trim spēlētājām ir no "Ķekavas Bulldogs" un Kocēnu "Rubenes", divas - no Jēkabpils FK "Sala", bet pa vienai no Rīgas komandas FK "NND" un no Liepājas LiepU.

 

Pasaules čempionāts florbolā U19 sieviešu izlasēm no 4. līdz 8. maijam norisināsies Kanādas pilsētā Belevillē. Latvietes spēlēs A divīzijas B grupā, kur viņu pretinieces būs Somijas, Čehijas un Polijas florbolistes. Iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Polijā, mūsu meitenes turnīra izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspēja ungārietes, nosargājot vietu augstākajā sabiedrībā. No tagad nosauktā sastāva tajā čempionātā spēlēja puse komandas: Justīne Čēma, Liliāna Jakovicka, Monika Džigure, Rebeka Laure, Kristiāna Grāvīte, Paula Sloģe, Liene Krauja, Inga Ametere, Ieva Ločmele un Jana Filipsone.

 

Latvijas sieviešu U19 izlase:

1.Jana Filipsone – vārtsardze (FK NND)

2.Rebeka Laure – uzbrucēja (Rubene)

3.Inga Ametere – uzbrucēja  (Ķekavas Bulldogs)

4.Edīte Ozoliņa – uzbrucēja (Ķekavas Bulldogs)

5.Kate Gārde – uzbrucēja (LiepU)

6.Linda Dadajeva – uzbrucēja (Rīgas Lauvas)

7.Liene Krauja – aizsardze (Rīgas Lauvas)

8.Ieva Ločmele – uzbrucēja  (Rīgas Lauvas)

9.Paula Sloģe – uzbrucēja  (Rīgas Lauvas)

10.Kristiāna Grāvīte – aizsardze (Rīgas Lauvas)

11.Monika Džigure – uzbrucēja (Rīgas Lauvas)

12.Paula Zute – uzbrucēja  (FK SALA)

13.Ance Krjukova – uzbrucēja (Rīgas Lauvas)

14.Liliāna Jakovicka – aizsardze (Rīgas Lauvas)

15.Linda Lubgāne – aizsardze (FK SALA)

16.Justīne Čēma – aizsardze (Rīgas Lauvas)

17.Sabīne Anna Zīverte – aizsardze (Rubene)

18.Elīna Jeige – vārtsardze (Ķekavas Bulldogs)

19.Elizabete Pavlovska – aizsardze (Rubene)

20.Nensija Šimkūna – uzbrucēja (Rīgas Lauvas)

 

Galvenais treneris: Jurijs Fedulovs

Treneris: Gints Vīnbergs

Vārtsargu treneris: Valērijs Bodnieks

Ārste: Lilita Lazdiņa

Fizioterapeite: Jolanta Tauriņa-Ieveniece

Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs

Izlases menedžere: Dace Grizāne

 

Izmantotie resursi:

floorball.lv

Zviedrietes kļūst par pieckārtējām Pasaules čempionēm

December 13, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Vakar ar lielisku un spraigu finālu Hakametsä ledus hallē noslēdzās 2015.gada Pasaules čempionāts florbolā sievietēm. Izšķirošajā mačā par zeltu Zviedrijas izlase ar rezultātu 5:4 pēcspēles metienos pārspēja Somijas valstsvienību, piekto reizi pēc kārtas izcīnot planētas čempiona titulu.

 

Rezultātu 7.minūtē atklāja zviedru uzbrucēja Sāra Helina, tomēr perioda otrajā pusē somietes atbildēja ar diviem precīziem metieniem, izvirzoties vadībā – 2:1. Otrās trešdaļas sākumā pēc Luīzes Vikstrēmas piespēles Josefīna Eiremo panāca izlīdzinājumu, tomēr 29.minūtē Somijas komandas sastāvā atzīmējās Jāna Lirkki (3:2). Zviedrijas florbolistes guva divus vārtus, dodoties pārtraukumā ar +1, taču trešā perioda ievadā somiete Elīna Kujala vēlreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo – 4:4. Līdz pamatlaika beigām abas komandas centās gūt vārtus, taču skaitļi uz tablo palika nemainīgi. Arī pagarinājums neviesa skaidrību par mača gala iznākumu un čempioņu noteikšanai bija nepieciešami pēcspēles metieni. Tos veiksmīgāk sāka somietes, kuras bija ļoti tuvu panākumam, tomēr beidzamajos metienos zviedrietes ņēma virsroku, bullīšu sērijā esot pārākas ar 3:2, bet visā spēlē svinot uzvaru – 5:4.

 

Par mača labāko spēlētāju Zviedrijas izlases sastāvā tika atzīta trešo vārtu autore Emelija Vibrone, savukārt Somijas valstsvienības rindās tāds pats gods Joonai Makelai, kura atvairīja 22 no 26 pretinieču metieniem. Jāatzīmē, ka šī gada PČ finālu klātienē noskatījās 6517 florbola līdzjutēji, kas ir jauns apmeklētības rekords. Iepriekšējais piederēja 2013.gada Pasaules čempionāta spēlei par bronzu starp Šveici un turnīra rīkotājvalsti Čehiju, kuru vēroja 5021 skatītājs.

 

Noslēdzoties finālam tika nosaukta 2015.gada Pasaules čempionāta simboliskā izlase. Par labāko finālturnīra vārtsardzi atzīta Joona Makela (Somija), no aizsardzēm sešiniekā iekļautas Mī Kippila (Somija) un Sanna Šēra (Šveice), savukārt no uzbrucējām – Anna Vījka (Zviedrija), Korina Rūtimana (Šveice) un Alise Pellanena (Somija).

 

Nākamais Pasaules čempionāts florbolā sievietēm notiks 2017.gadā un tas risināsies Slovākijā.

PČ bronza šveicietēm

December 12, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Šodien 2015.gada Pasaules čempionātā florbolā sievietēm risinās spēles par medaļām. Noslēdzies mačs par 3.vietu, kurā nūjas krustoja Šveices un Čehijas valstsvienības. Sīvā cīņā uzvaru ar rezultātu 5:4 svinēja šveicietes, otro reizi pēc kārtas tiekot pie bronzas godalgām.

 

Spēlē, kuru klātienē noskatījās nedaudz vairāk kā 4000 florbola līdzjutēju, rezultāts tika atklāts jau 3.minūtē, kad ar precīzu metienu izcēlās čehu aizsardze Martina Čapkova (0:1). Ar šādiem skaitļiem abas komandas devās pārtraukumā, savukārt otrajā periodā šveicietes pārņēma iniciatīvu, gūstot četrus vārtus – 4:1. Trešā perioda sākumā pēc Janinas Vūtrihas piespēles Margita Šeidegere panāca 5:1. Neskatoties uz to Čehijas izlase nepadevās, līdz 51.minūtei samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Pamatlaika beigās čehietes nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju un bīstami apdraudēja vārtsardzes Monikas Šmitas sargāto cietoksni, tomēr Šveices florbolistēm izdevās nosargāt pārsvaru un līdz ar to gala iznākums 5:4.

 

Par mača labāko spēlētāju Šveices valstsvienības rindās tika atzīta Seraina Ulbere, kura guva divus vārtus, savukārt Čehijas izlases sastāvā tāds pats gods Eliškai Krupnovai, kuras kontā vārti un rezultatīva piespēle.

 

Pēc pusstundas, Plkst.15:20 2015.gada Pasaules čempionāta lielais fināls starp Zviedriju un Somiju.

Latvijai 5.vieta pasaulē

December 12, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Šorīt Latvijas sieviešu izlase aizvadīja 2015.gada Pasaules čempionāta izšķirošo spēli par 5.vietu pret Vācijas valstsvienību. Mūsu dāmas parādīja lielisku sniegumu, svinot uzvaru ar rezultātu 5:2, tādējādi otro reizi pēc kārtas iekļūstot planētas labāko izlašu pieciniekā.

 

Pirmajā periodā iniciatīva lielākoties piederēja latvietēm, tomēr sākumā momentu kā vienai, tā otrai komandai praktiski nebija un spēles temps bija samērā zems. Pirmo reālo vārtu gūšanas izdevību izveidoja mūsu komanda – 8.minūtē Ieva Priede izdarīja metienu no pustālas distances, tomēr precīzi darbojās vācu vārtsardze Krista Brūna. Pēc tam cīņa kļuva aktīvāka un tika gūti pirmie vārti. Diemžēl, Vācijas izlases izpildījumā – pēc Paulinas Baumgartenas piespēles Sāra Patzelta izskrēja uz vārtiem un ar neērto lāpstiņas pusi noķēra Laumu Višņevsku uz pretkustību, atklājot rezultātu 0:1. Neskatoties uz to Latvijas valstsvienība turpināja aktīvi uzbrukt. Trešdaļas vidū pēc Evelīnas Garbares metiena laba iespēja bija Diānai Isjominai, kuras raidīto bumbiņu ar kājsargu atsita K.Brūna. Nedaudz vēlāk teicama izdevība Elīzai Elizabetei Bērziņai – arī viņas metiens tika atvairīts. Neilgi pirms pārtraukuma mūsu dāmām izdevās uzlauzt Vācijas sargāto cietoksni un 17.minūtē Diāna Isjomina apgriežoties izdarīja spēcīgu velkošo metienu, panākot izlīdzinājumu – 1:1.

 

Otrā trešdaļa sākās ar zibenīgiem vārtiem 8.sekundē, kad vācietes rupji kļūdījās savā zonā, un pēc Ingas Ameteres piespēles nekļūdīga bija Diāna Isjomina, bet pēc neilga brīža diezgan līdzīgā situācijā viņa guva savus trešos vārtus, panākot 3:1. Vācijas izlase pieprasīja pusminūtes pārtraukumu un mēģināja spēlēt aktīvāk. 26.minūtē bīstams metiens Franciskai Kūlmanai, taču Lauma Višņevska ar to tika galā. Pēc tam iniciatīva uz kādu laiku atkal piederēja Latvijai. Perioda vidū pēc D.Isjominas piespēles no aizvārtes, bumbiņu centās iebakstīt Elīza Elizabete Bērziņa, tomēr teicamu sniegumu nodemonstrēja K.Brūna. 34.minūtē Vācijas izlase sarūgtināja mūsu komandu otro reizi, kad uzbrucēja Karena Grunevalda ar spēcīgu šķēlienu tuvajā devītniekā samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (3:2). Pagāja neilgs laiks līdz brīdim, kad Latvijas izlasei nācās cīnīties skaitliskajā mazākumā. Tā laikā pretinieces izveidoja divus ļoti bīstamus momentus, tomēr tie netika realizēti. Uzreiz pēc tam sekoja Latvijas pretuzbrukums – izgājienā 2 pret 1 pēc Ievas Priedes piespēles E.E.Bērziņa nespēja trāpīt praktiski tukšos vārtos. Mazākumu latvietes izturēja. Līdz ar perioda beigu sirēnu savus ceturtos vārtus varēja gūt Isjomina, tomēr viņas metiens lidoja garām vārtiem. 

 

Pamatlaika beigu daļā Latvijas izlase centās spēlēt aktīvi, presingojot pa visu laukumu. Trešā perioda sākumā izgājienā 2 pret 1 Gundega Vancāne piespēlēja Ievai Priedei, kura no vārtu priekšas centās pārspēt Kristu Brūnu, tomēr vācu vārtsardze darbojās nevainojami. Trīs minūtes vēlāk spēcīgs šķēliens Evitas Rudzītes izpildījumā, taču bumbiņa lidoja pāri vārtiem. Skaitļi uz tablo izmanījās 51.minūtē, kad izgājienā 3 pret 1 Līga Garklāva un Gundega Vancāne izcili pāradresēja bumbiņu I.Priedei, kura panāca 4:2. Pamatlaika beigās Vācijas komanda divas reizes nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, turklāt izskaņā latvietes spēlēja mazākumā, tomēr pretiniecēm glābt maču vairs neizdevās un 16 sekundes pirms spēles noslēguma Diāna Isjomina raidīja bumbiņu tukšos vārtos, noformējot gala iznākumu – 5:2.

 

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā pelnīti tika atzīta Diāna Isjomina, kura izcēlās ar četriem precīziem metieniem, savukārt Vācijas valstsvienības rindās tāds pats gods pirmo vārtu autorei Sārai Patzeltai, kuras kontā arī rezultatīva piespēle. Mūsu vārtsardze Lauma Višņevska šajā spēlē atvairīja 10 no 12 pretinieču metieniem.

 

Paralēli Latvijas – Vācijas duelim, Tampere arēnā, risinājās spēle par 7.vietu, kurā Polijas florbolistes tika galā ar slovākietēm, izcīnot uzvaru ar rezultātu 2:0.

 

Pēc nedaudz vairāk kā pusstundas sāksies 2015.gada Pasaules čempionāta spēle par bronzas medaļām starp Šveices un Čehijas izlasēm, bet pēcpusdienā Plkst.15:20 tiks dots starts lielajam finālam, kurā par čempiona titulu cīnīsies Zviedrijas un Somijas valstsvienības.

PČ 2015 (8.diena)

December 11, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

2015.gada Pasaules čempionātā florbolā sievietēm aizvadīta finālturnīra priekšpēdējā diena un ir pienācis laiks atskatīties uz šīs dienas cīņām.

 

FloorballnewsW jau vēstīja, ka dienas pirmajā pusē Latvijas izlase mazajā play-off par 5.-8.vietu trillerī ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienos pieveica Slovākijas valstsvienību. Mūsu komandas labā vārtus guva Diāna Isjomina, Inga Ametere un Elīza Elizabete Bērziņa, bet izšķirošo bullīti realizēja Gunita Kārkliņa. Viss mačs, it īpaši pagarinājums un bullīšu sērija izvērtās ļoti saspringta un spēle varēja beigties arī savādāk. Pēcspēles metienu sērijas 8.piegājienā bullīti devās realizēt Diāna Isjomina. Tas viņai arī izdevās, taču tiesneši to neieskaitīja. Pēc tam laukumā devās Slovākijas uzbrucēja Romana Janegova, kura arī realizēja bullīti, un slovākietes jau sāka priecāties par panākumu, tomēr par laimi arī viņas raidījums netika ieskaitīts. Tā kā veiksme šodien bija mūsu sabiedrotā. Spēlē par 5.vietu Latvijas izlase cīnīsies pret Vāciju, kas pirms Latvijas – Slovākijas dueļa ar rezultātu 5:2 pieveica Poliju. Grupu turnīrā mūsu dāmas atradās vadībā ar 3:0, tomēr pārsvaru nenoturēja un mačs noslēdzās neizšķirti. Rīt šāds scenārijs nebūs iespējams un viena no komandām uzvarēs. Cerēsim, ka tā būs Latvija!

 

Vakarā tika dots starts Pasaules čempionāta pusfināliem. Pirmais no tiem, kurā nūjas krustoja Somijas un Čehijas valstsvienības, izvērtās ļoti interesants. Sākums veiksmīgāks padevās somietēm – 7.minūtē rezultātu atklāja Marianne Hannonena (1:0). Ar šādu iznākumu abas komandas devās atpūtā un tas palika nemainīgs līdz pat 33.minūtei, kad izlīdzinājumu panāca Čehijas florbola leģenda Denisa Billa, kura, starp citu, šodien aizvadīja savu 100.spēli izlases rindās, savukārt īsi pirms pārtraukuma vārtus guva Eliška Krupnova, izvirzot vadībā čehietes – 2:1. Turpinājumā Somijas florbolistes pārņēma iniciatīvu un trešā perioda sākumā realizēja skaitlisko vairākumu, savukārt 56.minūtē precīza bija Karolīna Kujala (3:2). Pamatlaika izskaņā Čehijas izlase nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju un atjaunoja līdzsvaru uz tablo – 3:3. Šķita, ka uzvarētāja noteikšanai būs nepieciešams pagarinājums, tomēr tas tā nebija. Trīs sekundes pirms pamatlaika beigām Elīna Kujala izdarīja metienu garām vārtiem un bumbiņai atlecot pret bortu to centās notvert čehu vārtsardze Lenka Kubičkova, tomēr neveiksmīgi un bumbiņa iekrita vārtos, tādējādi atnesot panākumu (4:3) un vietu finālā.

 

Otrajā pusfinālā nevarēja vērot tik sīvu cīņu, tomēr arī šis mačs bija gana interesants. Pirmajā periodā abas komandas atzīmējās ar gūtiem vārtiem un dodoties pārtraukumā uz tablo neizšķirts (1:1). Otrajā trešdaļā nospiedošs teritoriālais pārsvars piederēja četrkārtējām pasaules čempionēm, kuras 28.minūtē panāca 3:1, bet deviņas minūtes vēlāk Emelija Vibrona realizēja skaitlisko vairākumu, palielinot Zviedrijas pārsvaru līdz 4:1. Neilgi pirms došanās atpūtā Šveices izlase vienus vārtus atguva (4:2). Arī trešajā periodā zviedrietes izcēlās ar trim, bet šveicietes – vienu precīzu metienu. Līdz ar to gala iznākums 7:3 un Zviedrija finālā.

 

2015.gada Pasaules čempionāts noslēgsies rīt, kad notiks fināli – gan lielie, gan mazie. Latvijas sieviešu valstsvienības spēle par 5.vietu pret Vāciju sāksies Plkst.9:30. Paralēli, Tampere arēnā par 7.vietu nūjas krustos polietes un slovākietes, savukārt finālturnīra pēdējās dienas turpinājumā noskaidrosim bronzas un sudraba medaļu ieguvējas kā arī planētas čempiones.

 

2015.gada Pasaules čempionāta spēļu kalendārs – fināli(12.12):  

Hakametsä Ice Hall:
09:30 Spēle par 5.vietu Vācija – Latvija
12:30 Spēle par 3.vietu Šveice – Čehija
15:20 Fināls: Zviedrija – Somija

Tampere Arena:
09:30 Spēle par 7.vietu: Polija – Slovākija

Latvijas izlase pēcspēles metienos tiek galā ar slovākietēm

December 11, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Šodien 2015.gada Pasaules čempionātā Latvijas sieviešu valstsvienība uzsāka cīņu par 5.-8.vietu, pirmajā spēlē mērojoties spēkiem ar Slovākijas izlasi. Šajā mačā mūsu dāmas bullīšos pārspēja slovākietes ar rezultātu 4:3.

 

Pirmajā periodā kopumā laukumā ritēja samērā līdzīga cīņa. Abas komandas centās apdraudēt vārtus, tai pat laikā spēlētājas cieši sedza viena otru, kā rezultātā momentu pašā sākumā bija salīdzinoši maz. Latvijas izlases rindās 5.minūtē varēja atzīmēties Madara Adamane, kurai padevās labs metiens, tomēr bumbiņa lidoja pāri vārtiem. Pagāja neilgs brīdis līdz rezultāts tika atklāts un diemžēl to paveica slovākietes – Romana Janegova pārskrēja pāri vidējai zonai, spēcīgi ievelkot bumbiņu kastē (0:1). Pēc tam sekoja pāris uzmetieni abu valstsvienību izpildījumā, savukārt 11.minūtē Līga Garklāva no vārtu priekšas centās pārspēt pretinieču vārtsardzi, taču metiena brīdī viņas pārkāpa noteikumus un uz noraidīto soliņa devās aizsardze Valērija Maličova. Vairākumā mūsu dāmas izdarīja tikai divus metienus, no kuriem nevienu neizdevās pārvērst vārtu guvumā. Uz kādu laiku spēles ritējums kļuva mierīgāks, savukārt 16.minūtē Slovākijas florbolistes izgāja 2 pret 1, tomēr Kristīnas Hudakovas metiens bija garām. Pirms pārtraukuma latvietes nopelnīja vēl vienu skaitlisko vairākumu, taču tā laikā iekritām uz pretuzbrukumu – pretinieces atkal izgāja divatā, taču šoreiz teicamu sniegumu demonstrēja mūsu vārtsardze Lauma Višņevska, atvairot Denisas Ferenčikovas raidīto bumbiņu.

 

Otrās trešdaļas sākumā L.Višņevskai tomēr nācās kapitulēt atkārtoti. 22.minūtē pēc Slovākijas līderes Lūcijas Košturiakovas metiena aiz vārtiem pacīnījās Denisa Ferenčikova, atdodot bumbiņu Mišelai Špoņiarovai, kura panāca 0:2. Latvijas izlase atbildēja nekavējoties – šoreiz slovākietes rupji kļūdījās aizsardzības zonā, ko veiksmīgi izmantoja Diāna Isjomina, triecot bumbiņu vārtos – 1:2. Uzreiz pēc tam latvietes varēja panākt izlīdzinājumu, taču Līga Garklāva meta pāri konstrukcijai. Mūsu komanda sāka spēlēt aktīvāk un labas iespējas izcelties bija Līgai Vancānei un Elīzai Elizabetei Bērziņai, tomēr slovāku vārtsardzi Radku Mladenkovu pārspēt neizdevās. 33.minūtē Līga Garklāva viena pati izlauzās uz vārtiem un nopelnīja bullīti, kuru ar spēcīgu metienu devītniekā realizēja Evelīna Garbare, taču tiesneši to neieskaitīja, jo bumbiņa tika pavilkta atpakaļ. Arī vairākumu latvietēm neizdevās izmantot. Pirms pārtraukuma mūsu vārtsardzi centās sarūgtināt L.Košturiakova, taču Lauma Višņevska ar roku atvairīja viņas metienu un skaitļi uz tablo palika tie paši.

 

Trešā perioda sākumā abām komandām bija pa vienai teicamai vārtu gūšanas iespējai. Vispirms bīstamu metienu labajā apakšējā stūrī izdarīja slovākiete D.Ferenčikova, taču tas lidoja garām, bet pēc tam lieliska izdevība mūsu Diānai Isjominai, kuras mesto bumbiņu ne bez grūtībām atvairīja vārtsardze Mladenkova. 51.minūtē pēc divām ātrām piespēlēm skaistus vārtus Slovākijas labā guva Mišela Špoņiarova – 1:3. Neskatoties uz to Latvijas izlasei izdevās atgūties un panākt izlīdzinājumu. Divas minūtes vēlāk D.Isjomina pavilka bumbiņu uz sāniem, pēc tam atdodot to Ingai Ameterei, kura samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, savukārt nedaudz vairāk kā minūti pirms pamatlaika beigām Latvija nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju un vārtus guva Elīza Elizabete Bērziņa (3:3). Uzreiz pēc tam gan viņa devās uz noraidīto soliņa par spēli ar augsti paceltu nūju, taču mūsu komanda mazākumu izturēja.

 

Pagarinājumā samērā liels teritoriālais pārsvars piederēja pretiniecēm un 62.minūtē fantastiska izdevība bija Lūcijai Košturiakovai, taču par laimi vārtu pārliktnis glāba mūsu dāmas no zaudējuma šajā mačā. Nedaudz vēlāk Latvijas valstsvienībai vēlreiz nācās cīnīties mazākumā, taču skaitļi uz tablo palika nemainīgi un viss izšķīrās pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 3:2 pārākas izrādījās latvietes, visā spēlē svinot panākumu – 4:3. Divus bullīšus, tostarp izšķirošo, realizēja Gunita Kārkliņa, savukārt pirmajā metienā precīza bija Līga Vancāne.

 

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā tika atzīta Inga Ametere, savukārt Slovākijas valstsvienības rindās tāds pats gods Mišelai Špoņiarovai.

 

Līdz ar to mūsu dāmas rīt Plkst.9:30 spēlēs par 5.vietu. Izšķirošajā mačā pretī stāsies vācietes, kuras šodien ar rezultātu 5:2 pieveica Poliju.

PČ 2015 (6. un 7.diena)

December 10, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

2015.gada Pasaules čempionātā florbolā sievietēm pagājusi tieši viena nedēļa. Noskaidroti pusfinālu pāri kā arī aizvadīti mači par zemākajām vietām. Ir pienācis laiks atskatīties uz iepriekšējo divu dienu cīņām.

 

Jau vēstījām, ka vakar Latvijas izlase ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2:9 atzina Šveices pārākumu. Lai arī pēc pirmās trešdaļas latvietes jau atradās iedzinējos ar 0:3, iespēju bija samērā daudz. Vislielākās izredzes atzīmēties ar gūtiem vārtiem bija Diānai Isjominai, kura izveidoja 3-4 ļoti bīstamus momentus, tomēr nevienu no tiem realizēt neizdevās. Otrais periods bija tāds kāds tas bija, toties trešo mūsu dāmas nospēlēja neizšķirti, un Latvijas labā precīzas bija Lība Daija Mikova un Evelīna Garbare. Tagad mūsu komandai jāgatavojas rītdienai, kad sāksies cīņa par 5.-8.vietu un pirmā spēle solās būt diezgan grūta. Tajā latvietes mērosies spēkiem ar slovākietēm, kuras noteikti alkst revanšēties par piedzīvoto zaudējumu iepriekšējā PČ astotdaļfinālā.

 

Atlikušie trīs ceturtdaļfināli aizritēja bez pārsteigumiem. Čehijas izlase pirmajā periodā saskārās ar pamatīgu poliešu pretestību, taču turpinājumā lauza cīņas gaitu sev par labu, svinot panākumu ar 8:2. Somijas un Vācijas duelī intrigas nebija nekādas – savu līdzjutēju priekšā somietes parādīja izcilu sniegumu, sametot sešpadsmit bumbiņas vācu sargātajos vārtos, savukārt šovakar Zviedrijas florbolistes sagrāva Slovākijas valstsvienību (15:1). Līdz ar to pirmajā pusfināla pārī Somija cīnīsies pret Čehiju, savukārt Zviedrija eksaminēs Šveici.

 

Paralēli play-offiem, vakar notika pirmās divas spēles par 9.-12.vietu. Tajās Norvēģija ar 11:1 sagrāva Austrāliju, savukārt Dānija pagarinājumā pieveica Krieviju (7:6). Šodien kļuva zināms vietu sadalījums 2015.gada Pasaules čempionāta otrajā astotniekā. Mačā par 15.pozīciju uzvaru izcīnīja Japānas izlase, kas divpadsmit sekundes pirms pamatlaika beigām izglābās no zaudējuma un ar rezultātu 5:4 papildlaikā sarūgtināja singapūrietes. 13.vietu finālturnīrā ieguva ASV florbolistes, tiekot galā ar Nīderlandi (7:1), 11.pozīciju izcīnīja Krievijas valstsvienība, neatstājot variantus austrālietēm (14:4), bet aiz pirmā astotnieka ierindojās norvēģietes, kuras guva divus vārtus ar ko pilnībā pietika, lai pieveiktu Dāniju.

 

2015.gada Pasaules čempionāts – vietu sadalījums:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.Norvēģija

10.Dānija

11.Krievija

12.Austrālija

13.ASV

14.Nīderlande

15.Japāna

16.Singapūra

 

2015.gada Pasaules čempionāta svarīgākajām cīņām starts tiks dots rīt. Dienas pirmajā pusē notiks spēles par 5.-8.vietu un Latvijas sieviešu valstsvienība pret Slovākijas izlasi nūjas sāks krustot Plkst.13:00. Pirms tam gaidāma ne mazāk spraiga cīņa starp vācietēm un polietēm, savukārt vakarā saldais ēdiens – pusfināli.

 

2015.gada Pasaules čempionāta spēļu kalendārs – play-off (11.12):

Hakametsä Ice Hall:

10:00 5-8:1 Vācija – Polija

13:00 5-8:2 Slovākija – Latvija

17:45 Pusfināls 2: Somija – Čehija

20:15 Pusfināls 1: Zviedrija – Šveice

Latvijas izlasei ¼ finālā divi vārti un smags zaudējums šveicietēm

December 9, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Šodien tika dots starts 2015.gada Pasaules čempionāta ceturtdaļfināliem. Pirmajā no tiem Latvijas sieviešu valstsvienība mērojās spēkiem ar Šveices izlasi. Šajā mačā mūsu dāmas piedzīvoja smagu zaudējumu ar rezultātu 2:9.

 

Jau no paša mača sākuma liels teritoriālais pārsvars piederēja šveicietēm, kuras ātri saspēlējās un jau 31.sekundē atklāja rezultātu, kad pēc Korinas Rutimanas tālmetiena vārtu priekšā brīva palika Nina Bartčī, kura pielaboja partneres raidījumu (0:1). Uzreiz pēc tam pirmo bīstamo momentu izveidoja Latvijas izlase – teicama izdevība Diānai Isjominai, taču teicami vārtos darbojās vārtsardze Monika Šmita. Nedaudz vēlāk pēc Flurinas Marti piespēles bīstams moments Rutimanai, Lauma Višņevska ar roku bumbiņu atsita. Mūsu vārtsardzei diemžēl nācās kapitulēt atkārtoti – 5.minūtē spēcīgs tālmetiens labajā apakšējā stūrī padevās F.Marti (0:2). Atkal sekoja moments mūsu meiteņu izpildījumā un atkal iespēja Isjominai, kurai bumbiņu teicami izspēlēja Evelīna Garbare un Elīza Bērziņa, tomēr viņas metiens lidoja pāri konstrukcijai. Latvietes turpināja mēģinājumus pārspēt šveiciešu pirmo numuru, taču bez rezultātiem. Šveices florbolistes uz īsu brīdi apjuka, tomēr atguvās un atzīmējās ar trešo precīzo metienu, 8.minūtē, kad Mišela Viki atdeva bumbiņu vārtu priekšā esošajai K.Rutimanai, kura panāca 0:3. Sākoties perioda otrajai pusei pretinieces pilnībā pārņēma iniciatīvu un iespieda Latviju savā aizsardzības zonā, taču mūsu dāmas demonstrēja disciplinētu sniegumu aizsardzībā, bloķējot vairākus metienus. Neilgi pirms pārtraukuma bīstamu metienu izdarīja Šveices uzbrucēja Margita Šeidegere, bumbiņu raidot pavisam nedaudz garām, savukārt pretējā laukuma pusē vārtus vēlreiz centās gūt Isjomina, taču vārtsardzi pārspēt neizdevās.

 

Otrajā periodā Šveices valstsvienības pārsvars uz laukuma bija krietni lielāks. Trešdaļas sākumā gan momentu salīdzinoši maz, tomēr 25.minūtē skaitļi uz tablo izmainījās par sliktu mūsu komandai, kad no laukuma centra precīzu metienu izdarīja Ramona Ludviga, savukārt 28.minūtē mūsu dāmas centās izraidīt bumbiņu ārpus savas aizsardzības zonas, taču tas neizdevās un to veiksmīgi prata izmantot Nina Bartčī – 0:5. Pēc īsa brīža šveicietes izveidoja bīstamu momentu – no gaisa bumbiņu centās ietriekt Selīna Šalverata, taču precīzi vārtos darbojās Lauma Višņevska. Perioda vidū uz noraidīto soliņa devās Līga Garklāva un skaitlisko vairākumu pēc izcilas kombinācijas realizēja Flurina Marti, panākot 0:6. Pagāja neilgs laiks līdz Latvijas izlasei izdevās ieiet pretinieču zonā un nopelnīt vairākumu, taču diemžēl mūsu dāmas iekrita uz pretuzbrukumu – šveicietes izgāja 2 uz 1 un S.Šalverata kopā ar Sonju Putzī neatstāja nekādas izredzes mūsu vārtsardzei – 0:7.

 

Atlikušo mača daļu mūsu vārtus sargāja Kristīne Kirilova. Trešā perioda sākumā Latvijas izlasei beidzot izdevās uzlauzt Monikas Šmitas sargāto cietoksni – 42.minūtē Līga Garklāva no kreisās laukuma puses atdeva bumbiņu Lībai Daijai Mikovai, kura no visa spēka trieca to praktiski tukšā kastē (1:7). Sekoja Šveices izgājiens 3 uz 2, kuru veiksmīgi centās noslēgt Mišela Viki, tomēr viņas raidījums tika atvairīts. Pēc tam šveicietēm bija vēl divas vārtu gūšanas iespējas, taču viņas tās neizmantoja. Trešdaļas vidū mūsu komanda nopelnīja vairākumu, kuru 52.minūtē ar tālmetienu realizēja Evelīna Garbare – 2:7. Minūti vēlāk fantastiska iespēja izcelties bija Paulai Eglei, tomēr viņas mestā bumbiņa aizlidoja garām vārtiem. Diemžēl pretiniecēm izdevās sarūgtināt arī mūsu otro vārtsardzi, izceļoties ar diviem precīziem metieniem. Vispirms spēcīgs šāviens padevās Katrinai Zvingī, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Flurina Marti un M.Viki izspēlēja bumbiņu līdz Korinai Rutimanai, kura noformēja gala iznākumu (2:9).

 

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā tika atzīta Evelīna Garbare, savukārt Šveices valstsvienības rindās tāds pats gods Ninai Bartčī.

 

Līdz ar to mūsu dāmas 2015.gada Pasaules čempionātā cīnīsies par 5.līdz 8.vietu. Pirmajā spēlē Latvija mērosies spēkiem ar otrā ceturtdaļfināla pāra uzvarētājām – zviedrietēm vai slovākietēm. Mača sākums Plkst.13:00, savukārt ceturtdaļfināls starp Zviedriju un Slovākiju notiks rīt Plkst.18:30.

PČ 2015 (5.diena)

December 8, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

2015.gada Pasaules čempionātā noslēgusies piektā diena. Astotdaļfināli aizvadīti, ceturtdaļfinālu pāri noskaidroti, tādēļ atskatīsimies uz šīs dienas cīņām.

 

Pasaules čempionāta play-off sākās ar Latvijas izlases spēli pret Austrāliju, kurā, kā jau vēstījām iepriekš, latvietes svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 10:3. Mūsu komandas labā divus vārtus guva Inga Ametere un Ieva Priede, savukārt pa vienam precīzam metienam Evelīnas Garbares, Lienes Kraujas, Gundegas Vancānes, Līgas Vancānes, Līgas Garklāvas un Paulas Egles kontā. Ceturtdaļfināls jau rīt – tajā mūsu meitenes cīnīsies pret šveicietēm. Cīņa noteikti būs smaga, taču, ja izdosies nodemonstrēt tikpat disciplinētu sniegumu aizsardzībā kā pret Zviedriju, tikai šoreiz izveidojot un arīdzan realizējot savus nedaudzos momentus, tad viss ir iespējams.

 

Otrajā astotdaļfināla pārī spēkojās Vācijas un Dānijas valstsvienības. Šajā mačā laukumā ritēja ļoti līdzīga cīņa un uzvarētāja noteikšanai nepietika nedz ar pamatlaiku, nedz desmit minūšu pagarinājumu, pēc kura uz tablo dega divi divnieki. Komandām nācās mest bullīšus. Pirmo no tiem izpildīja vāciete Laura Noimana, ar ātru ieskrējienu pārspējot vārtsardzi Kamillu Bjerregārdu. Nākamie četri soda metieni netika realizēti. Lai glābtu dānietes kā trešā soda metienu devās izpildīt komandas līdere Cecīlija Di Nardo, kurai izdevās panākt izlīdzinājumu (1:1). Bullīšu sērija ievilkās un emocijas sita ļoti augstu vilni – tik augstu, ka savaldību pazaudēja Dānijas izlases galvenais treneris Torkilds Kristofersens, par ko tiesnese piešķīra sarkano kartīti. Pēc tam vairāki metieni netika pārvērsti vārtu guvumos. Trešo bullīšu apli uzsāka Vācijas aizsardze Katja Timmele, kura arī realizēja izšķirošo soda metienu, izraujot uzvaru ar rezultātu 3:2.

 

Trešajā astotdaļfinālā nūjas krustoja norvēģietes un slovākietes. Pirmais periods noslēdzās neizšķirti (1:1), tomēr turpinājumā Slovākijas izlase izrādījās pārāka, gūstot trīs vārtus, kamēr skandināvietes atbildēja ar vieniem. Gala rezultātā Slovākija uzvarēja ar rezultātu 4:2, pirmoreiz vēsturē iekļūstot ceturtdaļfinālā, par ko komanda priecājās. Turpretī Norvēģijas dāmu florbolam šī ir melnā dienā, jo Pasaules čempionāts Tamperē būs pirmais, kurā vikingu zemes pārstāves ierindosies zemāk par 8.vietu. Noslēdzošajā pirmās play-off kārtas mačā Polijas florbolistes parādīja stabilu sniegumu pret Krievijas komandu, izcīnot panākumu – 4:1.

 

Paralēli astotdaļfināliem, kuri risinājās Hakametsä ledus hallē, Tampere arēnā tika aizvadītas pirmās spēles cīņā par 13.-16.vietu. Tajās ASV svinēja pārliecinošu uzvaru pār Japānu (10:2), savukārt Nīderlande sīvā cīņā ar rezultātu  4:3 pieveica Singapūru. Līdz ar to 13.pozīciju Pasaules čempionātā mēģinās izcīnīt amerikānietes un japānietes, bet par priekšpēdējo vietu nūjas krustos japānietes un singapūrietes. Šie mači notiks piektdien.

 

Savukārt rīt tiks aizvadīti trīs no četriem ceturtdaļfināliem, kā arī sāksies cīņa par 9.-12.vietu. Latvijas sieviešu valstsvienības spēle pret Šveices izlasi sāksies Plkst.12:30. Pēc šīs spēles sekos dueļi starp Čehiju – Poliju un Somiju – Vāciju.

 

2015.gada Pasaules čempionāta spēļu kalendārs – play-off (09.12):

Hakametsä Ice Hall:
12:30 Ceturtdaļfināls 3: Šveice – Latvija
15:30 Ceturtdaļfināls 4: Čehija – Polija
18:15 Ceturtdaļfināls 1: Somija – Vācija

 

Tampere Arena:
12:30 9-12:1: Austrālija – Norvēģija
15:30 9-12:2: Krievija – Dānija

Slovākija pirmoreiz astotniekā, ¼ finālā arī Vācija

December 8, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Šodien 2015.gada Pasaules čempionātā Somijas pilsētā Tamperē risinās astotdaļfināla cīņas. Jau vēstījām, ka šorīt no rīta Latvija svinēja pārliecinošu uzvaru pār Austrāliju. Aizvadītas vēl divas pirmās play-off kārtas spēles. Kā nākamā ceturtdaļfinālā iekļuva Vācijas izlase, kas pēcspēles metienos apspēlēja Dāniju, savukārt dienas galvenajā mačā Slovākija pārspēja Norvēģiju.

 

Vācija – Dānija

 

Abi astotdaļfināli izvērtās visnotaļ sīvi. Pirmajā mačā starp Vācijas un Dānijas izlasēm pirmais periods noslēdzās bez gūtiem vārtiem un rezultāts tika atklāts vien 25.minūtē, kad pēc Marijas Olausones piespēles precīza bija Karolīna Kristoferesena, tomēr nedaudz vēlāk viena no Vācijas līderēm Anna Marija Mītza panāca izlīdzinājumu – 1:1. Dānietes atguvās – piecas sekundes pirms došanās atpūtā skaistus vārtus guva Cecīlija Di Nardo (2:1). Trešajā periodā vācietes atjaunoja līdzsvaru uz tablo. 53.minūtē to izdarīja Paulīna Baumgartena – 2:2. Līdz pamatlaika beigām neviena no komandām vārtus neguva un arī pagarinājumā skaitļi uz tablo palika tie paši. Līdz ar to uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešami pēcspēles metieni. Tajos pārākas izrādījās Vācijas florbolistes, izcīnot panākumu ar 3:2.

 

Norvēģija – Slovākija

 

Pēc pusstundas laukumā devās Norvēģijas un Slovākijas izlases. Šajā mačā līdz pirmajiem vārtiem ilgi nebija jāgaida. Rezultātu 7.minūtē atklāja norvēģu uzbrucēja Hēge Oiseta, tomēr perioda beigās viena no līderēm Slovākijas komandā Mišela Špoņiarova panāca izlīdzinājumu (1:1). Divi vieninieki saglabājās uz tablo arī pēc otrās trešdaļas. Turpinājumā slovākietes lauza cīņas gaitu sev par labu, izceļoties ar trim precīziem metieniem un 48.minūtē panākot 4:1.  Norvēģietes nepadevās un četrarpus minūtes pirms pamatlaika beigām vienus vārtus atguva, tomēr pēc neilga brīža uz noraidīto soliņa devās aizsardze Kristīna Torpa. Līdz ar to spēles liktenis faktiski bija izšķirts, un gala rezultātā Slovākija izcīnīja uzvaru (4:2), pirmoreiz vēsturē iekļūstot Pasaules čempionāta TOP8.

 

Šovakar Plkst.18:30 notiks pēdējā astotdaļfināla spēle, kurā nūjas krustos Polijas un Krievijas florbolistes.

Latvija pārspēj Austrāliju un iekļūst ceturtdaļfinālā

December 8, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Ar Latvijas sieviešu izlases maču pret Austrālijas valstsvienību šorīt tika dots starts 2015.gada Pasaules čempionāta izslēgšanas spēlēm. Astotdaļfinālā mūsu dāmas svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 10:3, iekļūstot finālturnīra labāko astotniekā.

 

Mačs sākās ar gūtiem vārtiem – jau 20.sekundē mūsu dāmas atklāja rezultātu, kad Gunita Kārkliņa raidīja bumbiņu pāri laukumam Diānai Isjominai, kura piespēlēja Evelīnai Garbarei, kura, savukārt, veiksmīgi noslēdza uzbrukumu (1:0). Latvijas komanda iespieda austrālietes savā aizsardzības zonā un drīz vien sekoja otrie vārti. 3.minūtē Inga Ametere no tuvas distances spēcīgi ievilka bumbiņu kastē (2:0). Pēc tam cīņa kļuva nedaudz līdzvērtīgāka un pirmo momentu izdevās radīt pretiniecēm. Uz vārtiem izlauzās Austrālijas uzbrucēja Fībija Hamiltone, taču Lauma Višņevska bija uzdevumu augstumos. Perioda vidū teicama izdevība vienai no mūsu komandas līderēm D.Isjominai, tomēr austrāļu vārtsardze Sāra Moltone viņu atbloķēja. Neilgi pirms došanās pārtraukumā latvietes dubultoja pārsvaru. 15.minūtē pēc G.Kārkliņas tālšāviena bumbiņas lidojuma virzienu izmaninīja I.Ametere, savukārt 19.minūtē laukumā malā lieliski nocīnījās Līga Garklāva, atdodot teicamu piespēli Ievai Priedei, kura iešāva precīzi kreisajā apakšējā stūrī – 4:0.

 

Otrais periods mūsu komandai iesākās trauksmaini. Vispirms Austrālijas izlases sastāvā ar metienu no tālas distances atzīmējās aizsardze Tāra Meijere, uzreiz pēc kā austrālietes centās gūt otros vārtus, taču par laimi bumbiņa pārlidoja pāri konstrukcijai. 24.minūtē teicama izdevība Latvijai – Inga Ametere apspēlēja pretespēlētāju, tomēr arī viņas metiens lidoja pāri. Neskatoties uz to vārtu guvums nekur neizpalika. Trīs minūtes vēlāk Liene Krauja mēģināja izdarīt diagonālu piespēli Paulai Eglei, taču bumbiņa atsitās pret austrālieti Bleisu Hodžesu un ieslīdēja kastē (5:1). Drīz pēc tam uz vārtiem izlauzās Austrālijas uzbrucēja Džesika Laidlere, nopelnot bullīti, kuru mēģināja izpildīt Fībija Hamiltone, tomēr Lauma Višņevska izrādījās pārāka. Latvietes palika četratā un pēc īsa brīža uz noraidīto soliņa par nepareizu grūšanu devās arī Evelīna Garbare. Lielo mazākumu mūsu dāmas izturēja un sodīja pretinieces par savu momentu neizmantošanu – 31.minūtē veiksmīgs tālmetiens padevās Gundegai Vancānei, kura panāca 6:1. Līdz pārtraukumam Latvijas valstsvienībai bija vēl vismaz trīs teicamas izdevības gūt vārtus, taču skaitļi uz tablo palika nemainīgi.

 

Pamatlaika beigu daļā Latvijai piederēja lielāks teritoriālais pārsvars un jau 42.minūtē kārtējais precīzais metiens, kad Līga Garklāva aizskrēja pāri laukumam un spēcīgi ietrieca bumbiņu vārtos – 7:1. Austrālietes mēģināja atbildēt ar pretuzbrukumiem. Divas minūtes vēlāk izejot 3 pret 1 teicama izdevība radās Karolīnai Margetsai, tomēr viņas metienu izcili atvairīja Jana Filipsone. Pēc neilga laika mūsu dāmas guva vēl divus vārtus. Vispirms L.Garklāva apmānīja divas pretspēlētājas, atdodot bumbiņu Līgai Vancānei, kura bija nekļūdīga, savukārt 49.minūtē Latvija izspēlēja teicamu kombināciju, kuru ar spēcīgu šķēlienu noslēdza Paula Egle (9:1). Trīs minūtes vēlāk veiksmīgs uzbrukums Austrālijai – pēc Tāras Meijeres piespēles no aizvārtes ar neērto lāpstiņas pusi mūsu vārtsardzi pārspēja Fībija Hamiltone. Pamatlaika izskaņā abas komandas atzīmējās vēl pa reizei un līdz ar to gala iznākums – 10:3.

 

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā tika atzīta Līga Garklāva, savukārt Austrālijas valstsvienības rindās tāds pats gods Karolīnai  Margetsai.

 

2015.gada Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā mūsu dāmas mērosies spēkiem ar šveicietēm. Mačs notiks rīt un tā sākums paredzēts Plkst.12:30.

PČ 2015 (4.diena)

December 7, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

2015.gada Pasaules čempionāta grupu turnīrs ir noslēdzies. Ir aizvadīta sacensību ceturtā diena, kuras laikā tapa zināmi play-off pāri.

 

FloorballnewsW jau vēstīja, ka Latvijas sieviešu izlase šodien nodemonstrēja ļoti labu sniegumu aizsardzībā, ielaižot tikai septiņus vārtus pret turnīra favorīti Zviedriju, piedzīvojot zaudējumu ar 0:7, kas ņemot vērā pašreizējo spēku samēru uzskatāms par panākuma vērtu. Turklāt jāatzīmē, ka vakar zviedrietes ar rezultātu 17:2 sagrāva Čehiju, un ja reiz šāds iznākums bija TOP4 valstu duelī, tad pirms šīs dienas mača varēja prognozēt mūsu komandas zaudējumu ar -20, iespējams pat -30 vārtu starpību, tomēr latvietes patīkami pārsteidza un iepriecināja daudzus florbola līdzjutējus ar disciplinētu cīņu aizsardzībā. Īpaši jāuzteic mūsu vārtsardze Lauma Višņevska, kura atvairīja 37 no 44 pretinieču metieniem, 60 minūšu laikā atdodot visus savus spēkus. Un, jāsaka, ka Latvijas komandas cīņasspars uz izlietie sviedri laukumā ir bijuši tā vērti. Mūsu valstsvienība nosargāja trešo vietu B apakšgrupā un astotdaļfinālā spēkosies ar Austrālijas izlasi. Pēdējo reiz abas komandas tikās 2011.gada PČ Šveicē un šajā mačā tika izcīnīta pārliecinoša uzvara (13:2). Lūkosim, kā latvietēm veiksies rīt!

 

Paralēli Latvijas – Zviedrijas duelim, Dānijas florbolistes ar rezultātu 7:5 pieveica Singapūru, tādējādi nodrošinot 1.vietu C apakšgrupā. Lai mūsu dāmām pretiniekos netrāpītos dānietes, ar kurām cīnīties jau būtu krietni grūtāk, Čehijai vajadzēja ar vismaz sešu vārtu pārsvaru pieveikt Vāciju. Čehietes sameta deviņas bumbiņas vārtsardzes Kristas Brūnas sargātajā cietoksnī, svinot panākumu (9:1). Bet tikmēr aizraujoša, spraiga un emocijām bagāta bija spēle starp Japānu un Austrāliju, kas bija svarīga ne tikai abām komandām, bet arī singapūrietēm. Lai iekļūtu astotdaļfinālā samuraju zemes pārstāvēm bija jāuzvar vai arī jānospēlē neizšķirti, savukārt Austrālijai, kas pirmajās divās cīņās palika bez punktiem, vajadzēja uzvarēt ar vismaz +2. Panākuma ar viena precīza metiena pārsvaru gadījumā, visām trim komandām, rēķinot savstarpējo spēļu rezultātus, +/- rādītājs būtu 0, un tādā gadījumā astotdaļfinālā, pateicoties labākai kopējai vārtu attiecībai, iekļūtu Singapūra. Šajā mačā ar rezultātu 8:6 pārākas izrādījās austrālietes, izšķirošos vārtus gūstot 48 sekundes pirms pamatlaika beigām.

 

Grupu turnīra pēdējie divi mači tika aizvadīti bez pārsteigumiem. Polijas florbolistes izrādīja diezgan cienīgu pretestību pret čempionāta saimnieci Somiju, pirmā perioda vidū atrodoties vadībā ar 2:1, tomēr turpinājumā somietes guva četrus bezatbildes vārtus, svinot panākumu ar 5:2. Turpretī Krievijas valstsvienība ar rezultātu  9:4 pārspēja ASV izlasi, kā pēdējā iekļūstot Pasaules čempionāta play-off.

 

Līdz ar to, kā jau tas bija paredzams, automātisku vietu ceturtdaļfinālā ieguva visas TOP4 valstu izlases. Latvija astotdaļfināla maču pret Austrāliju aizvadīs rīt Plkst.9:30. Atlikušajos pirmās play-off kārtas mačos Vācija mērosies spēkiem ar Dāniju, interesanta cīņa sagaidāma starp Norvēģiju un Slovākiju, kur slovākietēm ir ļoti labas izredzes pirmoreiz iekļūt labāko astotniekā, bet vakarā nūjas krustos Polijas un Krievijas valstsvienības.

 

A grupa

1.FIN  3 3 0 0 25-7 6p

2.SUI 3 2 0 1 25-10 4p

3.POL 3 1 0 2 9-19 2p

4.NOR 3 0 0 3 4-27 0p

 

B grupa

1.SWE  3 3 0 0 40-3 6p

2.CZE  3 2 0 1 26-20 4p

3.LAT  3 0 1 2 5-25 1p

4.GER  3 0 1 2 5-28 1p

 

C grupa

1.DEN  3 3 0 0 19-11 6p

2.AUS   3 1 0 2 15-18  2p

3.SIN   3 1 0 2  13-15  2p

4.JPN  3 1 0 2 13-16 2p

 

D grupa

1.SVK  3 3 0 0 32-5 6p

2.RUS  3 2 0 1 19-10 4p

3.USA  3 1 0 2 13-28 2p

4.NED  3 0 0 3 7-28 0p

 

2015.gada Pasaules čempionāta spēļu kalendārs – play-off (08.12):

Hakametsä Ice Hall:
09:30 Astotdaļfināls 2: Latvija – Austrālija
12:30 Astotdaļfināls 1: Vācija – Dānija
15:30 Astotdaļfināls 3: Norvēģija – Slovākija
18:30 Astotdaļfināls 4: Polija – Krievija

 

Tampere Arena:
15:30 13-16:1: ASV – Japāna
18:30 13-16:2: Singapūra – Nīderlande

Latvija paliek sausā pret Zviedriju, rīt astotdaļfināls pret austrālietēm

December 7, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Šodien 2015.gada Pasaules čempionāta B apakšgrupas noslēdzošajā mačā Latvijas izlase mērojās spēkiem ar Zviedrijas valstsvienību. Mūsu dāmas grupu turnīru noslēdza ar cienīgu zaudējumu četrkārtējām pasaules čempionēm – 0:7.

 

 

 

Jau no spēles pirmajām sekundēm iniciatīva piederēja zviedrietēm, kuras iespieda Latvijas komandu dziļi aizsardzības zonā. Bumbiņas vārtsardzes Laumas Višņevskas virzienā lidoja viena pakaļ otrai, tomēr rezultāts tika atklāts tikai 14.minūtē, kad ar spēcīgu velkošo metienu atzīmējās Amanda Johansone Delgado, bet trīs minūtes vēlāk pēc teicamas izspēles vārtus guva Anna Vījka – 0:2. Arī otrās trešdaļas pirmajā pusē mūsu dāmām izdevās nosargāt savus vārtus neskartus, pa vidu izveidojot arī vienu bīstamu momentu – pēc Evelīnas Garbares piespēles laba iespēja izcelties bija Diānai Isjominai, taču viņas metiens ar neērto lāpstiņas pusi tika nobloķēts. Līdz pārtraukumam Zviedrijas izlase ieraidīja vēl trīs bumbiņas, bet pamatlaika beigu daļā sarūgtināja mūsu valstsvienību vēl divas reizes (0:7).

 

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā pelnīti tika atzīta Lauma Višņevska, kura 37 no 44 pretinieču metieniem, savukārt Zviedrijas valstsvienībā tāds pats gods Izai Rjūdfaldai, kura atzīmējās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli.

 

Pateicoties mūsu komandas disciplinētajai spēlei aizsardzībā, Latvijas izlasei izdevies nosargāt 3.vietu B apakšgrupā. Tās pēdējā mačā Čehija ar rezultātu 9:1 pieveica vācietes, tādējādi latvietēm ir labāka vārtu attiecība. Astotdaļfinālā mūsu dāmas mērosies spēkiem ar Austrālijas florbolistēm, kuras šodien ar rezultātu 8:6 pieveica Japānu, bet par C apakšgrupas uzvarētājām kļuva Dānija, kas izcīnīja panākumu pār Singapūru (7:5).

 

B grupa(uz 07.12):

1.SWE  3 3 0 0 40-3 6p

2.CZE  3 1 0 1 26-20 4p

3.LAT  3 0 1 1 5-25 1p

4.GER  3 0 1 1 5-28 1p

 

C grupa(uz 07.12):

1.DEN  3 3 0 0 19-11 6p

2.AUS   3 1 0 2 15-18  2p

3.SIN   3 1 0 2  13-15  2p

4.JPN  3 1 0 2 13-16 2p

 

 

2015.gada Pasaules čempionāta astotdaļfinālu pret Austrāliju, Latvijas izlase uzsāks rīt Plkst.9:30.

PČ 2015 (3.diena)

December 6, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

2015.gada Pasaules čempionātā florbolā sievietēm noslēgusies sacensību trešā diena un ir pienācis laiks atskatīties uz šīs dienas cīņām.

 

FloorballnewsW jau vēstīja, ka Latvijas sieviešu valstsvienība šodien cīnījās neizšķirti ar Vācijas izlasi (3:3). Spēles pirmais periods mūsu dāmām ļoti veiksmīgs. Ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Evelīna Garbare, bet vienreiz precīza bija Evita Rudzīte, tomēr spēles otrajā pusē iniciatīva un vadības groži pamazām sāka slīdēt no rokām. Vācijas florbolistēm izdevās samazināt rezultāta starpību līdz minimumam, trešajā periodā gandrīz pilnībā kontrolējot mača gaitu. Latvietes disciplinēti darbojās aizsardzībā kā arī izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas, tomēr piecas minūtes pirms pamatlaika beigām pretinieces realizēja skaitlisko vairākumu un līdz ar to mūsu komandai nācās samierināties ar neizšķirtu. Neskatoties uz to Latvija ieņem 3.vietu B apakšgrupā un rīt uzzināsim vai šī pozīcija tiks nosargāta kā arī noskaidrosim pretinieces astotdaļfinālā.

 

Bet Pasaules čempionāta trešā diena sākās ar spēlēm D un C apakšgrupās. Pirmajā mačā intrigas absolūti nekādas – kā jau tas bija paredzams Slovākijas izlase pārliecinoši tika galā ar Nīderlandi (13:1). Toties otrā spēle izvērtās krietni interesantāka. Japānas un Singapūras duelī ar rezultātu 4:3 pārākas bija japānietes, kaut arī vēl divas minūtes pirms pamatlaika beigām viņas atradās iedzinējos un visu izšķīra divi goli uzbrucējas Miduras Kubo izpildījumā. Paralēli Latvijas – Vācijas spēlei, Tampere arēnā Dānijas valstsvienība ar rezultātu 7:3 pārspēja Austrāliju, pamatus uzvarai ieliekot pirmajos divos periodos, savukārt Šveice svinēja pārliecinošu uzvaru pār norvēģietēm (9:1).

 

Vakara spēlē, kura risinājās Hakametsas ledus hallē, nūjas krustoja Zviedrijas un Čehijas valstsvienības. Ja pirmajā TOP4 valstu duelī starp Šveici un Somiju laukumā ritēja ļoti sīva cīņa, tad šeit intriga izpalika – jau no pirmajām spēles minūtēm notikumus diktēja zviedrietes, kuras līdz pirmā perioda vidum guva divus vārtus, bet atpūtā devās ar 4:1 uz tablo. Otrajā trešdaļā skandināvietes turpināja dominēt un 36.minūtē panāca 8:1, savukārt neilgi pirms došanās pārtraukumā abas komandas atzīmējās vēl pa reizei (9:2). Pamatlaika beigu daļā Zviedrijas izlase sameta vēl astoņas bumbiņas, tādējādi noformējot gala iznākumu (17:2) un izcīnot pārliecinošāko uzvaru abu komandu starpā kopš 2006.gada, kad zviedrietes atstāja sausā Čehiju ar rezultātu 14:0.

 

A grupa(uz 06.12):

1.FIN  2 2 0 0 20-5 4p

2.SUI 3 2 0 1 25-10 4p

3.POL 2 1 0 1 7-14 2p

4.NOR 3 0 0 3 4-27 0p

 

B grupa(uz 06.12):

1.SWE  2 2 0 0 33-3 4p

2.CZE  2 1 0 1 17-19 2p

3.LAT  2 0 1 1 5-18 1p

4.GER  2 0 1 1 4-19 1p

 

C grupa(uz 06.12):

1.DEN  2 2 0 0 12-6 4p

2.JPN   2 1 0 1  7-8  2p

3.SIN   2 1 0 1  8-8  2p

4.AUS  2 0 0 2 7-12 0p

 

D grupa(uz 06.12):

1.SVK  3 3 0 0 32-5 6p

2.RUS  2 1 0 1 10-6 2p

3.USA  2 1 0 1 9-19 2p

4.NED  3 0 0 3 7-28 0p

 

Rīt tiks aizvadīti pēdējie mači visās apakšgrupās, pēc kuriem uzzināsim astotdaļfinālu pārus un tās četras komandas, kuras automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā.

 

7.12.2015

Hakametsä Ice Hall:

12.30 B grupa: Zviedrija - Latvija

15:30 B grupa: Čehija - Vācija

18:15 A grupa: Somija - Polija

 

Tampere Arena:

12:30 C grupa: Dānija - Singapūra

15:30 C grupa: Austrālija - Japāna

18:30 D grupa: Krievija - ASV

Japāna pārsteidz Singapūru, Dānija tiek galā ar Austrāliju

December 6, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīra trešā diena tuvojas noslēgumam. Jau vēstījām, ka Latvijas izlase cīnījās neizšķirti ar Vācijas valstsvienību. Astotdaļfinālu sakarā arvien svarīgāka kļūst situācija ne tikai B, bet arī C apakšgrupā, kurā šodien tika aizvadīti divi mači.

 

Pirmajā spēlē savā starpā nūjas krustoja Japānas un Singapūras florbolistes. Par Āzijas dueļa favorītēm tika uzskatītas singapūrietes, taču labāku sniegumu nodemonstrēja Japānas izlase, kas pēc pirmā perioda atradās vadībā ar 2:0. Šāds rezultāts saglabājās uz tablo arī noslēdzoties otrajai divdesmitminūtei. Pamatlaika beigu daļā Singapūras komanda pārņēma iniciatīvu, izceļoties ar trim precīziem metieniem, tomēr pārsvaru tai nosargāt neizdevās – mača izskaņā japāniešu uzbrucēja Midori Kubo guva divus vārtus, kļūstot par spēles varoni un izraujot panākumu ar rezultātu 4:3.

 

Ap pusdienlaiku Tamperes arēnā devās Dānijas un Austrālijas valstsvienības. Rezultātu 14.minūtē pēc Marijas Olausones piespēles atklāja dāņu līdere Cecīlija Di Nardo, savukārt otrajā trešdaļā dānietes guva trīs vārtus, palielinot pārsvaru līdz 4:0. Trešā periodā C.Di Nardo izcēlās ar hat-trick, bet 56.minūtē Dānijas izlase atradās vadībā jau ar 7:1. Pamatlaika beigās austrālietēm izdevās nedaudz sadeldēt starpību un mačs noslēdzās ar rezultātu 7:3.

 

Pēc šīs dienas spēlēm C apakšgrupā ar četriem punktiem 1.vietu ieņem Dānija, bet divi punkti ir Japānai un Singapūrai. Pateicoties uzvarai šīs dienas mačā japānietes ieņem 2.vietu, taču vēl nevar droši pateikt kuras divas izlases iekļūs astotdaļfinālā un šajā grupā viss vēl var apgriezties kājām gaisā. Visu izšķirs rītdienas cīņas, kurās dānietes mērosies spēkiem ar singapūrietēm, bet austrālietes – ar japānietēm.

 

PČ 2015 – C grupa(uz 06.12):

1.DEN  2 2 0 0 12-6 4p

2.JPN   2 1 0 1  7-8  2p

3.SIN   2 1 0 1  8-8  2p

4.AUS  2 0 0 2 7-12 0p

 

07.12 12:30 Dānija – Singapūra (Tampere Arena)

07.12 15:30 Austrālija – Japāna (Tampere Arena)

Latvijas izlase izsēj +3 un cīnās neizšķirti ar Vāciju

December 6, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Šodien 2015.gada Pasaules čempionāta B apakšgrupas otrajā spēlē Latvijas sieviešu izlase mērojās spēkiem ar Vācijas valstsvienību. Šajā mačā mūsu dāmas nospēlēja neizšķirti 3:3.

 

Maču latvietes uzsāka aktīvi, izdarot pāris uzmetienus, kuri lielus draudus pretiniecēm neradīja. Toties Vācijas izlase lika pamatīgi nervozēt mūsu komandai 3.minūtē – vispirms Anna Marija Mītza trāpīja pa vārtu pārliktni, bet uzreiz pēc tam bumbiņu centās ieraidīt Paulīna Baumgartena, taču teicami vārtos darbojās Lauma Višņevska. Latvijas florbolistes sodīja Vāciju ar gūtiem vārtiem. 5.minūtē lielisks metiens no tālas distances padevās Evelīnai Garbarei, kura atklāja rezultātu  – 1:0. Mūsu dāmas sāka spēlēt aktīvāk, divas minūtēs vēlāk savērpjot pamatīgu karuseli pie pretinieču vārtiem, tomēr dubultot pārsvaru neizdevās. Pagāja īss brīdis līdz momentam vāciešu izpildījumā. Šoreiz uz vārtiem izlauzās Franciska Kūlmana, nopelnot bullīti, taču viņai neizdevās apvest mūsu vārtsardzi un soda metiens palika nerealizēts. Vairākumā Vācijas valstsvienība bīstamus momentus neizveidoja. Sākoties perioda otrajai pusei cīņa kļuva nedaudz mierīgāka, bet vēlāk mūsu meitenes izcēlās ar vēl diviem precīziem metieniem. 13.minūtē spēcīgu un precīzu tālmetienu atkal izdarīja E.Garbare, kuru neveiksmīgi tvēra vācu vārtsardze Indra Reka, bet pēc minūtes Evita Rudzīte no laukuma centra panāca 3:0.

 

Otrā perioda sākumā mača ritējums saglabājās nemainīgs un momentu bija salīdzinoši maz. 24.minūtē Evita Rudzīte izdarīja metienu no pustālas distances, kuru veiksmīgi atsita vācu vārtsardze. Vācijas florbolistes atbildēja ar izgājienu 3 pret 1, taču viņām nekas nesanāca un aizsardzībā labi nospēlēja Madara Adamane. Diemžēl trīs minūtes vēlāk Lauma Višņevska bija spiesta kapitulēt, kad aizturētā soda laikā pēc teicamas kombinācijas skaistus vārtus guva Franciska Kūlmana (3:1). Trešdaļas vidū mūsu dāmām bija vēl divas labas iespējas izcelties. Vispirms pēc E.Rudzītes piespēles teicama izdevība no vārtu priekšas bija Elīzai Bērziņai, tomēr viņas metiens tika atvairīts, bet nedaudz vēlāk Inga Ametere filigrāni apspēlēja pretspēlētāju, izdarot metienu, taču Indra Reka darbojās nevainojami. Pamazām tuvojoties perioda beigām vācietes pārņēma iniciatīvu, neilgi pirms došanās pārtraukumā nopelnot vairākumu, kurš tika arī realizēts – pēc Inas Jensenas raidījuma atlēcošo bumbiņu savāca F.Kūlmana, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam – 3:2.

 

Pamatlaika beigu daļa sākās ar bīstamu metienu Vācijas uzbrucējas Annas Marijas Mītzas izpildījumā – garām. Vācietes iespieda mūsu komandu aizsardzības zonā, taču ik pa brīdim izdevās no tās tikt laukā un izveidot labus momentus. 47.minūtē Latvijas izlase veica izrāvienu 2 pret 1, taču neizdevās uzbrukumu noslēgt ar metienu, bet perioda vidū teicama izdevība gūt vārtus bija Evelīnai Garbarei, taču lielisku sniegumu turpināja demonstrēt vācu vārtsardze Indra Reka. Vislabākā iespēja izcelties bija Ingai Ametrei, kura 54.minūtē no vārtu priekšas centās ieraidīt atlecošo bumbiņu pēc Gundegas Vancānes metiena, taču brīnumainā kārtā tā aizlidoja pāri. Vācijas valstsvienība atbildēja ar to pašu, tomēr A.M.Mītzas mesto bumbiņu ar ķiveri atsita Lauma Višņevska. Pēc neilga brīža uz noraidīto soliņa devās Diāna Isjomina un arī šoreiz vācietes realizēja skaitlisko vairākumu – atkal teicama izspēle, kuru ar neērto lāpstiņas pusi noslēdza Franciska Kūlmana, panākot izlīdzinājumu (3:3). Pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem nekavējoties sekoja tālšāviens Gunitas Kārkliņas izpildījumā, kuru neveiksmīgi tvēra I.Reka, taču diemžēl bumbiņa trāpīja pa vārtu stabiņu. Pamatlaika izskaņā divas bīstamas epizodes pie L.Višņevskas vārtiem, tomēr par laimi nedz Katjai Leonhardtai, nedz Mītzai neizdevās izvirzīt vadībā Vāciju un skaitļi uz tablo palika tie paši.

 

Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā tika atzīta divu vārtu autore Evelīna Garbare, bet Vācijas valstsvienības rindās tāds pats gods Franciskai Kūlmanai, kura izcēlās ar hat-trick.  Mūsu vārtsardze Lauma Višņevska šajā spēlē atvairīja 15 no 18 pretinieču metieniem.

 

Neskatoties uz to, ka mūsu dāmām neizdevās nosargāt uzvaru, Latvija ieņem 3.vietu B apakšgrupā. Uz doto brīdi latvietes guvušas piecus, bet vācietes – četrus vārtus. Līdz ar to, lai nosargātu trešo pozīciju un astotdaļfinālā, iespējams, spēkotos ar nomināli vājāku komandu, Latvijas izlasei rītdienas mačā pret Zviedriju jācenšas ielaist pēc iespējas mazāk vārtus kā arī jācer uz to, ka Vācijas valstsvienība ielaidīs vairāk golus spēlē pret Čehiju.

 

Latvijas sieviešu izlases B apakšgrupas noslēdzošajai spēlei pret Zviedrijas valstsvienību starts tiks dots Plkst.12:30. 

PČ 2015 (2.diena)

December 5, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

2015.gada Pasaules čempionātā florbolā sievietēm noslēgusies sacensību otrā diena un ir pienācis laiks atskatīties uz šīs dienas cīņām.

 

FloorballnewsW jau vēstīja, ka Latvijas izlase savā pirmajā mačā piedzīvoja smagu zaudējumu Čehijas valstsvienībai ar rezultātu 2:15. Sākuma daļa bija samērā cerīga, turklāt spēles pirmajā pusē mūsu dāmas vairākas reizes lika kārtīgi panervozēt čehietēm, tomēr turpinājums izvērtās ne tāds, kādu gaidīja spēlētājas un treneru korpuss. Mūsu komandas labā vārtus guva Inga Ametere un Diāna Isjomina, lielisku sniegumu demonstrēja arī Līga Garklāva un Evita Rudzīte, kuras izveidoja vairākus bīstamus momentus pie Čehijas komandas vārtiem. Paralēli šim mačam C apakšgrupā nūjas krustoja Singapūras un Austrālijas florbolistes. Pēc diviem nospēlētiem periodiem ar 4:3 vadībā atradās austrālietes, taču pamatlaika beigu daļa Singapūras valstsvienība atzīmējās ar diviem precīziem metieniem, izraujot uzvaru (5:4).

 

Ar tieši tādu pašu rezultātu – 15:2 Slovākijas izlase šodien sagrāva ASV, un jāsaka, ka mača ritējums bija gandrīz tāds pats kā Latvijas un Čehijas duelī. Pirmajā periodā amerikānietes cienīgi turējās pretī, izmantojot savus momentus, taču turpinājumā slovākietes ieslēdza piekto ātrumu, sametot divpadsmit bumbiņas. Daudz interesantāks izvērtās duelis starp Polijas un Norvēģijas valstsvienībām. Pirmajā periodā polietes panāca 2:0, bet īsi pirms pārtraukuma norvēģietes realizēja skaitlisko vairākumu, nedaudz vēlāk arī izlīdzinot rezultātu. Pamatlaika beigas izvērtās ļoti emocionālas, abām komandām izmisīgi cenšoties gūt vārtus. Savus momentus labāk prata realizēt Polijas florbolistes, kas 48.minūtē veiksmīgi izspēlēja bumbiņu līdz Elžbietai Piotrovskai un Kataržinai Fulai, kuras trieca to kastē, neatstājot nekādas izredzes norvēģu vārtsardzei Livai Fosmarkai. Panākums ar 4:2, sperot platu soli pretī 3.vietai A apakšgrupā. Pie panākuma izdevās tikt arī Krievijas izlasei, kas ar rezultātu 8:2 pārspēja Nīderlandi.

 

Sacensību otrās dienas centrālā spēle, neapšaubāmi, bija starp Šveici un Somiju, divām TOP4 valstīm, kuras pretendē uz iekļūšanu Pasaules čempionāta finālā. Mačs, kuru Hakametsas ledus hallē klātienē noskatījās 3476 līdzjutēji, izvērtās ļoti dinamisks, abas komandas ļoti daudz uzbruka. Pirmajā periodā mazliet vairāk momentu bija šveicietēm, kuras arī atklāja rezultātu – 10.minūtē Mišela Viki izgājienā 1 pret 1 un noķēra vārtsardzi Jonnu Makelu uz pretkustību, raidot bumbiņu apakšējā stūrī. Pēc neilga laika somietes panāca izlīdzinājumu un dodoties pārtraukumā 1:1. Otrās trešdaļas sākumā Šveices izlase atguva vadību, bet vēlāk turnīra saimnieces pārņēma iniciatīvu un izvirzījās vadībā. Savus fanus ar gūtiem vārtiem iepriecināja Alise Pellanena, Vēra Kauppi un Marianna Hannonena (4:2). Somija nosargāja +2 un pamatlaika beigu daļā abas komandas izcēlās ar diviem precīziem metieniem, tādējādi noformējot gala iznākumu – 6:4.

 

Rīt Plkst.13:15 svarīga spēle Latvijas izlasei pret Vāciju, jo šī mača iznākums var izšķirt 3.vietas likteni Pasaules čempionāta B apakšgrupā. Tāpat aicinām sekot līdzi arī abām C apakšgrupas cīņām, kurās nūjas krustos Japāna – Singapūra un Dānija – Austrālija, jo tieši ar šīs grupas 1. vai 2.vietu latvietes spēlēs astotdaļfinālā un pēc šiem mačiem varētu būt lielāka skaidrība par mūsu potenciālajām pretiniecēm tajā. Bet vakarā varēsim baudīt otro TOP4 valstu dueli, kurā spēkosies Zviedrijas un Čehijas florbolistes.

 

2015.gada PČ sievietēm – spēļu kalendārs(3.diena):

6.12.2015

Hakametsä Ice Hall:

10:45 D grupa: Nīderlande - Slovākija

13:15 B grupa: Vācija - Latvija

16:15 A grupa: Šveice - Norvēģija

19:15 B grupa: Zviedrija - Čehija

 

Tampere Arena:

11:00 C grupa: Japāna - Singapūra

14:00 C grupa: Dānija - Austrālija

Latvija sāk PČ ar smagu zaudējumu Čehijai

December 5, 2015

Foto: Ville Vuorinen

 

Šodien 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīru uzsāka Latvijas sieviešu valstsvienība, kas mērojās spēkiem ar Čehijas izlasi. Pirmajā B apakšgrupas spēlē latvietes piedzīvoja sagrāvi ar rezultātu 2:15

 

Mača sākuma daļa aizritēja samērā līdzīgā cīņā vien ar nelielu Čehijas izlases teritoriālo pārsvaru. Tomēr rezultātu atklāja mūsu dāmas, 2.minūtē, kad ar spēcīgu metienu tālajā augšējā stūrī atzīmējās Inga Ametere (1:0). Čehietes atbildi parādā nepalika – pēc neilga brīža bumbiņu starp Laumas Višņevskas kājsargiem ieraidīja Eliška Vratna, savukārt 8.minūtē pēc Martinas Čapkovas metiena atlecošo bumbiņu savāca Terēze Urbankova – 2:1. Uzreiz pēc tam Līga Garklāva un Diāna Isjomina izgāja 2 pret 1. Ar pirmo reizi vārtus gūt neizdevās, taču otrais piegājiens bija veiksmīgs. Ar izcilu abu spēlētāju saspēli, kuru noslēdza Isjomina, rezultāts atkal kļuva neizšķirts. Divi divnieki uz tablo gan palika īsu laiku, jo čehietes ātri atguva vadību (2:3). Uzreiz pēc tam L.Garklāva izgāja vienatnē pret vārtsardzi, tomēr čehiete darbojās nevainojami. Vēl vienu bīstamu momentu Latvijas izlasei izdevās radīt 15.minūtē, kad tuvu vārtu guvumam bija Lība Daija Mikova, taču bumbiņa nepaguva šķērsot līniju. Neilgi pirms došanās atpūtā Čehijas florbolistes sarūgtināja Latviju ar vēl vienu golu – šoreiz vārtu priekšā neveiksmīgi nospēlēja uzbrucēja Līga Vancāne, ko veiksmīgi izmantoja E.Vratna, panākot 2:4.

 

Otro trešdaļu latvietes uzsāka spēlējot mazākumā un čehietes ātri realizēja viena cilvēka pārsvaru – 2:5. Pēc tam Latvijas izlase atbildēja ar pāris bīstamiem momentiem. 25.minūtē pēc Elīzas Bērziņas piespēles lieliska iespēja izcelties bija Evitai Rudzītei, taču tas neizdevās. Pēc īsa brīža Inga Ametere izlauzās uz vārtiem, nopelnot Latvijai vairākumu. Tajā teicama izdevība bija Zanei Klaberei, taču čehu vārtsardze bumbiņu atsita. Nedaudz vēlāk Čehijas uzbrucēja Martina Repkova radīja nopietnus draudus mūsu vārtiem un ar lielām grūtībām L.Višņevska metienu atvairīja. Diemžēl turpinājumā mūsu vārtsardzei nācās vairākas reizes kapitulēt. Perioda vidū čehietes apspēlēja visu Latvijas komandu un uzbrukumu noslēdza Eliška Vratna, izceļoties ar hat-trick (2:6).  Pēc šiem vārtiem latvietes tika iespiestas aizsardzības zonā un pretinieces guva vēl trīs vārtus. 33.minūtē spēcīgu un netveramu metienu no tuvas distances izdarīja M.Repkova, nedaudz vēlāk Hanas Sladečkovas mesto bumbiņu vārtu priekšā pielaboja Hana Koničkova, bet īsi pirms pārtraukuma izgājienā 2 pret 1 atkal atzīmējās E.Vratna – 2:9.

 

Trešajā periodā vārtos stājās Kristīne Kirilova un tas sākās ar labu metienu  Diānas Isjominas izpildījumā, taču Lenkai Kubičkovai tas nesagādāja grūtības. Čehijas florbolistes pilnībā pārņēma iniciatīvu  un 44.minūtē guva divus vārtus – vispirms Adela Bočanova apskrēja apkārt vārtiem, atdodot bumbiņu Janai Vojačkovai, kura to raidīja praktiski tukšos vārtos, bet uzreiz pēc tam spēcīgu šāvienu izdarīja Terēze Urbankova, panākot 2:11. Latvijas izlasei pamatlaika beigu daļā daudz momentu nebija. No tiem visbīstamākais bija 46.minūtē, kad pēc Evelīnas Garbares piespēles tuvu vārtu guvumam bija Evita Rudzīte, taču čehu vārtsardze pēdējā brīdī glāba savu komandu, izvelkot bumbiņu tieši uz vārtu līnijas. Uzreiz pēc tam Čehijas valstsvienības sastāvā atzīmējās Mišela Mļejņkova, bet perioda otrajā pusē K.Kirilovas sargātajā cietoksnī tika samestas vēl trīs bumbiņas. Ar tālmetieniem izcēlās Martina Čapkova un Denisa Billa, savukārt 55.minūtē skaistus vārtus guva Mļejņkova (2:15). Latvija pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, pēc kura sekoja Gunitas Kārkliņas tālmetiens un vārtu priekšā labi pacīnījās Līga Garklāva, tomēr arī šajā reizē L.Kubičkova palika nepārspēta. Pamatlaika beigās mača favorītes vairākas reizes apdraudēja mūsu komandas vārtus, taču rezultāts palika nemainīgs.

 

Latvijas izlases sastāvā par mača labāko spēlētāju tika atzīta Diāna Isjomina, bet Čehijas izlases rindās tāds pats gods Eliškai Vratnai. Mūsu vārtsardze Lauma Višņevska pirmajos divos periodos atvairīja 11 no 20 pretinieču metieniem, savukārt komandas otrais numurs Kristīne Kirilova trešajā periodā tika galā ar četrām no desmit mestajām bumbiņām.

 

Jāatzīmē, ka paralēli šai spēlei C apakšgrupā pie panākuma tika Singapūras valstsvienība, kas ar rezultātu 5:4 pārspēja Austrālijas izlasi. Uzvaras vārtus 54.minūtē guva Joscelīna Kī.

 

Vienu no svarīgākajām spēlēm 2015.gada Pasaules čempionātā Latvijas sieviešu izlase aizvadīs rīt Plkst.13:15, kad mūsu dāmas cīnīsies pret Vācijas valstsvienību.

PČ 2015 (1.diena)

December 4, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Pirms apmēram trim stundām noslēdzās 2015.gada Pasaules sieviešu florbola čempionāta sacensību pirmā diena un ir pienācis laiks atskatīties uz šīs dienas cīņām.

 

FloorballnewsW jau vēstīja, ka finālturnīra atklāšanas spēlēs pie panākuma tika Slovākijas izlase, kas ar rezultātu 4:2 pārspēja Krieviju, tādējādi būtiski palielinot izredzes uz 1.vietu D apakšgrupā, savukārt Šveices un Polijas duelī nekādu pārsteigumu nebija – pārliecinoša uzvara ar 12:3 šveicietēm. Šajās cīņās lielisku sniegumu nodemonstrēja slovāku uzbrucēja Romana Janegova, kura izcēlās ar hat-trick. Tāpat trīs vārtus guva šveiciete Korīna Rutimana, kuras kontā arī rezultatīva piespēle.

 

Dienas gaitā pārsteigumi izpalika arī abos pārējos mačos ar TOP4 valstu piedalīšanos. Zviedrija neatstāja nekādas izredzes vācietēm, tās sagraujot ar 16:1, savukārt Somijas florbolistes savu līdzjutēju priekšā nodemonstrēja negaidīti labu sniegumu pret Norvēģiju, arī izcīnot graujošu uzvaru (14:1). Jāatzīmē, ka iepriekšējā Pasaules čempionātā pirms diviem gadiem, somietēm ceturtdaļfinālā nācās pamatīgi pasvīst un norvēģietes tika pieveiktas vien ar triju vārtu pārsvaru (5:2). Toties lielisku cīņassparu pēcpusdien parādīja japānietes pret Dāniju. Noslēdzoties pirmajai trešdaļai uz tablo neizšķirts – 1:1 un Japānas izlasei izdevās izturēt spiedienu līdz pat 38.minūtei, kad Karīna Vestergārda izvirzīja vadībā dānietes. Tālāk maisam jau gals bija vaļā un gala rezultātā Dānija svinēja panākumu ar 5:2. Arī pirmās dienas noslēdzošā spēle starp ASV un Nīderlandes izlasēm izvērtās ļoti sīva un lielāko daļu cīņas gaitas tas atspoguļojās arī uz tablo, tomēr trešajā periodā amerikānietes lauza mača gaitu sev par labu, gala rezultātā tiekot pie uzvaras – 7:4.

 

Sacensību otrā diena būs vēl interesantāka, jo rīt Plkst.11:00 laukumā dosies Latvijas sieviešu izlase, kas aizvadīs pirmo spēli B apakšgrupā pret Čehijas valstsvienību. Maču tiešraidē varēs redzēt Viasat Sport Baltic kanālā un portālā skaties.lv, savukārt visām Pasaules čempionāta spēlēm iespējams sekot līdzi tiešraidēs abos Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) youtube kanālos.

 

2015.gada PČ sievietēm – spēļu kalendārs(2.diena):

5.12.2015

Hakametsä Ice Hall:

11:00 B grupa: Latvija - Čehija

14:00 D grupa: Slovākija - ASV

17:00 A grupa: Šveice - Somija

 

Tampere Arena:

11:00 C grupa: Singapūra - Austrālija

14:00 A grupa: Polija - Norvēģija

17:00 D grupa: Krievija - Nīderlande

Slovākija pieveic Krieviju, Šveice sakauj polietes

December 4, 2015

Foto: Ville Vuorinen

 

Šodien ar divām spēlēm Somijas pilsētā Tamperē tika dots starts 2015.gada Pasaules čempionātam florbolā sievietēm. Sacensību pirmās dienas galvenajā mačā Slovākijas izlase ar rezultātu 4:2 pārspēja Krievijas valstsvienību, savukārt Šveice izcīnīja pārliecinošu uzvaru pār Polijas florbolistēm – 12:3.

 

Slovākija – Krievija

 

Slovākijas un Krievijas duelī, kas bija arī pirmās dienas svarīgākais duelis, jau no pirmajām sekundēm bumbiņu lielākoties kontrolēja slovākietes, izveidojot vairākus momentus. Krievietes centās atbildēt ar pretuzbrukumiem, taču pirmajās desmit minūtēs reāla iespēja izcelties bija tikai Marijai Kitajevai, taču viņas metiens lidoja garām vārtiem. Krievijas komanda par to tika sodīta – 12.minūtē ar metienu no pustālas distances atzīmējās Romana Janegova (1:0). Nedaudz vēlāk Krievijas izlase realizēja skaitlisko vairākumu, kad pēc Anastasijas Bulbašas piespēles no aizvārtes, izlīdzinājumu panāca Marija Okulova, tomēr neilgi pirms došanās atpūtā Paulīna Hudakova atjaunoja vadību – 2:1. Turpinājumā cīņa kļuva līdzīgāka un krievietes uzbruka aktīvāk, vairākas reizes izejot uz vārtiem, tomēr lielisku sniegumu demonstrēja slovāku vārtsardze Radka Mladenkova. Slovākijas izlase realizēja vienu no savām iespējām – 26.minūtē filigrāni nospēlēja P.Hudakova atdodot bumbiņu uz pretējo malu esošajai R.Janegovai, kura guva savus otros vārtus (3:1). Trešajā periodā iniciatīvu pārņēma Krievijas florbolistes, kuras 43.minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (pēc Irinas Veselkovas metiena bumbiņa atleca pret Marijas Ržanenkovas kāju un ieripoja vārtos). Uzreiz pēc tam krievietes varēja panākt izlīdzinājumu, taču vārtu pārliktnis glāba Slovākiju no trešo vārtu zaudējuma. Trešdaļas vidū konstrukcija pasargāja arī krievietes. 54.minūtē Slovākijas rindās atkal izcēlās Janegova, noformējot sev hat-trick – 4:2. Pamatlaika beigās lielās kaimiņvalsts pārstāves izmisīgi mēģināja glābt spēli, nomainot vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr rezultāts palika nemainīgs.

 

Par mača labāko spēlētāju Slovākijas valstsvienības sastāvā tika atzīta Romana Janegova, bet Krievijas izlases rindās tāds pats gods Marijai Kitajevai.

 

Polija – Šveice

 

Paralēlā mača, kurš risinājās Tampere arēnā, sākumā abas komandas apmainījās precīziem metieniem (1:1). 9.minūtē ar gūtiem vārtiem izcēlās viena no Polijas izlases potenciālajām līderēm Malgorzata Pazio, tomēr pirmā perioda beigās Šveices aizsardze Ladīna Sgiera atjaunoja līdzsvaru uz tablo – 2:2. Arī otrās trešdaļas sākumā abās laukuma pusēs bumbiņa šķērsoja vārtu līniju, bet turpinājumā iniciatīvu pilnībā pārņēma šīs spēles favorītes šveicietes, līdz pārtraukumam panākot 8:3, bet pamatlaika beigu daļā gūstot vēl četrus vārtus, tādējādi noformējot gala iznākumu (12:3).

 

Par mača labāko spēlētāju Šveices valstsvienības sastāvā tika atzīta Korīna Rutimana, bet Polijas izlases rindās tāds pats gods Justīna Krživakai.

 

2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīrā šodien tiks aizvadītas vēl četras spēles.

 

15:30 B grupa: Vācija – Zviedrija

15:30 C grupa: Japāna - Dānija

18:15 A grupa: Norvēģija – Somija

18:30 D grupa: ASV - Nīderlande

Sākas 2015.gada PČ florbolā sievietēm

December 4, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Tas brīdis beidzot ir pienācis! Šodien Somijas pilsētā Tamperē sāksies 2015.gada Pasaules čempionāts florbolā sievietēm, kas risināsies līdz 12.decembrim, bet jau rīt pirmo spēli aizvadīs Latvijas izlase.

 

Devītais Pasaules čempionāta finālturnīrs savādāks nekā citus gadus. FloorballnewsW jau vēstīja, ka deviņās valstīs televīzijas ekrānos tiks pārraidītas 30 no 48 spēlēm, kas ir jauns rekords. Tādējādi šī ir pirmā reize florbola vēsturē, kad TV tiešraidē varēs redzēt lielāko daļu no finālturnīra mačiem. Šai sakarā jāatzīmē vēl kāds fakts – PČ spēles filmēs kompānija no Latvijas “Polar HD” ar kuru organizatori panākuši vienošanos par tiešraižu nodrošināšanu gan internetā, gan TV ekrānos. Otrkārt, Latvijas izlases spēles translēs Viasat Sport Baltic, līdz ar to popularizējot florbolu ne tikai Latvijā, bet arī pārējās Baltijas valstīs, kur tas nav tik populārs. Treškārt, uz PČ noorganizēti divi autobusi ar līdzjutējiem mūsu komandas atbalstam, par ko jau esam vēstījuši iepriekš. Finālturnīra laikā faniem paredzētas divas tikšanās ar mūsu valstsvienību, kas arī būs līdz šim nebijis pasākums. Ceturtkārt - šim Pasaules čempionātam ir vērts sekot līdzi, jo daudzas spēles solās būt ļoti interesantas un dažas no tām var nest pārsteigumus.

 

Šis būs otrais Pasaules čempionāts, kurš notiek pēc jaunās sistēmas. Saskaņā ar izspēles kārtību tās komandas, kuras A un B grupā ieņems 1. un 2.vietu automātiski nodrošinās ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, bet 3. un 4.pozīcijā ierindojušās izlases, cīnīsies astotdaļfinālā pret C un D grupas pirmo un otro vietu. Līdz ar to valstsvienības, kuras pēc ranga ieņem 1.-8.vietu, tostarp Latvija, automātiski nodrošinājušas vietu izslēgšanas spēlēs un labāko divpadsmitniekā.

 

Pasaules čempionāts tiks atklāts Plkst.12:30 ar divām spēlēm. Tamperes arēnā kā pirmās laukumā dosies Polijas un Šveices izlases, bet paralēli Hakametsä ledus hallē nūjas krustos Krievijas un Slovākijas valstsvienības. Jāatzīmē, ka šī būs finālturnīra pirmās dienas galvenā spēle, jo tās iznākums lielā mērā var izšķirt 1.vietas likteni D apakšgrupā. Savukārt rīt Plkst.11:00 laukumā dosies Latvijas sieviešu florbola izlase, kurai pirmajā mačā būs jāmērojas spēkiem ar Čehijas valstsvienību.

 

Visām 2015.gada Pasaules čempionāta spēlēm varēs sekot līdzi interneta tiešraidēs abos Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) youtube kanālos.

 

2015.gada PČ sievietēm – spēļu kalendārs(04.- 07.11):

4.12.2015

Hakametsä Ice Hall:

12:30 D grupa: Slovākija - Krievija

15:30 B grupa: Vācija - Zviedrija

18:15 A grupa: Norvēģija - Somija

 

Tampere Arena:

12:30 A grupa: Polija - Šveice

15:30 C grupa: Japāna - Dānija

18:30 D grupa: ASV - Nīderlande

 

5.12.2015

Hakametsä Ice Hall:

11:00 B grupa: Latvija - Čehija

14:00 D grupa: Slovākija - ASV

17:00 A grupa: Šveice - Somija

 

Tampere Arena:

11:00 C grupa: Singapūra - Austrālija

14:00 A grupa: Polija - Norvēģija

17:00 D grupa: Krievija - Nīderlande

 

6.12.2015

Hakametsä Ice Hall:

10:45 D grupa: Nīderlande - Slovākija

13:15 B grupa: Vācija - Latvija

16:15 A grupa: Šveice - Norvēģija

19:15 B grupa: Zviedrija - Čehija

 

Tampere Arena:

11:00 C grupa: Japāna - Singapūra

14:00 C grupa: Dānija - Austrālija

 

7.12.2015

Hakametsä Ice Hall:

12.30 B grupa: Zviedrija - Latvija

15:30 B grupa: Čehija - Vācija

18:15 A grupa: Somija - Polija

 

Tampere Arena:

12:30 C grupa: Dānija - Singapūra

15:30 C grupa: Austrālija - Japāna

18:30 D grupa: Krievija - ASV

PČ 2015: Zviedrija

December 3, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Līdz 2015.gada Pasaules čempionātam florbolā sievietēm atlikusi mazāk kā viena diennakts. Latvijas izlase jau ir ieradusies Somijas pilsētā Tamperē. Par mūsu komandas sastāvu mēs zinām ļoti daudz un par to tiek aktīvi diskutēts arī sociālajos tīklos, taču par pretiniecēm lielākā daļa florbola sabiedrības maz ko zina. Šodien FloorballnewsW jūs iepazīstinās ar valstsvienību, kura katrā finālturnīrā uzstāda visaugstāko mērķi, un, protams, tā ir Zviedrija.

 

Zviedrijas izlase neapšaubāmi ir B apakšgrupas favorīte un pieredzes bagātākā komanda (vidējais vecums 25,55). Sastāvā iekļautas septiņas aizsardzes, vienpadsmit uzbrucējas un divas vārtsardzes. Gandrīz visas 20 florbolistes spēlē Zviedrijas Superlīgā, un vienīgais izņēmums ir aizsardze Linna Lindstrēma, kura pārstāv Šveices NLA klubu “UHC Dietlikon”. No pašmāju čempionāta visvairāk pārstāvētas IKSU, “Pixbo”, “Mora” un “Täby” vienības. Zviedrietēm šajā Pasaules čempionātā nepalīdzēs Emelija Lindstrēma, kura šovasar paziņoja par karjeras beigām. Tāpat divdesmitniekā nav iekļautas vēl septiņas spēlētājas no iepriekšējā PČ.  Sešas florbolistes aizvadīs pirmo maču finālturnīrā, taču par īstu debitanti var saukt tikai uzbrucēju Dženiferu Stalhaltu, kurai ir salīdzinoši neliela starptautisko spēļu prakse.

 

Iepriekšējie Pasaules čempionāti pierādījuši, ka no Zviedrijas par komandas līderi var kļūt jebkura no 20 florbolistēm, taču par vienu no atslēgas spēlētājām noteikti uzskatāma uzbrucēja Anna Vījka, kura iepriekšējā PČ pirms diviem gadiem guva septiņus vārtus un izdarīja divdpadsmit rezultatīvas piespēles. Viņa pašlaik arīdzan ir rezultatīvākā Zviedrijas Superlīgā 42 (17+25). Vēl divas zviedrietes, kurām varētu būt līderu loma: aizsardze Moa Čopa un uzbrucēja Malina Andresena, kuras pašlaik ieņem attiecīgi otro un trešo pozīciju pašmāju čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Tāpat nevajadzētu novērtēt par zemu arī vienīgo leģionāri Zviedrijas valstsvienībā Linu Lindstrēmu. Aizsardzības līnija ir ļoti spēcīga un arī abas vārtsardzes Emelija Friska un Sara Hjortinga ir ar pietiekami lielu spēļu pieredzi.

 

Zviedrijas izlase izcīnījusi zelta medaļas iepriekšējos četros Pasaules čempionātos un arī šajā tā ir apņēmības pilna to izdarīt piekto reizi pēc kārtas. Septembra sākumā zviedrietes aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Somijas valstsvienību un pirmā no tām izvērtās pagalam neveiksmīga – zaudējums ar 0:7, kas bija pārsteigums daudziem cilvēkiem, kas seko līdzi florbolam. Pēc tam gan sniegums uzlabojās. Nākamajā dienā Zviedrija revanšējās, izcīnot panākumu (7:3), savukārt novembrī valstsvienība piedalījās Euro Floorball Tour 2015 pārliecinoši sakaujot Čehiju un Šveici kā arī atkārtoti pieveicot somietes. Zviedrijas izlases aizsardze Linna Lindstrēma intervijā Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) youtube kanālam sacīja, ka komandas noskaņojums pirms finālturnīra esot ļoti labs. Viņa pauda pārliecību, ka zviedru florbolistes ir pašas labākās gan fiziskajā, gan psiholoģiskajā sagatavotībā, sakot: “Ja komanda parādīs savu labāko sniegumu, tad mums jākļūst par čempionēm, taču tas prasīs daudz spēka un katrai spēlētājai būs jācīnās ar maksimālu atdevi.”

 

Zviedrijas sieviešu izlases sastāvs PČ:

1          Hjorting Sara   Goalkeeper

3          Lundstrom Linn          Defender

4          Karlsson Therese         Forward

5          Wijk Anna       Forward

6          Scheer Sanna   Defender

7          Eiremo Josefina           Forward

10        Fjellstedt Cornelia       Forward

11        Wickstrom Louise       Forward

14        Tschop Moa    Defender

17        Jakobsson Anna          Forward

20        Helin Sara       Forward

22        Larsson Amanda         Forward

23        Rydfjall Iza     Defender

25        Andersson Sofie         Defender

26        Wibron Emelie            Defender

32        Stalhult Jennifer          Forward

33        Johansson Delgado Amanda Forward

36        Frisk Emelie    Goalkeeper

60        Bjuhr Katarina            Defender

79        Andreason Malin        Forward

 

2015.gada Pasaules čempionāta B apakšgrupas spēli pret Zviedriju, Latvijas izlase aizvadīs 7.decembrī Plkst.12:30.

PČ 2015: Čehija

December 2, 2015

Foto: flickr.com/photos/ceskyflorbal

 

Ir atlikušas tikai divas dienas līdz brīdim, kad tiks dots starts 2015.gada Pasaules čempionātam florbolā sievietēm. Uz Tamperi jau pavisam drīz dosies arī mūsu florbolistes. Par Latvijas sieviešu izlases sastāvu mēs zinām ļoti daudz un par to tiek aktīvi diskutēts arī sociālajos tīklos, taču par pretiniecēm lielākā daļa florbola sabiedrības maz ko zina. FloorballnewsW turpina rakstu sēriju par valstsvienībām B apakšgrupā un šodien pienākusi kārta Čehijai.

 

Aplūkojot sastāvu, nākas secināt, ka čehietes lielāko uzsvaru plāno likt uz spēli uzbrukumā. Komandā iekļautas 13 uzbrucējas, piecas aizsardzes un divas vārtsardzes. No visām 20 florbolistēm, sešās spēlē ārzemēs (3 Somijā, 2 Zviedrijā, savukārt Mišela Mļeņkova pārstāv Šveices NLA klubu “Red Ants Rychenberg”). No pašmāju čempionāta vislielākā pārstāvniecība ir trim vienībām: “Viktovice”, “Chodov” un “Bohemians”. Komandas vidējais vecums 23,5 gadi – astoņas spēlētājas piedzīvos debiju Pasaules čempionātā, no kurām piecas aizvadīs pirmo spēli finālturnīrā. Vēl trīs PČ atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma: Eliška Vratna (2009.), Hanna Koničkova (2011.) un Lenka Kubičkova (2011.).

 

Par Čehijas valstsvienības līderēm diezgan droši var saukt uzbrucējas Elišku Krupnovu un Terēzi Urbankovu, kuras šobrīd pārstāv Zviedrijas Superlīgas klubus “Pixbo Wallenstam IBK” un “KAIS Mora IF”. Šīs sezonas pirmajā pusē Krupnova vienpadsmit mačos atzīmējusies ar 16 (8+8) punktiem, tādējādi kļūstot par otru rezultatīvāko florbolisti savā komandā un 19.labāko visā līgā. Arī Urbankova var būt apmierināta ar savu sniegumu – astoņi vārti un rezultatīva piespēle. Kā trešā komandas atslēgas spēlētāja varētu būt Anete Jarolimova, kura ar 20 (10+10) šobrīd ieņem 5.vietu Čehijas Ekstralīgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Aizsardzības līnija uzskatāma par gana spēcīgu, jo teju visas piecas aizsardzes, izņemot debitanti Veroniku Ribičkovu ir ļoti pieredzējušas. Lielākā pieredze, protams, ir Denisai Billai, kurai šis būs jau septītais finālturnīrs.  Arī abas vārtsardzes, Lenka Kubičkova un Hanna Ranočova nav noliekamas, kaut arī viņām pieredze starptautiskajā arēnā nav tik liela, kā piemēram, ilggadējam izlases pirmajam numuram Janai Kristianovai.

 

Gatavojoties finālturnīram, čehietes novembra sākumā piedalījās Euro Floorball Tour 2015. Tajā komanda palika bez punktiem, taču parādīja zobiņus Somijai (0:3) un Šveicei (3:5), pa vidu piedzīvojot smagu zaudējumu zviedrietēm (2:9). Čehijas izlases galvenais treneris Miroslavs Janovskis intervijā Čehijas florbola federācijas mājaslapai pirms divām nedēļām pauda viedokli, ka ņemot vērā pašreizējo spēku samēru komanda šajā Pasaules čempionātā nedrīkst ierindoties zemāk par 4.vietu un tai obligāti jāiekļūst pusfinālā. Tas arī esot primārais uzdevums. Tāpat viņš sacīja, ka vēlas, lai Čehija izcīna kādu no medaļām, tai pat laikā atzīstot, ka tas būs grūts uzdevums, jo pārējās izlases nevar novērtēt par zemu, it īpaši Zviedriju un Somiju.

 

Čehijas sieviešu izlases sastāvs PČ:

3          Rybickova Veronika   Defender

5          Krupnova Eliska         Forward

6          Jarolimova Anet          Forward

9          Leierova Klara            Forward

10        Hyrslova Iveta            Forward

12        Konickova Hana         Defender

13        Mlejnkova Michaela    Forward

14        Billa Denisa     Defender

16        Urbankova Tereza       Forward

18        Sladeckova Hana        Forward

19        Enenkelova Veronika Forward

20        Paloncyova Kamila     Forward

21        Repkova Martina        Forward

23        Bocanova Adela         Forward

24        Vojackova Jana           Forward

25        Vratna Eliska Forward

29        Capkova Martina        Defender

30        Ratajova Denisa          Defender

55        Kubickova Lenka        Goalkeeper

83        Ranochova Hana         Goalkeeper

 

Tieši pret Čehijas valstsvienību, Latvijas izlase sestdien uzsāks 2015.gada Pasaules čempionātu. Spēles sākums Plkst.11:00.

PČ 2015: Vācija

December 1, 2015

Foto: flickr.com/iff_floorball

 

Pašlaik ir atlikušas trīs dienas līdz brīdim, kad tiks dots starts 2015.gada Pasaules čempionātam florbolā sievietēm. Uz Tamperi jau pavisam drīz dosies arī mūsu florbolistes. Par Latvijas sieviešu izlases sastāvu mēs zinām ļoti daudz un par to tiek aktīvi diskutēts arī sociālajos tīklos, taču par pretiniecēm lielākā daļa florbola sabiedrības maz ko zina. Tādēļ FloorballnewsW nelielā rakstu sērijā iepazīstinās Jūs ar komandām, kuras mums stāsies pretī. Pirmo aplūkosim Vācijas valstsvienību.

 

Secinājumi par B apakšgrupu

 

Runājot par B grupu, kurā Latvijai būs jācīnās, jāatkārto tas ko runāja jau pēc izlozes – ar grupu mums ir paveicies un ne vien tādā aspektā, cik stipras izlases pēc ranga ir trāpījušās. Aplūkojot sastāvus, jāsecina, ka paaudžu maiņa notiek ne tikai Latvijas komandā, bet arī mūsu pretiniecēm. Gan Zviedrijas, gan Čehijas, gan Vācijas izlasē sastāvs ir atjaunināts, iekļautas daudzas florbolistes, kuras iepriekš spēlējušas U19 izlasē, komandās ienāk jaunas asinis. Līdz ar to daudz drošāk var nostiprināt prognozi par 3.vietu apakšgrupā, kā arī iespējams izteikt apgalvojumu,  ka šajā Pasaules čempionātā, salīdzinot ar iepriekšējo pirms diviem gadiem, mūsu dāmām ir mazliet labākas izredzes pacīnīties par 2.vietu, kas automātiski nodrošinātu iekļūšanu PČ ceturtdaļfinālā.

 

Vācijas izlases sastāvā iekļautas astoņas aizsardzes, desmit uzbrucējas un divas vārtsardzes. No 20 florbolistēm, septiņas spēlē ārzemju līgās (4 Šveicē, 2 Zviedrijā, bet Randī Klīrbauma pārstāv Somijas 2.divīzijas klubu “Loisto”). No pašmāju čempionāta lielākā daļa pārstāv “UHC Weisenfels” vienību, taču vairākas spēlētājas nāk arī no zemākstāvošiem vācu klubiem. Komandas vidējais vecums 22,65 gadi – deviņas florbolistes piedzīvos debiju Pasaules čempionātā, no kurām piecas aizvadīs pirmo spēli finālturnīrā.

 

Par komandas līderēm uzskatāmas uzbrucējas Paulīna Baumgartena, Franciska Kūlmana, Anna Marija Mītza un Laura Noimana, kā arī aizsardze Katja Timmele. Šīs piecas florbolistes ļoti labi sevi parādījušas gan Pasaules čempionātos, gan starptautiskos turnīros. Vācijas izlases ahileja papēdis varētu būt spēle aizsardzībā, jo no astoņām aizsardzēm četras ir debitantes. Tai pat laikā valstsvienība var lepoties ar vārtsargu līniju. Indra Reka, kura pārstāv trīskārtējo Vācijas čempionvienību “UHC Weisenfels”, 2013.gada Pasaules čempionātā atvairīja 84,92% metienu, savukārt šī gada sākumā notikušajā atlases ciklā viņas statistika bija vēl labāka (86,3%). Otra vārtsardze Krista Brūna ir pirmais numurs Šveices NLB klubā “FB Riders DBR”. 2014.gada Pasaules U19 čempionātā, pārstāvot savas valsts junioru valstsvienību viņa atvairīja 91,53% metienu un tika iekļauta turnīra simboliskajā izlasē.

 

Gatavojoties finālturnīram, vācietes septembrī piedalījās Polish Open 2015, četru komandu konkurencē ierindojoties pēdējā vietā, savukārt novembrī aizvadīja divas pārbaudes spēles Denmark Open ietvaros, ar vienu uzvaru un neizšķirtu triumfējot turnīrā. Vācijas izlases galvenais treneris Simons Brešbulērs intervijā PČ mājaslapai sacīja, ka galvenais mērķis grupu turnīrā ir pieveikt Latviju, un parādīt atzīstamu sniegumu pret latvietēm un čehietēm. Viņš atzina, ka komandā ir vērojams progress un jaunās spēlētājas demonstrē labāku sniegumu nekā iepriekš, tai pašā laikā atzīst, ka problēmas ir, piemēram, grūtības reizēm sagādā vājā tehnika, kā rezultātā laukumā tiek pieņemti nepareizi lēmumi un pieļautas nevajadzīgas kļūdas.   

 

Vācijas sieviešu izlases sastāvs PČ:

1 Reck Indra   Goalkeeper

3 Timmel Katja           Defender

5 Baumgarten Pauline             Forward

6 Kuhlmann Franziska            Forward

7 Entelmann Lisa Merle          Defender

8 Neumann Laura       Forward

9 Jensen Ina    Defender

10 Grunewald Karen Forward

12 Egger Angelika      Defender

14 Reck Kisa   Forward

16 Patzelt Sara            Forward

18 Kleerbaum Randi   Forward

19 Schwarz Simone    Forward

21 Leonhardt Katja     Defender

22 Pradel Julia             Defender

24 Hartges Hannah     Defender

25 Mietz Anne-Marie Forward

44 Piorun Carolin        Defender

47 Fischer Lea             Forward

96 Brunn Christa         Goalkeeper

 

2015.gada Pasaules čempionāta B apakšgrupas spēli pret Vāciju, Latvijas izlase aizvadīs šo svētdien Plkst.13:15.

30 Pasaules čempionāta mači tiks translēti televīzijā

November 24, 2015

Foto: Per Wiklund

 

Līdz 2015.gada Pasaules florbola čempionātam Tamperē atlikušas nedaudz mazāk kā 10 dienas. Šis finālturnīrs būs ļoti īpašs ar to, ka televīzijas ekrānos deviņās pasaules valstīs tiešraidē varēs vērot 30 spēles, kas ir jauns rekords, liecina pieejamā informācija Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā.

 

Turklāt šī būs pirmā reize, kad PČ mači tiks translēti ārpus Eiropas. Singapūras un Japānas mačus, C grupas spēli starp Dānijas un Austrālijas valstsvienībām kā arī dažas play-off cīņas rādīs Singapūras telekanāls Vox Sports, savukārt Taizemes sporta kanāls T-Sports translēs D grupas spēli starp Slovākijas un ASV izlasēm, vienu no astotdaļfināliem, otro pusfinālu un maču par zeltu.

 

Latvijas sieviešu valstsvienības grupu turnīra spēles kā arī astotdaļfinālu un ceturtdaļfinālu ar mūsu dāmu piedalīšanos tiešraidē būs iespējams vērot Viasat Sport Baltic kanālā un portālā Skaties.lv. Tāpat VSB translēs Pasaules čempionāta spēli par zelta medaļām.

 

Jāatzīmē, ka visas 2015.gada Pasaules čempionāta spēles varēs redzēt abos Starptautiskās Florbola Federācijas youtube kanālos, līdzīgi kā tas bijis iepriekšējos PČ.

 

Televīzijas kanāli, kuri translēs 2015.gada PČ:

YLE (Somija)

CTV (Čehija)

DOSB TV (Vācija)

Viasat Sport Baltic  (Latvija)                                  

TV4 (Zviedrija)

SRF (Šveice)

RTVS (Slovākija)

Vox Sports, VS (Singapūra)

T-Sports (Taizeme)

Tiek organizēti divi fanu braucieni uz PČ

November 21, 2015

Foto: wfc2015.fi

 

Latvijas Florbola savienība (LFS) piedāvā līdzjutējiem iespēju doties uz pasaules 10. čempionātu florbolā sievietēm, kas no 4. līdz 12. decembrim notiks Somijas pilsētā Tamperē, lai klātienē atbalstītu mūsu valstsvienību. Tiek organizēti divi braucieni – no 4. līdz 7. decembrim un no 6. līdz 9. decembrim. 

 

Brauciena cena vienai pieaugušai personai – 155 EUR. Brauciena piedāvājumā iekļauts transports (komfortabls mikroautobuss Rīga – Tampere – Rīga, prāmis Tallina – Helsinki – Tallina), biļetes uz spēlēm, dzīvošana Tamperē (viesnīcā "Omena hotel Tampere", 3*, četrvietīgos numuriņos, attālums līdz spēļu hallei – 3.5 km).

 

Pirmais LFS organizētais brauciens paredzēts no 4. līdz 7. decembrim. Izbraukšana no Rīgas Olimpiskā sporta centra (Grostonas ielā) – 4. decembrī plkst. 11.00. Ierašanās Tamperē – pulksten 21.00. 5. decembrī plkst. 11.00 – spēle Latvija – Čehija, plkst. 20.00 – fanu tikšanās ar Latvijas izlasi. 6. decembrī plkst. 13.15 – spēle Latvija – Vācija, plkst. 15.45 – došanās atpakaļceļā. 7. decembrī plkst. 1.00 – ierašanās Rīgā.

 

Otrais brauciens notiks no 6. līdz 9. decembrim. Izbraukšana no Rīgas Olimpiskā sporta centra (Grostonas ielā) – 6. decembrī plkst. 2.30, ierašanās Tamperē – pulksten 11.30, plkst. 13.15 – spēle Latvija – Vācija. 7. decembrī plkst. 12.30 – spēle Latvija – Zviedrija, plkst. 20.00 – fanu tikšanās ar Latvijas izlasi. 8. decembrī plkst. 9.30 vai plkst. 12.30 – Latvijas izlases spēle par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, plkst. 15.45 – došanās atpakaļceļā. 9. decembrī plkst. 1.00 – ierašanās Rīgā.

 

Pieteikšanās pie grupu vadītājiem Dināra Kvedova (tālr. 26538555, dinars@fanutelts.lv) un Kaspara Sebra (tālr. 29487885, kaspars@fanutelts.lv).

 

Izmantotie resursi:

floorball.lv

U19 PČ dalībnieču pulkam pievienojas Taizeme

October 15, 2015

Foto: floorball2016.ca

 

Ir atlikuši divi mēneši līdz Pasaules čempionātam Tamperē, taču ne mazāk nepacietīgi florbola sabiedrība gaida arī 2016.gada U19 PČ, kurš pirmoreiz risināsies Ziemeļamerikas kontinentā, un konkrētāk – Kanādā.

 

FloorballnewsW jau vēstīja, ka šī gada martā, noslēdzoties reģistrācijai, dalību apstiprināja 15 junioru valstsvienības: Zviedrija, Somija, Šveice, Čehija, Latvija, Polija, Slovākija, Norvēģija, Ungārija, Kanāda, Vācija, Austrija, ASV, Japāna un Jamaika. Šodien kļuva zināms, ka Pasaules U19 čempionātā piedalīsies arī Taizemes izlase. Līdz ar to uz Kanādu dosies 16 komandas, kas ir jauns rekords.

 

Starptautiskās Florbola Federācijas pārstāve Sāra Mičela atzina, ka uzaicinājums Taizemes florbola federācijai tika izsūtīts, jo šīs valsts lielās izlases (gan vīriešu, gan sieviešu) šogad piedalījās Dienvidaustrumāzijas spēlēs (SEA Games 2015), parādot ļoti labu sniegumu. “Uzaicinājuma apstiprināšana nozīmē, ka Pasaules sieviešu U19 florbola čempionātā pirmoreiz vēsturē būs pilna B divīzija ar astoņām komandām, un esmu pārliecināta, ka tas veicinās šī sporta veida attīstību Taizemē,” sacīja Mičela.

 

Jāatzīmē, ka pavisam nesen savu darbu sāka 2016.gada Pasaules U19 čempionāta mājaslapa http://floorball2016.ca, kurā iespējams atrast informāciju par arēnu un tuvumā esošajām viesnīcām kā arī elektroniski iegādāties biļetes. Pagaidām tās pieejamas tikai uz visu turnīru. Cenas ir augstas: 75$ vienai personai; 150$ ģimenei (2 pieaugušie un 2 bērni).

 

2016.gada Pasaules U19 čempionāts florbolā sievietēm notiks Kanādas pilsētā Bellevillē no 4. līdz 8.maijam.

Par 2015.gada PČ patronesi kļuvusi īpaša persona

September 10, 2015

2015.gada Pasaules čempionāts florbolā sievietēm sāksies pēc četriem mēnešiem. Cītīga gatavošanās tam notiek ne tikai no valstsvienību, bet arī organizatoru puses. Šonedēļ tika apstiprināta finālturnīra patronese, un par tādu ir kļuvusi viena no ietekmīgākajām personām Somijā, politiķe, valsts transporta un komunikācijas lietu ministre Anna Bernere, liecina pieejamā informācija Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF).

 

“Ikviens cilvēks, kurš saistīts ar florbolu var būt lepns par tā sasniegumiem. Man ir liels gods kļūt par 2015.gada PČ patronesi,” sacīja Anna Bernere, norādot, ka priecājas būt iesaistīta sieviešu sporta atbalstīšanā.

 

Bez patroneses, organizatori piesaistījuši vēl divus valstī labi pazīstamus cilvēkus, kas darbosies kā finālturnīra vēstneši. Pirmais no tiem - Somijas vīriešu florbola izlases bijušais spēlētājs Mika Kohonens, kurš tiek dēvēts par vienu no visu laiku labākajiem florbolistiem pasaulē. Savukārt Pasaules čempionāta otrā vēstnese ir Somijas sieviešu futbola izlases spēlētāja un divkārtēja pasaules čempione Laura Osterberga Kalmarī.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

Sākusies biļešu tirdzniecība uz PČ spēlēm

April 21, 2015

Vakar oficiāli sākās biļešu tirdzniecība uz 2015.gada Pasaules čempionātu, kurš no 4. līdz 12.decembrim risināsies Somijas pilsētā Tamperē, liecina pieejamā informācija turnīra oficiālajā mājaslapā wfc2015.fi.

 

Pašlaik iespējams iegādāties visa finālturnīra biļetes un florbola komandu biļetes (15 un vairāk cilv.). Biļeti uz pilnīgi visām PČ spēlēm var nopirkt par 143 Eiro un 50 centiem (turnīra biļeti iespējams iegādāties tikai iepriekšpārdošanā). Pieaugušo komandām 15 cilvēku sastāvā biļete maksās 150, bet jauniešiem (20 bērni un 5 pieaugušie) 100 Eiro.

 

Šis gan ir tikai pats sākums un īstā biļešu tirdzniecība sāksies 15.maijā, kad pārdošanā nonāks dienas biļetes. Grupu turnīrā biļešu cena svārstīsies no 6 līdz 30 Eiro. Uz Pasaules čempionāta svarīgākajiem mačiem dienas biļete maksās no 22,50 līdz 120 Eiro, savukārt komandu biļetes jau maksās 400 Eiro (bērniem – 20 cilv. un 5 pieaugušie) un 600 Eiro (15 pieaugušie).

 

Group Stage

 

Adults, day ticket in advance 17,50 €

Adults, day ticket from the venue 22,00 €

Children 6-17 years, day ticket in advance 6,50 €

Children 6-17 years, day ticket from the venue 12,00 €

Students, pensioners, special groups, day ticket in advance 6,50 €

Students, pensioners, special groups, day ticket from the venue 12,00 €

Licensed players: a 3 € reduction from a day tickets prize from the venue

Family Ticket: Two adults plus two children 6-17 years, day ticket 30,00 €

 

The Final Weekend, 11.-12.12.

 

Team Ticket Adults, 15 adults 600 €

Team Ticket Children, 20 children, 5 adults 400 €

Adults, in advance Cat. 1 63,50 €

Adults, from the venue Cat. 1 73,00 €

Adults, in advance Cat. 2 43,50 €

Adults, from the venue Cat. 2 53,00 €

Children 6-17 years, in advance Cat. 1 32,50 €

Children 6-17 years,from the venue Cat. 1 42,00 €

Children 6-17 years, in advance Cat. 2 22,50 €

Children 6-17 years, from the venue Cat. 2 32,00 €

Students, pensioners, special groups in advance Cat. 1 32,50 €

Students, pensioners, special groups from the venue Cat. 1 42,00 €

Students, pensioners, special groups in advance Cat. 2 22,50 €

Students, pensioners, special groups from the venue Cat. 2 32,00 €

Licensed players: a 3 € reduction from the venue

Family Ticket: Two adults plus two children 6-17 years, Cat. 1 120,00 €

Family Ticket: Two adults plus two children 6-17 years, Cat. 2 80,00 €

 

Biļetes uz 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīru iespējams iegādāties interneta vietnē http://www.lippu.fi

Publicēts Pasaules čempionāta spēļu kalendārs

April 1, 2015

Starptautiskā Florbola Federācija (IFF) vakar oficiāli publicējusi 2015.gada Pasaules čempionāta spēļu kalendāru, liecina pieejamā informācija turnīra oficiālajā mājaslapā.

 

Finālturnīra spēles risināsies divās arēnās: Tampere Arena kā arī Hakametsä Arena, kur pārsvarā tiek aizvadīti hokeja mači. Pasaules čempionāts sāksies Plkst.12:30 ar cīņām starp Polijas un Šveices kā arī Krievijas un Slovākijas valstsvienībām. Latvijas izlasei pirmā spēle paredzēta 5.decembrī Plkst.11:00, kad mūsu dāmas mērosies spēkiem ar čehietēm. Dienu vēlāk šajā pašā laikā būs jācīnās pret vācietēm, bet pēdējo grupu turnīra maču Latvija pret Zviedriju aizvadīs 7.decembrī Plkst.12:30.

 

Saskaņā ar publicēto PČ grafiku, svarīgākās spēles (A un B grupa, astotdaļfināli, ceturtdaļfināli, pusfināli, fināls, spēle par bronzu, mačs par 5.vietu) risināsies Hakametsä arēnā, bet Tamperes hallē tiks aizvadīti C un D grupu mači, spēles par 13.-16. un 9.-12.vietu un mačs par 7.vietu.

 

2015.gada Pasaules čempionāta spēļu kalendārs(grupu turnīrs):

 

4.decembris

12:30 A grupa Polija – Šveice

12:30 D grupa Slovākija – Krievija

15:30 B grupa Vācija – Zviedrija

15:30 C grupa Dānija – Japāna

18:30 A grupa Norvēģija – Somija

18:30 D grupa ASV – Nīderlande

 

5.decembris

11:00 B grupa Latvija – Čehija

11:00 C grupa Singapūra – Austrālija

14:00 A grupa Polija – Norvēģija

14:00 D grupa Slovākija – ASV

17:00 A grupa Šveice – Somija

17:00 D grupa Krievija – Nīderlande

 

6.decembris

11:00 B grupa Vācija – Latvija

11:00 C grupa Japāna – Singapūra

14:00 B grupa Zviedrija – Čehija

14:00 C grupa Dānija – Austrālija

17:00 A grupa Šveice – Norvēģija

17:00 D grupa Nīderlande – Slovākija

 

7.decembris

12:30 B grupa Zviedrija – Latvija

12:30 C grupa Dānija – Singapūra

15:30 B grupa Čehija – Vācija

15:30 C grupa Austrālija – Japāna

18:30 A grupa Somija – Polija

18:30 D grupa Krievija – ASV

 

Jāatzīmē, ka turnīra organizatori var veikt nelielas izmaiņas spēļu kalendārā, ņemot vērā, ka vairāki mači tiks translēti TV tiešraidēs.

 

Saskaņā ar pieejamo informāciju, plānots, ka biļešu tirdzniecībai uz Pasaules čempionāta spēlēm tiks dots starts Aprīļa otrajā pusē, savukārt Maijā sāksies brīvprātīgo darbinieku meklēšana.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

2016.gada Pasaules U19 čempionātā piedalīsies 15 valstu izlases

March 27, 2015

Martā oficiāli noslēgusies pieteikšanās 2016.gada Pasaules sieviešu U19 čempionātam florbolā, kurš notiks Kanādā. Šodien kļuvis zināms, ka tajā piedalīsies 15 valstu izlases, liecina pieejamā informācija Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā.

 

Dalību apstiprinājušas visas astoņas valstis, kurām saskaņā ar iepriekšējā Pasaules čempionāta rezultātiem ir tiesības spēlēt A divīzijā: Zviedrija, Somija, Čehija, Šveice, Slovākija, Polija, Latvija, Norvēģija. Tāpat nākamgad laukumā redzēsim Ungārijas, Kanādas, Vācijas un Austrijas valstsvienības, kā arī trīs jaunas komandas: ASV, Japānu un Jamaiku, kurām šī būs debija starptautiskajā arēnā. Atšķirībā no 2014.gada PČ, šoreiz turnīrā nepiedalīsies Ukrainas izlase.

 

15 komandas ir jauns Pasaules sieviešu U19 čempionātu rekords. Iepriekšējos divos PČ, kuri risinājās Polijā (2014) un Slovākijā (2012), piedalījās 13 valstu izlases.

 

2016.gada Pasaules U19 čempionāts florbolā sievietēm notiks Kanādas pilsētā Bellevillē no 4. līdz 8.maijam.

Latvijas izlases pretinieces PČ – Zviedrija, Čehija un Vācija

March 2, 2015

Šodien Somijas galvaspilsētā Helsinkos notika 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīra izloze, kurā tika noskaidrots grupu sadalījums. Savas pretinieces uzzināja arī Latvijas izlase.

 

Mūsu valstsvienība ielozēta B apakšgrupā un decembra sākumā dosies uz Tamperi, lai cīnītos pret Zviedrijas, Čehijas un Vācijas izlasēm. Grupa priekš mums ir laba. Ar vācietēm līdz šim latvietes spēlējušas labi, bet ar čehietēm komanda cīnījusies līdzvērtīgi, vienreiz pat izcīnot uzvaru, 2005.gada Pasaules čempionātā (4:3). Jāatzīst gan, ka iepriekšējā PČ Latvija cieta smagu zaudējumu ar 1:12. Tai pašā finālturnīrs risinājās Čehijas pilsētā Brno un Ostravā. Jebkurā gadījumā šī grupa dod mūsu dāmām cerību izcīnīt otro vietu, kas automātiski garantē iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

 

Interesantas cīņas sagaidāmas arī A apakšgrupā, kur ielozēta Somija, Šveice, Čehija un Polija. Abas TOP4 valstis ir galvenās favorītes, taču problēmas var sagādāt norvēģietes, kuras gan pret somietēm, gan šveicietēm spējušas izrādīt lielu pretestību.

 

No abām pārējām apakšgrupām, kurās ielozētas nomināli vājāko valstu izlases, par nāves grupu viennozīmīgi var saukt C, kurā par divām vietām astotdaļfinālā cīnīsies Dānija, Austrālija, Japāna un Singapūra. Par šī četrinieka favorīti uzskatāmas dānietes, kaut gan iespējami visādi pārsteigumi, savukārt par 2.vietu grupā sagaidāma ļoti sīva cīņa. Pašlaik IFF rangā augstāku vietu ieņem austrālietes, taču Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā viņas palika trešās, piedzīvojot neveiksmes gan pret japānietēm (5:7), gan singapūrietēm (3:8).

 

D apakšgrupā ielozēta Slovākija, Krievija, Nīderlande un ASV. Pa šīs grupas favorītēm uzskatāmas slovākietes un krievietes.

 

Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka 2015.gada Pasaules čempionāta spēļu kalendārs tiks publicēts marta beigās, savukārt aprīlī sāksies biļešu tirdzniecība uz finālturnīra spēlēm.

 

Šis būs otrais Pasaules čempionāts, kurš notiek pēc jaunās sistēmas. Saskaņā ar izspēles kārtību tās komandas, kuras A un B grupā ieņems 1. un 2.vietu automātiski nodrošinās ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, bet 3. un 4.pozīcijā ierindojušās izlases, cīnīsies astotdaļfinālā pret C un D grupas pirmo un otro vietu. Līdz ar to Latvijas izlasei ir garantēta vieta izslēgšanas spēlēs.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

2015.gada Pasaules čempionāta izloze notiks marta sākumā

February 19, 2015

Februāra sākumā pēc kvalifikācijas turnīriem noskaidrojās visas sešpadsmit izlases, kuras mēs Decembrī redzēsim Somijas pilsētā Tamperē. Šodien kļuvis zināms, ka 2015.gada Pasaules čempionāta grupu turnīra izloze notiks 2.martā, liecina pieejamā informācija Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā.

 

PČ grupu turnīra izloze risināsies vienā no prestižākajiem multimediju, biznesa un vadības centriem Somijā „Sanoma House”, kas atrodas valsts galvaspilsētā Helsinkos. Tā sāksies Plkst.13:40 pēc Latvijas laiks un tai būs iespējams sekot līdzi interneta tiešraidē IFF Youtube kanālā kā arī Somijas telekanālā IS TV.

 

Šis būs otrais Pasaules čempionāts, kurā grupas tiks sadalītas pēc rangā ieņemtajām vietām. Pirmās astoņas valstis: Zviedrija (1), Somija (2), Šveice (3), Čehija (4), Norvēģija (5), Latvija (6), Polija (7) un Vācija (8) tiks salozētas A un B apakšgrupās, savukārt atlikušās astoņas izlases: Dānija (9), Krievija (10), Slovākija (11), Austrālija (12), Nīderlande (14), Japāna (15), ASV (16), Singapūra (20) cīnīsies C un D apakšgrupās. Saskaņā ar izspēles kārtību tās komandas, kuras A un B grupā ieņems 1. un 2.vietu automātiski nodrošinās ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, bet 3. un 4.pozīcijā ierindojušās izlases, cīnīsies astotdaļfinālā pret C un D grupas pirmo un otro vietu. Līdz ar to Latvijas izlasei ir garantēta vieta izslēgšanas spēlēs.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

Jurijs Fedulovs: Izlases sniegumu kvalifikācijas turnīrā vērtēju ar 7 ballēm

February 14, 2015

Aizvadītās nedēļas nogalē noslēdzās 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Vidzemes Olimpiskajā centrā. Tajā Latvijas izlase izcīnīja ceļazīmi uz finālturnīru, kurš decembra sākumā risināsies Somijas pilsētā Tamperē, Eiropas 2.grupā izcīnot otro vietu. Kā vērtēt Latvijas izlases sniegumu atlases ciklā? Par šo un citiem jautājumiem FloorballnewsW piedāvā interviju ar Latvijas sieviešu izlases galveno treneri Juriju Fedulovu.

 

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs ir noslēdzies, un Latvijas izlase ir kvalificējusies finālturnīram, ar ko arī Jūs apsveicu! Izcīnīta otrā vieta Eiropas 2.grupā. Kā vērtējat mūsu valstsvienības sniegumu atlases ciklā?

 

„Vērtējot desmit baļļu skalā, es liktu atzīmi no 6,5 līdz 7. Atlases ciklā pārliecinājāmies par mūsu labajām, kā arī sliktajām pusēm, kuras mūs interesē visvairāk. Spēlē pret Dāniju mazliet par maz uzbrukām un, principā, mums tajā bija jāuzvar. Attiecībā uz maču pret Šveici, gribu pateikt lielu paldies šveicietēm par ļoti labu treniņu. Darbojoties aizsardzībā, meitenes izpildīja visus dotos uzdevumus, piemēram, nogriežot diagonālās piespēles, gan īsās, gan garās. Tai pašā laikā nerealizējām momentus. Uzskatu, ka spēlei vajadzēja noslēgties ar rezultātu 7:3 vai 8:4. Tāds varēja būt iznākums, ja latvietēm būtu izdevies izmantot savas vārtu gūšanas iespējas. Runājot par Šveices gūtajiem vārtiem, tad trīs no tiem pretinieces guva pēc skaistām izspēlēm, bet pārējos – uz mūsu kļūdām.”

 

Ķeramies klāt mačiem. Pirmajās divās spēlēs latvietes cīnījās pret spānietēm un francūzietēm, svinot graujošas uzvaras ar 9:0 un 15:0. Tomēr jāatzīst, ka cīņa bija diezgan grūta, jo abas komandas aktīvi presingoja, turklāt otrajā mačā bija arī publikas spiediens, kas absolūti neļāva mūsu dāmām justies kā mājās. Kā Jums izdevās pārvarēt to visu un beigās izcīnīt pārliecinošas uzvaras?

 

„Spēlētājas apzinājās, ka šīs divas izlases ir krietni vājākas par mums. Bija dots uzdevums spēlēt, mest un visu laiku apdraudēt pretinieču vārtus. Otrajā spēlē, arī pie rezultāta 15:0, pēdējās minūtēs mēs ļoti aktīvi uzbrukām, lai pēc mačiem pret nomināli vājākām komandām meitenes būtu gatavas cīnīties tikpat agresīvi arī pret spēcīgākām pretiniecēm.”

 

Mačs pret Francijas izlasi. Vai nejutāties mazliet neomulīgi, redzot, ka franču līdzjutēji, teiksim tā, ir okupējuši Vidzemes Olimpisko centru, padarot praktiski nemanāmus mūsu komandas atbalstītājus?

 

„Nu, tas tikai priecē, ka komandai ir tik daudz fanu un līdzbraucēju. Troksnis tik tiešām bija pamatīgs, un pat pie rezultāta 15-0 francūži aktīvi atbalstīja, tāpat kā Latvijas izlases līdzjutēji pēdējās spēlēs. Tas tikai pierāda, ka florbols attīstās, cilvēkiem tas patīk, un viņi ir gatavi braukt līdzi savai komandai un to atbalstīt vienalga pie kāda rezultāta. Tas ir patīkami.”

 

Spēle pret Dāniju diezgan sīva. Diemžēl, latvietēm neizdevās izcīnīt panākumu un mačs noslēdzās neizšķirti (3:3). Kas pietrūka?

 

„Pietrūka metienu. Pa visu maču, ja nemaldos, mēs izdarījām 26 metienus, kas ir ļoti zems rādītājs. Dānietes meta sešpadsmit reizes un arī guva trīs vārtus. Komanda pieļāva vairākas kļūdas, spēlējot aizsardzībā. Prasījās pēc mazliet pārgalvīgākiem uzbrukumiem, tieši no uzbrucējām. Piemēram, izgājienus 1 pret 1, krustiņus un ātrās piespēles. Spēles sākumā meitenes bija nedaudz uztraukušās, jo Dānijas izlase pēdējos gados ir progresējusi meistarības ziņā. Līdz ar to mazliet palaidāmies.”

 

Nākamajā spēlē pret Ungāriju uzvara ar 5:1. Sākumā gan mūsējām bija grūtības ar ungāru aizsardzību, taču beigās tā tomēr tika uzlauzta. Jūsu komentārs par ceturto maču!

 

„Meitenes ne līdz galam saprata tos uzdevumus, kurus mēs kā treneri vēlējāmies, lai viņas izpilda. Pirmajā periodā ilgi mocījāmies, līdz brīdim, kamēr katra spēlētāja atrada savu vietu, pamanīja savas komandas biedrenes, izspēlējot bumbiņu uz tām vietām, no kurām mūsu skatījumā būtu jāizdara metieni. Atkal pietrūka ātras un precīzas piespēles, kas komandai visu laiku klibo.”

 

Kvalifikācijas turnīra pēdējā mačā pret Šveici zaudējums ar 1:9. Neejot dziļāk detaļās, tomēr, vērojot spēli, izskatījās, ka mūsu dāmas fiziski it kā tiek līdzi šveicietēm, taču kaut kas traucē vienmērīgi aizvadīt visas 60 minūtes. Kas tieši?

 

„Fiziskā sagatavotība šveicietēm tomēr ir labāka nekā mums. Trešajā periodā spēlētājas mazliet pagura. Ja kājas vēl skrēja, tad galva vairs nestrādāja. Koncentrēšanās pazuda. Mēs redzējām savas kļūdas vārtu priekšā un spēlē ar augumu. Un, protams, ātras un precīzas piespēles. Tāpat būs daudz jāstrādā pie ātras pieslēgšanās no aizsardzības uzbrukumā, jo vairākās epizodēs divas florbolistes skrēja virsū un pretī bija tikpat. Prasījās vismaz vēl vienu spēlētāju klāt, lai būtu pārsvars.”

 

Kā jau minējām, Latvijas izlase kvalifikācijas turnīrā izcīnīja otro vietu, un lielu pienesumu komandai deva arī visas septiņas jaunās spēlētājas, it īpaši abas vārtsardzes Jana Filipsone un Kristīne Kirilova. Kā vērtējat debitanšu sniegumu?

 

„Ļoti pozitīvi. Prieks, ka jaunajām spēlētājām ir motivācija un vēlme nospēlēt pēc iespējas labāk. Viņas ļoti labi spēja iejusties komandā. Pieredzējušās spēlētājas bija ļoti atvērtas pret viņām, un savstarpējā komunikācija gan pirms, gan pēc spēlēm bija ļoti forša. Vēl man patika tas, ka izlases debitantes improvizēja, centās, mēģināja aktīvi uzbrukt, un brīžiem pat nospēlēja labāk par ilggadējām valstsvienības florbolistēm.”

 

No šīm septiņām jaunajām spēlētājām cik mēs varētu potenciāli redzēt valstsvienībā arī Pasaules čempionātā Tamperē?

 

„Labas izredzes ir abām vārtsardzēm. Mani ļoti iepriecināja viņu darbība vārtos. Bija gan dažas kļūdas, pie kā vēl ir jāstrādā, taču domāju, ka izlases vārtsargu treneris Valērijs Bodnieks ar to tiks galā. Visas spēles ir nofilmētas un cītīgi strādāsim pie kļūdu labošanas. Par pārējām, kā jau esmu teicis, līdzīgi, kā atlases ciklā, arī uz finālturnīru Tamperē dosies 20 tā brīža labākās spēlētājas. Līdz ar to tām spēlētājām, kuras palika rezervē un bija tuvu iekļūšanai izlases pamatsastāvā uz kvalifikācijas turnīru, būs visas iespējas parādīt sevi no labākās puses nometnēs un izkonkurēt kādu no esošā sastāva.”

 

Runājot par sastāvu un potenciālajām izlases kandidātēm uz finālturnīru. Aizvadītajā nedēļā oficiāli kļuva zināms, ka florbola apritē atgriezusies vārtsardze Lauma Višņevska, pievienojoties Zviedrijas Superlīgas klubam „Kais Mora IF”. Vai esat par to informēts un vai aicināsiet viņu uz valstsvienību?

 

„Jā. Mēs to uzzinājām sociālajos tīklos, un mūsdienās informācija izplātās ļoti ātri. Protams, sekosim līdzi, kā viņa spēlēs šajā Superlīgas komandā. Ja viņa, piemēram, tur sēdēs uz soliņa, tad... Skatīsimies. Ja Lauma atbrauks uz kādu no izlases nometnēm un būs labāka par kādu no esošajām vārtsardzēm, tad, protams,  viņa būs komandas sastāvā. Kā jau minēju, katra florboliste var izcīnīt vietu izlasē. Ir tikai jāgrib un jācenšas.”

 

Līdz 2015.gada Pasaules čempionātam Tamperē uz doto brīdi atlicis nedaudz mazāk par desmit mēnešiem. Kādus secinājumus varam izdarīt pēc aizvadītajām kvalifikācijas turnīra spēlēm? Kas ir tas pozitīvais un ko vajadzētu uzlabot, lai komanda varētu veiksmīgi nostartēt finālturnīrā?

 

„Pozitīvais? Saliedēta komanda. Visas spēlētājas ir motivētas, lai turpinātu cīņu un nospēlētu pēc iespējas labāk Pasaules čempionātā. Negatīvais... (pauze) Nevarētu to gluži saukt par negatīvu, bet mazs mīnuss ir tas, ka ārzemju leģionāres netiek laistas uz treniņnometnēm, jo viņām savos klubos ir regulārā čempionāta spēles. Tas nav labi, ka viena maiņa mums iztrūks sagatavošanās procesā. Protams, cik viņas varēs, tik arī pieslēgsies. Vēl mēs pieaicināsim fiziskās sagatavotības treneri, kurš papildus strādās ar mūsu leģionārēm, jo ar to, ko viņas dara savos klubos un nelielu paskriešanu tomēr ir par maz. Man gribētos tādu kā sava veida kontroli nometnēs ar papildus fiziskajiem testiem, lai saprastu, kāda ir viņu pašreizējā sagatavotība, jo ir jārēķinās ar to, ka septiņās dienās būs daudz spēļu. To laikā sakrājas diezgan liels nogurums, un tā komanda, kurai fiziskais būs labākā līmenī, izšķirošās spēlēs arī labāk nospēlēs.”

 

Visbeidzot, viens jautājums par  U19 izlasi. Pirms kvalifikācijas turnīra par Virslīgas ģenerālsponsoru kļuva lielveikalu tīkls „ELVI”, kas ne tikai sponsorēs Virslīgas čempionātu, bet arī sniegs atbalstu abu junioru izlašu, tai skaitā arī meiteņu, dalību Sieviešu Virslīgā, par ko jau ir bijušas diskusijas Latvijas Florbola savienības valdē. Kādus ieguvumus sagaidāt no spēlēšanas augstākajā sabiedrībā un vai tas dos pozitīvu pienesumu?

 

„Es domāju, ka jā, jo lielākā daļa no U19 izlases kandidātēm spēlē 1.līgā. Protams, ir arī tādas, kas cīnās Virslīgā. Ja mēs izveidosim tādu pašu komandu kā, piemēram, jauniešu izlasei, kas rāda zobus visiem TOP klubiem, tad arī mūsu jaunās spēlētājas, kuras spēlēs Sieviešu Virslīgā, arī šo to parādīs, un brīnumi būs. Tas nāks tikai un vienīgi par labu. Esmu pārliecināts, ka Latvijas Florbola savienības valde ir atsaucīga un saprotoša. Nevaru gan apsolīt simtprocentīgi, taču es darīšu visu, lai sieviešu U19 izlases kandidātes spēlētu Virslīgā kā atsevišķa komanda un gatavotos Pasaules čempionātam Kanādā.”

 

Paldies par interviju!

 

„Paldies!”

Noskaidrotas visas Pasaules čempionāta dalībnieces

February 11, 2015

Pagājušajā svētdienā pēc 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru noslēguma kļuva zināmas visas 16 valstis, kuras decembra sākumā redzēsim Somijas pilsētā Tamperē.

 

Eiropas 3.grupa

 

FloorballnewsW jau vēstīja, ka jau pēc trešās sacensības dienas mačiem kļuva zināmas visas četras komandas, kuras kvalificējušās finālturnīram no Eiropas 3.grupas. Tajā iekļuvušas Čehijas, Slovākijas, Norvēģijas un Krievijas valstsvienības. Šādā secībā šīs komandas sarindojās arī svētdien, kad noslēdzās cīņas Slovākijas pilsētā Nitrā. Atlika vien formāli noskaidrot to izlasi, kas izcīnīs piekto vietu grupā, un to izdarīja Itālija, kas pēdējā spēlē ar 6:1 pārspēja Lielbritāniju.

 

Eiropas 3.grupas simboliskajā izlasē iekļautas divas spēlētājas no Čehijas (Denisa Ratajova & Terēza Urbankova), Slovākijas (Radka Mladenova & Lūcija Košturiakova) un Norvēģijas (Tone Eistulena & Karena Farnesa) izlasēm.

 

WFCQ 2015 EUR3 – Turnīra tabula(5.diena)

1.CZE   5 5 0 0 55-8 10p

2.SVK  5 4 0 1 42-11 8p

3.NOR  5 3 0 2 37-15 6p

4.RUS  5 2 0 3 29-21 4p

5.ITA 5 1 0 4 12-51 2p

6.GBR  5 0 0 5 2-71 0p

 

Eiropas 1.grupa

 

Arī Eiropas 1.grupas finālturnīram kvalificējušās četras valstis: Zviedrija, Polija un Vācija. Tāpat uz Tamperi dosies arī Nīderlandes valstsvienība, līdz ar to no otrās grupas neiekļuva Ungārijas izlase, jo ņemot vērā, ka atšķirībā no pārējām divām grupā šajā piedalījās piecas komandas, 4.vieta automātiski iekļūst finālturnīrā. Izšķirošā cīņa notika svētdien, kad holandietes mērojās spēkiem ar igaunietēm. Šajā mačā minimāls teritoriālais pārsvars piederēja Igaunijas izlasei, kas 52.minūtē izvirzījās vadībā ar 4:3, tomēr pamatlaika beigās Nīderlandes florbolistes guva divus vārtus, izraujot uzvaru (5:4).

 

Eiropas 1.grupas simboliskajā izlasē vislielākā pārstāvniecība no Zviedrijas valstsvienības. Tajā iekļautas uzbrucējas Malina Andresena un Frīda Rjīdfalda kā arī aizsardze Malina Eriksena. Divas spēlētājas ir no Polijas: Mariola Šzarmaha  un Marta Stačoviaka, bet no Vācijas izlases iekļuvusi aizsardze Katja Timmela.

 

WFCQ 2015 EUR1 – Turnīra tabula(5.diena)

1.SWE   4 4 0 0 60-5 8p

2.POL  4 3 0 1 27-12 6p

3.GER  4 2 0 2 10-26 4p

4.NED  4 1 0 3 9-38 2p

5.EST 4 0 0 4 7-32 0p

 

Amerikas grupa

 

Amerikas grupā par iekļūšanu Pasaules čempionāta finālturnīrā cīnījās tikai divas valsts ASV un Kanāda. FloorballnewsW jau vēstīja, ka pirmajā abu komandu duelī uzvaru ar rezultātu 6:2 izcīnīja amerikānietes. Otrajā spēlē uz laukuma ritēja daudz sīvāka cīņa, taču arī šoreiz pārākas bija ASV florbolistes, svinot uzvaru ar 5:3, tādējādi izcīnot ceļazīmi uz Tamperi.

 

WFCQ 2015 AMER – Turnīra tabula(2.diena)

1.USA   2 2 0 0 11-5 4p

2.CAN  2 0 0 2 5-11 0p

 

2015.gada Pasaules čempionāta dalībnieces: Zviedrija, Somija, Šveice, Čehija, Norvēģija, Latvija, Polija, Vācija, Dānija, Krievija, Slovākija, Austrālija, Nīderlande, Japāna, ASV, Singapūra.

 

2015.gada Pasaules čempionāta grupu turnīra izloze paredzēta martā.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

Latvijas izlase noslēdz kvalifikācijas turnīru ar smagu zaudējumu šveicietēm

February 7, 2015

Šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas 2.grupas pēdējo maču aizvadīja Latvijas sieviešu izlase, mērojoties spēkiem ar Šveices valstsvienību. Mūsu dāmas turnīru noslēdza ar smagu zaudējumu 1:8.

 

Kā jau tas bija paredzams, šajā mačā nospiedošs pārsvars piederēja šveicietēm, kuras jau 1.minūtē varēja gūt vārtus – vārtu priekšā Sonja Putzī atdeva piespēli Serainai Ulberei, kura aizmeta garām praktiski tukšiem vārtiem. Ļoti bīstama situācija izveidojās 4.minūtē, kad viena no Šveices izlases spēlētājām izlauzās uz vārtiem. Viņai centās traucēt Baiba Juruša, taču pārkāpa noteikumus un tika noraidīta uz divām minūtēm par nepareizu sitienu. Mazākumu latvietēm diemžēl neizdevās izturēt un jau pēc neilga brīža pēc teicamas Silvanas Notzlī piespēles Nina Bartščī no šaura leņķa raidīja bumbiņu vārtos – 0:1. Nedaudz vēlāk laba iespēja dubultot pārsvaru bija Flurinai Martī, taču teicami vārtos darbojās Kristīne Kirilova. Ļoti ilgu laiku mūsu dāmas netika līdz metienam, taču 15.minūtē pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja – izgājienā 2 pret 1 Elīza Elizabete Bērziņa atdeva bumbiņu Luīzei Biļinskai, taču metiens pāri vārtiem. Pēc divām minūtēm viņa centās pārspēt Šveices vārtsardzi no pustālas distances, tomēr Helēna Birčere bija uzdevumu augstumos. Trešdaļas beigās latvietes aktivizējās. Pēc L.Biļinskas metiena atlēkušo bumbiņu centās ieraidīt Edīte Bankava, taču nesekmīgi. Neilgi pirms došanās pārtraukumā Šveices varēja panākt +2, tomēr N.Bartščī metienu no vārtu priekšas mūsu vārtsardze atvairīja.

 

Diemžēl, kas neizdevās šveicietēm pirmā perioda beigās, tas izdevās otrā perioda sākumā. 24.minūtē savā zonā rupji kļūdījās Gunita Kārkliņa, kura centās piespēlēt otrā malā esošajai Zanei Klaberei, taču bumbiņa trāpīja pa vārtu konstrukciju, ko veiksmīgi izmantoja Sonja Putzī, bet pēc īsa brīža pēc teicamas Ninas Bartščī piespēles Mišela Viki no pustālas distances ieraidīja bumbiņu tuvajā augšējā stūrī (0:3). Arī turpinājumā Šveices izlase turpināja kontrolēt mača gaitu, taču Latvijas florbolistes atbildēja ar labiem pretuzbrukumiem. 28.minūtē Luīze Biļinska no kreisās laukuma malas izdarīja bīstamu metienu, taču Helēna Birčere to atvairīja ar kāju, bet trešdaļas vidū G.Kārkliņa no centra šāva pāri vārtiem. 35.minūtē atkal izcēlās šveicietes - pēc N.Bartščī metiena M.Vikī savāca atlēkošo bumbiņu, raidot to vārtos. Pēc neilga brīža Inga Ametere raidīja bumbiņu gar pašu vārtu stabiņu. Neilgi pirms došanās atpūtā Seraina Ulbere panāca 0:5.

 

Trešajā periodā cīņa jau bija krietni līdzīgāka. Spēles beigu daļa sākās ar diviem spēcīgiem metieniem Kārkliņas un Biļinskas izpildījumā – garām. Pēc neilga laika fantastiska iespēja izgājienā 1 pret 1 izcelties bija Bērziņai, taču teicami vārtos darbojās Birčere. Arī šveicietes turpināja apdraudēt mūsu komandas vārtus un 44.minūtē Mišela Viki atdeva bumbiņu Ninai Bartščī, kas no visa spēka trieca to  tuvajā apakšējā stūrī – 0:6. Uzreiz pēc tam atkārtoti uz vārtiem izlauzās Elīza Elizabete Bērziņa, kā rezultātā Selīna Čalverata pārkāpa noteikumus un tika sodīta ar divām minūtēm. Skaitliskajā vairākumā vislabākā iespēja gūt vārtus bija Evelīnai Garbarei, tomēr pēc viņas tālmetiena bumbiņa trāpīja pa konstrukciju. Perioda vidū latvietes iekrita uz Šveices pretuzbrukumu, kuru realizēja Ladīna Sgiere (0:7). 52.minūtē šveicietes izgājienā 2 pret 1 centās izspēlēt bumbiņu līdz praktiski tukšiem vārtiem, taču nesekmīgi. Četras minūtes vēlāk K.Kirilovu no vārtu priekšas centās pārspēt Manuela Dominioni, tomēr tas neizdevās. Pēc īsa brīža savā zonā rupji kļūdījās Šveices izlases uzbrucēja Natālija Spičigera, un teicama izdevība radās E.Garbarei, taču viņas metienu vārtsardze atvairīja. Nedaudz vēlāk šī mača favorītes guva savus astotos vārtus – Flurina Marti apspēlēja divas pretspēlētājas, atdeva bumbiņu vārtu priekšā esošajai Sonjai Putzī, kura to nogādāja pāri līnijai – 0:8. 58.minūtē Latvijas izlasei beidzot izdevās atslēgt Helēnas Birčeres sargāto cietoksni, kad pēc Evelīnas Garbares tālās piespēles, ar neērto nūjas lāpstiņas pusi bumbiņu raidīja Santa Torstere. Līdz fināla sirēnai rezultāts nemainījās un līdz ar to zaudējums (1:8).

 

Uzvarētājām ar hat-trick izcēlās Sonja Putzī, kura arī tika atzīta par mača labāko spēlētāju Šveices valstsvienībā, savukārt Latvijas izlases sastāvā tāds pats gods Edītei Bankavai.

 

Pēc šī mača tika nosaukta 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas 2.grupas simboliskā izlase. Tajā iekļautas arī divas mūsu valstsvienības spēlētājas: aizsardze Zane Klabere un uzbrucēja Evelīna Garbare. Tāpat zvaigžnotajā sešiniekā iekļuvusi Šveices vārtsardze Monika Šmita, aizsardze Silvana Notzlī un uzbrucēja Mišela Viki, kā arī viena no Dānijas valstsvienības līderēm Karolīna Kristofersena.

 

No Eiropas 2.grupas Pasaules čempionāta finālturnīram kvalificējusies Šveice, Latvija un Dānija. Kļuvis zināms, ka Tamperē redzēsim arī Ungārijas izlasi, kas šodien ar 9:0 pārliecinoši pieveica Franciju. Paralēli EUR2 kvalifikācijas turnīra pēdējai spēlei Poznaņā izšķirošu maču aizvadīja Nīderlandes un Polijas valstsvienības. Šo abu komandu duelī pārākas izrādījās polietes (9:2), tādējādi ungārietes jau var sākt gatavoties finālturnīram. Nīderlandes panākuma gadījumā viss izšķirtos rītdienas cīņā pret Igauniju. Jāpiebilst, ka otrajā Eiropas 1.grupas spēlē Zviedrija ar 17:2 sagrāva Vāciju.

 

WFCQ 2015 EUR2 – Turnīra tabula(5.diena)

1.SUI   5 5 0 0 94-3 10p

2.LAT  5 3 1 1 33-12 7p

3.DEN  5 3 1 1 28-26 7p

4.HUN  5 1 1 3 17-40 3p

5.ESP  5 1 1 3 11-41 3p

6.FRA  5 0 0 5 1-62 0p

 

WFCQ 2015 EUR1 – Turnīra tabula(4.diena)

1.SWE   4 4 0 0 60-5 8p

2.POL  3 2 0 1 19-8 4p

3.GER  3 2 0 1 6-18 4p

4.EST  3 0 0 3 3-27 0p

5.NED 3 0 0 3 4-34 0p

Mačā pret Šveici, latvietēm nevarēs palīdzēt Garklāva

February 7, 2015

Šovakar Plkst.18:00 Latvijas sieviešu izlase aizvadīs 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas 2.grupas pēdējo spēli pret Šveices valstsvienību (Tiešraide portālā Sportacentrs.com). Savainojuma dēļ mūsu komandai diemžēl nevarēs palīdzēt Līga Garklāva, intervijā Latvijas Florbola Savienības (LFS) mājaslapai norādījis valstsvienības galvenais treneris Jurijs Fedulovs.

 

Fedulovs sacīja, ka vakardienas spēlē pret Ungāriju, Garklāva guva kājas traumu, kā rezultātā šovakar viņa laukumā nedosies. Līdz ar to veiktas izmaiņas spēlētāju virknējumos un viņas vietā pirmajā maiņā redzēsim Elīzu Elizabeti Bērziņu, bet uz trešo maiņu pacelta Ieva Priede un Līga Vancāne. Par gaidāmo maču pret Šveici, treneris atzina, ka šveicietes ir izteiktas favorītes, tādēļ šovakar mūsu dāmām nāksies spēlēt no aizsardzības, maksimāli cenšoties izmantot vārtu gūšanas iespējas pretuzbrukumos. Latvijas izlases vārtus šovakar sargās Kristīne Kirilova, bet rezervē paliks Paula Brunovska.

 

Latvijas izlases maiņu virknējumi mačā pret Šveici:

1.maiņa: Luīze Biļinska – Edīte Bankava – Elīza Elizabete Bērziņa, Gunita Kārkliņa – Zane Klabere

2.maiņa: Evelīna Garbare – Santa Torstere – Diāna Isjomina, Tatjana Varša – Baiba Juruša

3.maiņa: Līga Vancāne – Ieva Priede – Inga Ametere, Madara Adamane – Evija Poļakova

Vārtos: Kristīne Kirilova (Jana Filipsone)

Rezervē: Paula Brunovska

 

Šī vakara mačā Latvijas izlasei nepieciešams kārtīgs un skaļš līdzjutēju atbalsts, tāpēc aicinām visus florbola fanus doties uz Vidzemes Olimpisko centru, just līdzi un atbalstīt mūsu valstsvienību klātienē. Vienas biļetes cena uz Latvijas spēlēm 1,50 Eiro, savukārt bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ieeja bezmaksas.

Zināmas visas finālistes Eiropas 3.grupā

February 7, 2015

Slovākijas pilsētā Nitrā ir sākušās 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas 3.grupas ceturtās dienas mači. Taču tie nekādas lielas korekcijas nenesīs, jo jau pēc vakardienas cīņām noskaidrotas visas četras izlases, kas ieguvušas ceļazīmi uz Tamperi.

 

Vakar pārliecinošas uzvaras svinēja Norvēģijas un Krievijas valstsvienības, kas ar 13:1 un 15:1 pārspēja attiecīgi Itālijas un Lielbritānijas izlases. Savukārt Čehija smagā cīņā ar 3:2 pārspēja Slovākiju, uzvaras vārtus gūstot vien nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām. Pateicoties tai Čehijas izlase izvirzījusies pirmajā vietā turnīra tabulā, savukārt Krievijai, Norvēģijai un Slovākijai pa četriem punktiem, bet abām pārējām komandām punktu nav. Ņemot vērā to, ka gandrīz visas pirmajās četrās pozīcijās esošās izlases jau aizvadījušas spēles pret Lielbritāniju un Itāliju, čehietes, krievietes, norvēģietes un slovākietes jau ir nodrošinājušas vietu Pasaules čempionāta finālturnīrā.

 

WFCQ 2015 EUR3 – Turnīra tabula(3.diena)

1.CZE   3 3 0 0 42-4 6p

2.SVK  3 2 0 1 24-6 4p

3.NOR  3 2 0 1 20-10 4p

4.RUS  3 2 0 1 25-6 4p

5.ITA 3 0 0 3 4-39 0p

6.GBR  3 0 0 3 1-51 0p

Dānijai uzvara pār Spāniju un trešā vieta grupā

February 7, 2015

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā tiek aizvadītas izšķirošās cīņas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas 2.grupā. Sacensību piektās dienas pirmajā spēlē savā starpā spēkiem mērojās Spānijas un Dānijas izlases. Šajā mačā uzvaru ar rezultātu 9:3 izcīnīja dānietes.

 

Pirms šī mača Dānija ieņēma 3.vietu, bet Spānija pozīciju zemāk. Lai nosargātu ceturto vietu spānietēm vajadzēja uzvarēt vai arī zaudējumā gadījumā gūt pēc iespējas vairāk vārtu. Savukārt dānietēm pie vēlmes pakāpties uz 2.vietu un apsteigt Latvijas izlasi bija nepieciešams izcelties vismaz ar 14 precīziem metieniem. Šajā mačā liels teritoriālais pārsvars piederēja Dānijas valstsvienībai, kas pirmajā periodā guva trīs vārtus (3:0). Otrā perioda sākumā dueļa favorītes vēl četras reizes sarūgtināja Patrīciju Amoresu – 7:0. Ar šādu rezultātu abas komandas devās atpūtā, savukārt 45.minūtē Kristīne Sorensena panāca 8:0. Trešā perioda otrajā pusē Spānijas izlases sastāvā ar precīziem raidījumiem atzīmējas Sāra De La Kvesta un Paula Arenala, bet pamatlaika beigās abas komandas apmainījās vārtu guvumiem. Līdz ar to gala iznākums 9:3.

 

Uzvarētājām ar trīm vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Karolīna Kristofersena. Hat-trick arī Kristīnei Sorensenai, bet par mača labāko spēlētāju Dānijas izlasē tika atzīta Eva Knudsena. Spānijas valstsvienībā tāds pats gods Paulai Arenalai.

 

Pateicoties Dānijas uzvarai ar mazāk kā +14, Latvijas izlase ir garantējusi otro vietu Eiropas 2.grupā, un lai noslēgtu kvalifikācijas turnīru kā pirmās, mūsu dāmām šovakar jāuzvar Šveici. Pirms tam laukumā dosies Ungārijas un Francijas florbolistes. Francūzietēm šī ir spēle par 5.vietu grupā, kas gan neko vairāk kā augstāku vietu IFF rangā nedod, savukārt ungārietēm šajā mačā nepieciešams panākums un jāgūst vismaz četri vārti, lai pakāptos uz 4.vietu, kas dotu ceļazīmi uz Pasaules čempionātu Tamperē.

ASV ar +4 pieveic Kanādu

February 7, 2015

Šonakt Kanādas pilsētā Markhemā 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Amerikas grupā pirmo spēli aizvadīja ASV un Kanādas valstsvienības. Tajā uzvaru ar rezultātu 6:2 izcīnīja amerikānietes.

 

Mačs kopumā tika aizvadīts līdzvērtīgā cīņā, taču amerikānietes prasmīgāk realizēja savus momentus. Pirmajā periodā vienīgos vārtus 14.minūtē guva Heidī Viljamsa, savukārt otrās trešdaļas sākumā precīza bija Denisa Henrija (2:0). Neilgi pirms pārtraukuma Marija Hāgstrēma izpildīja soda metienu, taču tas netika realizēts. Par spīti tam viņai izdevās gūt vārtus skaitliskajā vairākumā, un atpūtā dodoties – 3:0. Trešā perioda pirmajā pusē pasaules lielvaras pārstāves vēl trīs reizes sarūgtināja kanādiešu vārtsardzi Dženiferu Linču, panākot 6:0. Līdz pamatlaika beigām aktīvāk uzbruka Kanādas izlase, kurai pēc Karlejas Ronenbergas un Kristīnas De Franko precīzajiem metieniem izdevās nedaudz sadeldēt ASV pārsvaru uz tablo – 6:2.

 

ASV komandas sastāvā ar hat-trick izcēlās Marija Hāgstrēma, kura arī tika atzīta par mača labāko spēlētāju, savukārt Kanādas valstsvienības rindās tāds pats gods Kristīnai De Franko.

 

Pateicoties lieliskajam sniegumam ASV izlase spērusi platu soli pretī iekļūšanai Pasaules čempionāta finālturnīrā. Šonakt Plkst.2:00 abas komandas cīnīsies atkārtoti. Lai garantētu ceļazīmi uz Tamperi amerikānietēm pietiks ar neizšķirtu, savukārt kanādietēm nāksies pamatīgi pasvīst, jo obligāti jāizcīna panākums vismaz ar piecu vārtu pārsvaru. Gadījumā, ja Kanādas izlase pamatlaikā uzvarēs ar +4, tad vieta finālturnīrā tiks izšķirta pagarinājumā vai bullīšos.

Latvija pārspēj Ungāriju un iekļūst PČ finālturnīrā

February 6, 2015

Šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā notika 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas 2.grupas spēle, kurā Latvijas sieviešu izlase mērojās spēkiem ar Ungārijas valstsvienību. Šajā mačā mūsu dāmas izcīnīja uzvaru ar 5:1, tādējādi jau garantējot vietu PČ finālturnīrā.

 

Spēle sākās ar ļoti labu uzbrukumu Ungārijas izlases izpildījumā, taču par laimi Judīte Mešzarosa aizmeta garām vārtiem. Turpinājumā Latvijas izlase pilnībā kontrolēja cīņas gaitu, ungārietes iespiežot dziļi aizsardzības zonā. Pirmā perioda sākumā latvietes spēlēja skaitliskajā vairākumā, un 4.minūtē teicamas izdevības bija Santai Torsterei un Diānai Isjominai, taču bumbiņa lidoja garām vārtiem. Mūsu komanda turpināja aktīvi doties uzbrukumā, taču pretinieces ļoti labi aizsargājās. Bīstama epizode trešdaļas vidū bija Diānai Isjominai, kura izgāja uz vārtiem, tomēr Ungārijas valstsvienības līdere Nikola Vertesī pēdējā brīdī patraucēja. Nedaudz vēlāk labs moments Luīzei Biļinskai, taču arī viņas metiens tika bloķēts. Vislielākos draudus ungāru vārtu drošībai latvietes radīja 14.minūtē, kad pēc Biļinskas piespēles no aizvārtes atdeva piespēli Gunitai Kārkliņai, kura brīnumainā kārtā aizšāva pāri. Tā bija zīme, ka agri vai vēl būs vārti un tie arī tika gūti – minūti vēlāk, kad Santa Torstere ar spēcīgi raidot bumbiņu kastē atklāja rezultātu, bet divas minūtes vēlāk Evelīna Garbare pārskrēja pāri viduszonai un ar spēcīgu velkošo metienu panāca 2:0.

 

Otro trešdaļu aktīvāk uzsāka ungārietes, taču Latvijas komanda ātri pārņēma iniciatīvu un jau pavisam drīz kārtējā iespēja, kuru neizdevās izmantot Elīzai Bērziņai, kas trāpīja pa vārtu stabiņu. Kopumā jāsaka, ka bīstamu momentu bija salīdzinoši maz. Perioda vidū laba bija Isjominai, tomēr pareizu pozīciju bija ieņēmusi Ungārijas vārtsardze Rita Mikloša. Vēl labāka iespēja pēc Gunitas Kārkliņas piespēles uz pretējo malu bija Luīzei Biļinskai, taču metiens pāri vārtiem. Neskatoties uz to 33.minūtē pēc soda izspēles Biļinska ietrieca bumbiņu tālajā devītniekā – 3:0. Trešdaļas beigas latvietēm izvērtās ļoti grūtas. Vispirms par nepareizu sitienu tika sodīta Līga Garklāva un kādu laiku mūsējās spēlēja četratā līdz brīdim, kad savā zonā rupji kļūdījās Baiba Juruša, un Brigitai Radaščī no vārtu priekšas gandrīz atslēdza Kristīnes Kirilovas sargāto cietoksni, kā rezultātā pasaules rekordiste bija spiesta pārkāpt noteikumus, izraidot bumbiņu atrodoties vārtsarga laukumā. Tiesneši nozīmēja bullīti, taču vārtu pārliktnis glāba. Lielo mazākumu mūsu dāmas izturēja un neilgi pirms pārtraukuma B.Juruša iznāca no noraidīto soliņa, un izgājienā 1 pret 1, lieliski noguldot vārtsardzi guva vārtus, panākot 4:0.

 

Spēles beigu daļa aizritēja salīdzinoši mierīgi. Cīņa kļuva mazliet līdzīga, taču latvietēm joprojām saglabājās liels teritoriālais pārsvars. 45.minūtē ar tālmetieniem ungāru vārtsardzi centās pārspēt Zane Klabere un Santa Torstere, taču Rita Mikloša bez īpašām grūtībām tos atvairīja. Trešā perioda otrajā pusē līdzīgā situācijā nonāca Inga Ametere un Luīze Biļinska, kuras pēc partneres raidījumiem, centās atlēkošo bumbiņu raidīt praktiski tukšos vārtos. Buldodze neticamā kārtā raidīja pāri vārtiem, savukārt Latvijas norvēģietes metiens tika nobloķēts. 56.minūtē Latvijas izlase atkal nonāca mazākumā, taču ungārietes diezgan ātri iekrita pretuzbrukumā, kuru realizēja L.Biļinska, meistarīgi apspēlējot pretspēlētāju un pārceļot bumbiņu pāri R.Miklošai – 5:0. Vairākumu Ungārijas florbolistēm tomēr izdevās realizēt un izgājienā 2 pret 1 Beāte Gjugosa ar spēcīgu metienu tuvajā stūrī sabojāja mūsu komandas vārtsardzei Kristīni Kirilovai sauso spēli. Lai kā arī būtu Latvijas izlase pārspēja ungārietes (5:1), dienu pirms kvalifikācijas turnīra beigām izcīnot ceļazīmi uz Tamperi.

 

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 3 (1+2) punktiem bija Evelīna Garbare. Par mača labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās pelnīti tika atzīta Luīze Biļinska, savukārt Ungārijas valstsvienības sastāvā tāds pats gods vienīgo vārtu autorei Beātei Gjugosai.

 

Pēc ceturtās dienas spēlēm Šveice ir 1.vietā (8p), bet Latvija ar septiņiem punktiem atrodas otrajā pozīcijā, apsteidzot Dāniju (5p). Mūsu dāmas jau tikpat kā ir nodrošinājušas vietu labāko divniekā, jo četrās spēlēs guva kopumā 32 vārtus, kamēr dānietes tikai 19. Ņemot vērā, ka savstarpējā mačā abas komandas nospēlēja neizšķirti, Dānijas florbolistēm rīt mačā pret Spāniju jāgūst vismaz 14 vārti, kas ir visai maz ticams. Kvalifikācijas turnīrs noslēdzies Francijai, kas rīt spēlē pret Ungāriju cīnīsies par 5.vietu grupā. Arī ungārietēm nāksies papūlēties, lai izcīnītu ceļazīmi uz finālturnīru. Spānietēm pašlaik ir trīs punkti, un tā kā ar viņām nospēlēts neizšķirti, lai pakāptos uz 4.vietu Ungārijas florbolistēm būs jāgūst vairāk vārtu nekā Spānijai, protams ja tā zaudē Dānijai. Kopumā abas komandas guvušas pa astoņiem vārtiem.

 

WFCQ 2015 EUR2 – Turnīra tabula(4.diena)

1.SUI   4 4 0 0 86-2 8p

2.LAT  4 3 1 0 32-4 7p

3.DEN  4 2 1 1 19-23 5p

4.ESP  4 1 1 2 8-32 3p

5.HUN  4 0 1 3 8-40 1p

6.FRA  4 0 0 4 1-53 0p

 

Rītvakar Plkst.18:00 Latvijas izlase aizvadīs izšķirošo 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli, cīnoties pret spēcīgo Šveices valstsvienību.

Šveices izlase pārliecinoši tiek galā ar dānietēm

February 6, 2015

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā turpinās 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Eiropas 2.grupā. Ceturtās dienas otrajā mačā nūjas krustoja Dānijas un Šveices florbolistes. Šajā spēlē vairāk nekā pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 17:1 svinēja šveicietes.

 

Diezgan liels teritoriālais pārsvars piederēja šī dueļa favorītēm. Pirmā perioda pirmajā pusē ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Selīna Šalverata, savukārt līdz pārtraukuma Šveices izlase ieraidīja vēl piecas bumbiņas dāņu vārtos – 7:0. 24.minūtē pēc Serainas Ulberes un Mišelas Viki vārtu guvumiem, rezultāts kļuva jau 9:0. Trešās trešdaļas sākumā Dānijas izlasei izdevās atslēgt Helēnas Birčeres sargāto cietoksni un to izdarīja Kristīnei Sorensenai, taču šveicietes atbildēja ar astoņiem precīziem metieniem, tādējādi sagraujot savas pretinieces – 17:1.

 

Uzvarētājām rezultatīvākā bija Silvana Notzlī, kura guva vārtus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles. Par mača labāko spēlētāju Šveices izlases sastāvā tika atzīta Nina Bartščī, savukārt Dānijas valstsvienības rindās tāds pats gods vienīgo vārtu autorei Kristīnei Sorensenai.

Spānija pārspēj Franciju

February 6, 2015

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā turpinās 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Eiropas 2.grupā. Ceturtās dienas pirmajā mačā nūjas krustoja Francijas un Spānijas florbolistes. Šajā mačā ar rezultātu 5:1 pārākas izrādījās spānietes.

 

Šīs dienas spēlē neliels teritoriālais pārsvars piederēja spānietēm, bet francūzietes pamatā darbojās aizsardzībā un veidoja pretuzbrukumus. Pirmajā trešdaļā vienīgie vārti gūti 7.minūtē, kad pēc Katalīnas Aldanas piespēles precīza bija Paula Arenala – 1:0. Otrā perioda sākumā ar diviem precīziem metieniem atzīmējās Aleksandra Lunara, panākot 3:0. Ar šādiem skaitļiem uz tablo abas komandas devās atpūtā. 48.minūtē Spānijas izlases labā bumbiņu franču vārtos raidīja Marija Alonso, taču uzreiz pēc tam Francijas valstsvienības uzbrucēja Konstanse Mojona atslēdza Anas Karbones sargāto cietoksni – 4:1. Neskatoties uz to spānietes atguva četru vārtu pārsvaru, nosargājot to līdz mača beigu sirēnai (5:1).

 

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 3 (2+1) punktiem bija Aleksandra Lunara. Par mača labāko spēlētāju Spānijas valstsvienībā tika atzīta Sāra De La Kvesta, bet Francijas izlasē tāds pats gods vienīgo vārtu autorei Konstansei Mojonai.

 

Pēc pusstundas laukumā dosies Dānijas un Šveices florbolistes, savukārt savukārt Plkst.20:00 Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Ungārijas valstsvienību. Visiem florbola līdzjutējiem ir iespēja just līdzi un atbalstīt mūsu valstsvienību klātienē. Vienas biļetes cena uz Latvijas spēlēm 1,50 Eiro, savukārt bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ieeja bezmaksas. Jāatzīmē, ka šovakar kā arī rīt mūsu dāmas var rēķināties ar lielāku un skaļāku atbalstu, jo tieši uz spēlēm pret ungārietēm un šveicietēm ieradīsies Latvijas Florbola Savienības un biedrības „Latvijas fanu organizācija” noorganizētais fanu autobuss ar desmitiem mūsu komandas līdzjutēju.

PČ finālturnīram kvalificējas Zviedrija

February 6, 2015

Šodien visās trīs Eiropas grupās turpināsies 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs. Jau vēstījām, ka no mūsu grupas priekšlaicīgi finālturnīrā iekļuvusi Šveices izlase, kas pirmajos trīs mačos izcīnīja pārliecinošas uzvaras, savukārt Latvija ir tuvu tam. Kļuvis zināms, ka uz Tamperi dosies arī Zviedrijas florbolistes.

 

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Polijas pilsētā Poznaņā Zviedrijas izlase ar 4:1 pārspēja Poliju, un ar 22:1 sagrāva Nīderlandi. Pārējas komandas turpina cīņu par ceļazīmi uz Tamperi. Vienu uzvaru izdevies izcīnīt polietēm, kuras vakar pārliecinoši tika galā ar igaunietēm (9:2). Daudz grūtāk pret Igauniju gāja Vācijas izlasei, kas spēja gūt tikai vienus vārtus, ar ko izrādījās pietiekami, lai uzvarētu (1:0). Vienīgo precīzo metienu pēc Katjas Timmeles piespēles izdarīja Andrea Gedesa.

 

WFCQ 2015 EUR1 – Turnīra tabula(2.diena)

1.SWE   2 2 0 0 26-2 4p

2.POL  2 1 0 1 10-6 2p

3.GER  1 1 0 0 1-0 2p

4.EST  2 0 0 2 2-10 0p

5.NED 1 0 0 1 1-22 0p

 

Tikmēr Eiropas 3.grupā, kuras cīņas risinās Slovākijas pilsētā Nitrā, pagaidām vēl neviena no komandām nav priekšlaicīgi nodrošinājusi iekļūšanu finālturnīrā, kas arī likumsakarīgi, jo atšķirībā no Valmieras, abās pārējās grupās sacensības sākās dienu vēlāk. Ar divām uzvarām turnīru sākusi Čehija un Slovākija. Čehietes ar 20:0 un 19:2 sagrāva Lielbritāniju un Itāliju, bet bet slovākietes sīvā cīņā ar 6:3 pārspēja Norvēģiju un ar 16:0 saplosīja Lielbritāniju. Vismaz viena no šīm abām izlasēm jau šovakar varēs sākt gatavoties ceļam uz Somiju, jo Plkst.20:00 Čehija un Slovākija mērosies spēkiem savā starpā.

 

WFCQ 2015 EUR3 – Turnīra tabula(2.diena)

1.CZE   2 2 0 0 39-2 4p

2.SVK  2 2 0 0 22-3 4p

3.NOR  2 1 0 1 7-9 2p

4.RUS  2 1 0 1 10-5 2p

5.ITA 2 0 0 2 3-26 0p

6.GBR  2 0 0 2 0-36 0p

 

Šonakt tiks dots starts 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram Amerikas grupā, kur par vienīgo ceļazīmi uz finālturnīru cīnīsies ASV un Kanāda. Pirmā abu komandu savstarpējā spēle sāksies Plkst.2:00 pēc LV laika. Dienu vēlāk amerikānietes un kanādietes tiksies atkārtoti. Labākā valstsvienība divu spēļu summā iekļūs finālturnīrā.

Latvijas izlasei neizšķirts pret dānietēm

February 5, 2015

Šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā Latvijas sieviešu izlase aizvadīja 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra trešo spēli, kurā mērojās spēkiem ar Dānijas valstsvienību. Šajā mačā mūsu dāmas nospēlēja neizšķirti 3:3.

 

Atšķirībā no pirmajām divām spēlēm šoreiz mačs nebija tik ātrs un dinamisks. Pirmajā periodā uz laukuma ritēja līdzīga cīņa. Pirmajās minūtēs ar bumbiņu vairāk bija Dānijas izlase, taču pateicoties disciplinētai darbībai, dānietes tika nosegtas un viņām nekas neizdevās. Toties mūsu komandai gan. 3.minūtē pēc soda izspēles Gunita Kārkliņa no visa spēka trieca bumbiņu kastē, atklājot rezultātu (1:0). Pēc tam Latvijas izlase pamazām sāka pārņemt iniciatīvu. Izcelties varēja Diāna Isjomina, kura trāpīja pa vārtu stabiņu. Trešdaļas vidū atkal vairāk uzbruka dānietes un tā visas divdesmit minūtes bumbiņa atradās kā vienas tā otras komandas rokās, taču bīstamu momentu bija ļoti maz. Mūsu valstsvienībā teicama izdeveība  bija Luīzei Biļinskai, kura apspēlēja divas pretspēlētājas, taču metiens garām vārtiem. Savukārt pretiniecēm varēja izcelties Jasmīne Damma, kura centās izmantot Elīzas Bērziņas kļūdu savā zonā, taču J.Filipsone bumbiņu tvēra. Diemžēl viņai nācās kapitulēt īsi pirms došanās atpūtā, kad pēc teicamas Emmas Vistisenas piespēles no laukuma stūra Cecīlija Di Nardo panāca izlīdzinājumu – 1:1.

 

Otrās trešdaļas sākumu mūsu dāmām nācās pavadīt spēlējot skaitliskajā mazākumā, jo Luīze Biļinska iegrūda bortā dāņu aizsardzi Annu Sofiju Tārupu, par ko tika sodīta ar divām minūtēm. Mazākumā Dānijas izlases sastāvā varēja izcelties Cecīlija Di Nardo un Karīna Vestergārda, taču metieni garām vārtiem. Viens moments nepilnā sastāvā arī latvietēm, kad Inga Ametere izdarīja spēcīgu velkošo metienu, kuru vārtsardze atsita ar ķiveri. Amizanta situācija sanāca perioda vidū, kad I.Ametere devās uzbrukumā, un Kamilla Bjeregārda izgāja no saviem vārtiem līdz pat viduszonai, apturot mūsu uzbrukumu. Vārtu guvums nekur neizpalika – 30.minūtē Luīze Biļinska filigrāni apspēlēja pretinieci, atdodot bumbiņu Līgai Garklāvai, kura to raidīja vārtos – 2:1. Pagāja neilgs laiks līdz brīdim, kad dānietes izgāja 2 pret 1, kā rezultātā Karolīna Kristofersena izdarīja neērtu metienu mūsu vārtsardzei, panākot izlīdzinājumu (2:2). Pēc tam Dānijas florbolistes aktivizējās, izveidojot vismaz trīs labas vārtu gūšanas iespējas, kuras netika izmantotas. Diemžēl arī otro divdesmitminūti nācās noslēgt uz nepatīkamas nots. Īsi pirms pārtraukuma neveiksmīgi savā zonā nospēlēja Baiba Juruša, un precīza bija Emma Vistisena – 2:3.

 

Trešajā periodā latvietes centās atgūt zaudēto, taču tā pirmajā pusē dānietes, atrodoties vadībā, centās vilkt laiku un pēc iespējas ilgāk kontrolēt notikumus laukumā, kā rezultātā radās problēmas ar momentu veidošanu. 44. un 46.minūtē divas teicamas izdevības bija Dānijas uzbrucējai Karolīnai Kristofersenai, vispirms raidot bumbiņu tieši virsū vārtsardzi, bet pēc ar neērto lāpstiņas pusi raidot pāri vārtiem. Uzreiz pēc tam Cecīlija Di Nardo izlauzās vārtu priekšā, taču par laimi Janu Filipsoni viņai neizdevās pārspēt. Divas minūtes vēlāk pēc mūsu komandas aizsardzes Evelīnas Garbares piespēles varēja izcelties Santa Torstere, taču viņas raidījums tika bloķēts. Neskatoties uz to Latvijas izlasei izdevās panākt izlīdzinājumu trešdaļas vidū, kad Elīza Bērziņa izgājienā 2 pret 1 izdarīja metienu, pēc kura atlēkušo bumbiņu vārtos raidīja Inga Ametere – 3:3. Spēle uzreiz kļuva dinamiskāka. Pamatlaika beigās mūsu dāmas metās uzbrukumā, izveidojot vairākas iespējas. 58.minūtē vārtus vēlreiz mēģināja gūt S.Torstere, taču arī šoreiz nekā, pēc tam E.Bērziņa apgriežoties ap 360 grādiem šāva garām. Pēdējā minūte sākās ar divām bīstamām epizodēm Luīzes Biļinskas un Diānas Isjominas izpildījumā, taču arī tās neizdevās izmantot. Latvietes cīnījās līdz pašām beigām. 6 sekundes pirms beigu sirēnas uzvaru varēja izraut Evelīna Garbare, taču diemžēl pēc viņas tālmetiena bumbiņa aizlidoja pāri vārtiem. Līdz ar to Latvijas valstsvienībai šajā mačā nācās samierināties ar neizšķirtu.

 

Mūsu komandas labā vārtus guva Inga Ametere, Līga Garklāva un Gunita Kārkliņa, kura tika atzīta par mača labāko spēlētāju Latvijas izlases sastāvā, savukārt Dānijas valstsvienībā tāds pats gods Emmai Vistisenai, kuras kontā vārti un rezultatīva piespēle.

 

Neskatoties uz to Latvijas izlase de facto jau ir nodrošinājusi ceļazīmi uz PČ finālturnīru. Pēc trešās dienas spēlēm Šveice ar trim uzvarām var jau kravāt somas uz Somiju, Latvija ar 5 punktiem dala 2./3.vietu ar Dāniju, savukārt 4. un 5.vietā ar vienu punktu atrodas Ungārija un Spānija. Pateicoties uzvarai pār spānietēm viņas mūs aizsniegt vairs nevar, taču teorētiski to var izdarīt ungārietes, rīt pieveicot mūsu dāmas un pēdējā mačā pārspējot francūzietes. Tādā gadījumā labāka vārtu attiecība būs mūsu konkurentēm. Lai latvietes varētu gatavoties ceļam uz Tamperi arī de jure, rītvakar obligāti vai nu jāuzvar vai arī jānospēlē neizšķirti ar Ungāriju.

 

WFCQ 2015 EUR2 – Turnīra tabula(3.diena)

1.SUI   3 3 0 0 69-1 6p

2.LAT  3 2 1 0 27-3 5p

3.DEN  3 2 1 0 18-6 5p

4.HUN  3 0 1 2 7-35 1p

5.ESP  3 0 1 2 3-31 1p

6.FRA  3 0 0 3 0-48 0p

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēle starp Latvijas un Ungārijas valstsvienībām sāksies Plkst.20:00.

Spānija un Ungārija cīnās neizšķirti, Šveice neatstāj nekādas izredzes francūzietēm

February 5, 2015

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā ar trešās dienas mačiem turpinājās 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs. Pirmajā spēlē spānietes un ungārietes cīnījās neizšķirti, bet Šveices izlase pārliecinoši sakāva Francijas valstsvienību.

 

Spānija – Ungārija

 

FloorballnewsW jau vēstīja, ka pēc otrās dienas spēles spēlēm pirmajā trijniekā atradās Šveice, Latvija un Dānija, savukārt atlikušās trīs izlases dalīja 4.-6.vietu. Līdz ar to, kā jau tas bija paredzams, pirmā šīs dienas cīņa starp Spānijas un Ungārijas komandām izvērtās ļoti sīva. Iniciatīva piederēja ungārietēm, taču uz tablo tas neizpaudās. Pirmās divdesmit minūtes noslēdzās ar divām nullēm un rezultāts tika atklāts vien mača vidū, kad pēc Veronikas Vladaras piespēles vārtus guva Nikola Vertesī, tomēr neilgi pirms došanās atpūtā Paloma Pereza panāca izlīdzinājumu – 1:1. Trešās trešdaļas pirmajā pusē abas komandas apmainījās precīziem metieniem (2:2). Izšķirošie notikumi risinājās pamatlaika beigās. 57.minūtē Estere Fodora izvirzīja vadībā ungārietes, tomēr pārsvaru viņām noturēt neizdevās un jau pēc minūtes spāņu aizsardze Laura Lunara vēlreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Līdz fināla sirēnai vārti netika gūti un līdz ar to abas komandas noslēdza spēli neizšķirti (3:3) un izcīnīja pirmo punktu kvalifikācijas turnīrā.

 

Par mača labāko spēlētāju Spānijas izlasē tika atzīta vārtsardze Patrīcija Amoresa, bet Ungārijas valstsvienībā tāds pats gods Esterei Fodorai.

 

Šveice – Francija

 

Otrajā mačā, kurā savā starpā nūjas krustoja Šveices un Francijas izlases gandrīz visas 60 minūtes tika pavadītas vienā laukuma pusē. Sākumā šveicietēm radās nelielas grūtības ar Francijas izlases aizsardzības pārvarēšanu, taču ar tām izdevās ātri tikt galā. Pirmajās divās minūtēs ar precīziem metieniem atzīmējās Silvana Notzlī un Seraina Ulbere, savukārt perioda otrajā pusē uz tablo jau 8:0. Otrajā trešdaļā Šveices florbolistes sešus, bet trešajā – deviņus vārtus, gala rezultātā sagraujot francūzietes ar 23:0.

 

Par mača labāko spēlētāju Šveices izlasē tika atzīta Silvana Notzlī, bet Francijas valstsvienībā tāds  pats gods Faustinai Duprē.

Šovakar Latvijas izlase pret Dāniju centīsies turpināt uzvaru sēriju

February 5, 2015

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā ar trešās dienas mačiem turpināsies 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Eiropas 2.grupā. Šovakar Plkst.20:00 Latvijas izlase cīnīsies pret Dānijas valstsvienību (Tiešraide portālā Sportacentrs.com).

 

Dānijas izlase, kas tiek uzskatīta par līdzvērtīgāko mūsu pretinieci no visām četrām rangā zemākstāvošajām komandām, piedalījusies gandrīz visos Pasaules čempionātos, izņemot pirmo, kurš 1997.gadā risinājās Somijas pilsētā Alandā. Vislabāko sniegumu dānietes nodemonstrēja 2007.gada PČ, izcīnot 6.vietu, gandrīz visos pārējos finālturnīros esot labāko desmitniekā. Licencēto spēlētāju skaits, salīdzinot ar Latviju (365), kas atrodas augstāk, ir krietni lielāks – 1500 no kurām 1/3 daļa ir vecumā līdz 19 gadiem. Arī vietējā čempionātā komandu skaits ir liels. Dānijas augstākajā līgā šosezon piedalās 17 komandas, savukārt 18 klubi startē 1. un 2.divīzijā. Kvantitāte gan automātiski negarantē kvalitāti un lielais spēlētāju un klubu daudzums nav palīdzējis valstsvienībai izcīnīt augstus sasniegumus par kādu uzskatāms, piemēram, iekļūšana TOP5.

 

Ar dānietēm mūsu dāmas spēlējušas divas reizes. Iepriekšējā PČ kvalifikācijas turnīrā, Latvijas izlase izcīnīja uzvaru ar rezultātu 6:1, savukārt pirms astoņiem gadiem, kad Pasaules čempionāts risinājās maija mēnesī, latvietēm gāja grūtāk, taču sīvā cīņā panākums ar 5:3. Pirmajās divās spēlēs Dānija ar 10:0 pārliecinoši pieveica Franciju, savukārt vakar ar 5:3 pārspēja Ungāriju. Šī mača likme ir augsta, jo pirmkārt no rezultāta lielā mērā būs atkarīgs tas, kura komanda beigās iegūs 2.vietu, un otrkārt uzvarētājas automātiski nodrošinās ceļazīmi uz finālturnīru. Līdz ar to cīņa nesolās būt viegla. To apzinās arī Santa Torstere, kura intervijā portālam Sportacentrs.com norādīja, ka pēc pirmajām divām spēlēm nav iespējams objektīvi spriest par komandas līmeni, ņemot vērā, ka Spānija un Francija bija nomināli vājāks pretinieks un uzsvēra, ka šī vakara spēlē, kā arī atlikušajos mačos pret Ungāriju un Šveici būs nepieciešams vairāk koncentrēties. Viņa arī sacīja, ka daudz vairāk spēka būs jāpatērē arī jaunajām izlases spēlētājām.  Viņu sniegumu sarunā ar Latvijas Radio atzinīgi novērtēja Baiba Juruša, īpaši izceļot abas vārtsardzes Janu Filipsoni un Kristīni Kirilovu, kuras nosargāja vārtus neskartus. Arī pasaules rekordiste sacīja, ka par spīti pozitīvajai bilancei savstarpējos mačos pret dānietēm, cīņa nebūs viegla.

 

Latvijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 2)

Vārtsardzes:

Jana Filipsone

Kristīne Kirilova

 

Aizsardzes:

Tatjana Varša

Baiba Juruša

Evelīna Garbare

Zane Klabere

Gunita Kārkliņa

 

Uzbrucējas:

Edīte Bankava

Evija Poļakova

Paula Brunovska

Luīze Biļinska

Madara Adamane

Līga Vancāne

Inga Ametere

Diāna Isjomina

Līga Garklāva

Ieva Priede

Zane Darša

Elīza Elizabete Bērziņa

Santa Torstere

 

Pirms šī vakara spēles šodien savā starpā nūjas krustos Spānija – Ungārija (Plkst.14:00) un Šveice – Francija (Plkst.17:00).

 

Atgādinām, ka visiem florbola līdzjutējiem ir iespēja doties uz Vidzemes Olimpisko centru, just līdzi un atbalstīt mūsu valstsvienību klātienē. Vienas biļetes cena uz Latvijas spēlēm 1,50 Eiro, savukārt bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ieeja bezmaksas.

Latvijas izlase sagrauj Franciju

February 4, 2015

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā Latvijas sieviešu izlase aizvadīja 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācija turnīra otro spēli mērojoties spēkiem ar Francijas valstsvienību. Šajā mačā mūsu dāmas svinēja pārliecinošu uzvaru ar 15:0.

 

Par lielu pārsteigumu mača sākums izvērtās negaidīti sīvs. Kaut arī Latvijai piederēja iniciatīva, francūzietes parādīja lielisku cīņassparu, tādējādi sagādājot problēmas mūsu dāmām. Turklāt Francijas izlasei bija arī kupls līdzjutēju pulks, kas skaļi atbalstīja komandu, padarot nemanāmus mūsu komandas līdzjutējus. Rezultāts tika atklāts 2.minūtē, kad Santa Torstere no aizvārtes ietrieca bumbiņu vārtos, savukārt minūti vēlāk pēc teicamas Edītes Bankavas piespēles Gunita Kārkliņa panāca 2:0. Uzreiz pēc tam sekoja pamatīgs Francijas komandas presings pa visu laukumu, taču latvietes ar grūtībām, bet tomēr tika ar to galā. Tai pašā laikā vienā no epizodēm neveiksmīgi nospēlēja S.Torstere, trāpot pa seju pretspēlētājai, kā rezultātā tika noraidīta uz divām minūtēm. Francūzietes vairākuma laikā turpināja presingot, taču bieži iekrita. 7.minūtē teicama iespēja izcelties bija Baibai Jurušai, kura spēcīgi aizšāva bumbiņu garām. Vienu momentu un pietiekami bīstamu francūzietes vairākumā tomēr izveidoja – uzbrucēja Anna Brauna no vārtu priekšas ar neērto nūjas lāpstiņas pusi centās pārspēt Janu Filipsoni, taču par laimi metiens pāri vārtiem. Skaitļi uz tablo mainījās vien perioda vidū, kad pēc Diānas Isjominas piespēles ar precīzu metienu devītniekā atzīmējās S.Torstere (3:0). Neskatoties uz to francūzietes savu skriešanu turpināja, taču nopietnu momentu nebija. Līdz pārtraukumam vārtus guva E.Garbare un D.Isjomina – 5:0.

 

Otrā trešdaļa sākās ar spēcīgu šāvienu Luīzes Biļinskas izpildījumā – garām. Latvietes kontrolēja bumbiņu daudz vairāk, taču Francijas florbolistes savu dziedošo fanu pavadībā turpināja radīt galvassāpes mūsu komandai gan aizsardzībā, gan pretuzbrukumos. 22.minūtē Annas Braunas metienu vārtu priekšā centās pielabot Paulīna Menuesta, par laimi viņa bumbiņu neuztvēra. Trīs minūtes vēlāk teicama izdevība bija Diānai Isjominai, kurai bumbiņu izspēlēja līdz praktiski tukšiem vārtiem, tomēr to priekšā pašaizliedzīgi nospēlēja franču aizsardze Kristela Polaueka, nobloķējot metienu. Neskatoties uz to Latvijas izlasei izdevās gūt vārtus 27.minūtē, kad pēc Gunitas Kārkliņas piespēles precīza bija L.Biļinska, savukārt pēc neilga laika Isjomina ar otro piegājienu ieraidīja bumbiņu tukšos vārtos – 7:0. Tas vēl nebija lūzuma punkts, jo francūzietes turpināja veidot bīstamus pretuzbrukumus. Vispirms Lūcija Liversaina centās no aizvārtes pārspēt Janu Filipsoni, taču nesekmīgi, bet pēc tam P.Menuesta izskrēja cauri divām mūsu spēlētājām un izdarīja metienu gar pašu vārtu stabiņu. Latvijas izlase sodīja savas pretinieces ar diviem vārtu guvumiem, savukārt īsi pirms došanās atpūtā izcēlās Santa Torstere un Tatjana Varša – 11:0.

 

Spēles beigu daļā Latvijas izlase pilnībā pārņēma iniciatīvu, iespiežot francūzietes savā zonā. Trešā perioda sākumā no pustālas distances vārtus guva Madara Adamane, bet 47.minūtē ar divām tālajām piespēlēm bumbiņa nonāca līdz Evelīnai Garbarei, kura raidīja to vārtos – 13:0. Uzreiz pēc tam sekoja divi momenti Francijas izlases uzbrucējas Mojonas Konstanses izpildījumā, taču mūsu vārtsardze Kristīne Kirilova bija uzdevumu augstumos. Perioda vidū ar precīziem metieniem izcēlās Paula Brunovska un Ieva Priede (15:0). Pamatlaika beigās Latvijas izlasei bija vairākas vārtu gūšanas iespējas. Labākā no tām 57.minūtē pēc E.Garbares piespēles bija Tatjanai Varšai, kura spēcīgi raidīja bumbiņu garām vārtiem. Rezultāts palika nemainīgs un līdz ar to mūsu valstsvienība izcīnīja otro panākumu divās spēlēs.

 

Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākā bija Santa Torstere, kura izcēlās ar hat-trick, asistējot vienā vārtu guvumā. Viņa tika atzīta par mača labāko spēlētāju, savukārt Francijas valstsvienības rindās tāds pats gods Mojonai Konstansei.

 

Pēc otrās dienas spēlēm Latvija ar četriem punktiem ieņem otro vietu turnīra tabulā, taču tikpat punktu ir Šveicei, kas, pateicoties labākai vārtu attiecībai, pašlaik ir Eiropas 2.grupas līdere, kā arī Dānijai, kas pašlaik ieņem 3.pozīciju. Pašlaik izskatās, ka šīs trīs komandas arī kvalifikācijas turnīra beigās redzēsim labāko trijniekā, savukārt par 4.vietu, kas teorētiski var nodrošināt vietu PČ finālturnīrā, paredzama sīva spēkošanās.

 

WFCQ 2015 EUR2 – Turnīra tabula(2.diena)

1.SUI   2 2 0 0 46-1 4p

2.LAT  2 2 0 0 24-0 4p

3.DEN  2 2 0 0 15-3 4p

4.FRA  2 0 0 2 0-25 0p

5.HUN 2 0 0 2 4-32 0p

6.ESP  2 0 0 2 0-28 0p

 

Rīt mūsu dāmām pretī stāsies daudz nopietnākas pretinieces. Plkst.20:00 Latvijas izlase sāks cīņu pret Dānijas valstsvienību.

Šveice samet 19 bumbiņas un iznīcina Spāniju

February 4, 2015

Šodien Vidzemes Olimpiskā centrā ar otrās dienas spēlēm turpinās 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Eiropas 2.grupā. Šīs dienas otrajā mačā savā starpā spēkiem mērojās Spānijas un Šveices valstsvienības. Šajā spēlē vairāk nekā pārliecinošu uzvaru ar 19:0 svinēja šveicietes.

 

Šajā mačā nospiedošs teritoriālais pārsvars piederēja šveicietēm, un līdzīgi kā vakar spānietes nekautrējās doties virsū. Taču šoreiz došanās virsū viņām dārgi maksāja. Pirmajās 48 sekundēs Šveices komandā pēc izcilām kombinācijām vārtus guva Katrīna Zvingī un Priska Von Rikenbaha, savukārt 7.minūtē rezultāts jau kļuva 6:0. Perioda vidū ar spēcīgu velkošo metienu izcēlās Nina Bartščī, bet līdz pārtraukumam Spānijas izlases vārtos pabija vēl divas bumbiņas – 9:0. Turpinājumā Šveices vārtu gūšanas mašīna samazināja apgriezienus, taču komanda tik un tā dominēja uz laukuma. Otrās trešdaļas pirmajā pusē Manuela divreiz sarūgtināja spāņu vārtsardzi Anu Karboni (11:0). Uzreiz pēc tam sekoja bīstams pretuzbrukums Spānijas izpildījumā – Estere Sančeza izgāja 1 pret 1, taču Monika Šmita brīnumainā kārtā glāba savu komandu no pirmo vārtu zaudējuma. Nedaudz vēlāk Šveices uzbrucēja Selīna Šalverata trāpīja pa vārtu pārliktni. Perioda izskaņā Sonta Putzī panāca 12:0. Mača pēdējās divdesmit minūtēs Šveices valstsvienība guva vēl septiņus vārtus, gala rezultātā sagraujot savas pretinieces (19:0).

 

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 6 (1+5) punktiem bija Sonja Putzī, savukārt piecus vārtus guva Manuela Dominioni, kura tika atzīta par mača labāko spēlētāju Šveices izlases sastāvā. Savukārt Spānijas valstsvienības rindās tāds pats gods Aleksandrai Lunarai.

Fedulovs: Mēģināsim pamatīgi presingot pretinieces

February 4, 2015

Šovakar Latvijas sieviešu izlase aizvadīs otro spēli 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, cīnoties pret Francijas izlasi, un par gaidāmo maču izteicies arī mūsu valstsvienības galvenais treneris Jurijs Fedulovs.

 

Intervijā Latvijas Florbola Savienības (LFS) mājaslapai Fedulovs atzina, ka vakardienas mačā pret Spāniju latvietes cīņas sākumā nebija pienācīgi novērtējušas savas pretinieces, tādēļ rezultāts nepalielinājās tik strauji kā varēja gaidīt. Taču šoreiz plāni ir citi un jau no pirmajām minūtēm mūsu florbolistes centīsies pamatīgi presingot un iespiest francūzietes savā zonā. Galvenie uzdevumi Latvijas izlasei ir trīs: pirmkārt nosargāt savus vārtus neskartus, otrkārt nelaist pretinieces pāri laukuma centram un treškārt gūt pēc iespējas vārtu. Valstsvienības treneris sacīja, ka visas 20 spēlētājas ir gatavas cīņai un līdzīgi kā vakar, arī šodien laukumā dosies abas vārtsardzes. Šovakar kā pirmā vārtus dosies sargāt Jana Filipsone.

 

Latvijas izlases maiņu virknējumi mačā pret Franciju:

1.maiņa: Luīze Biļinska – Edīte Bankava – Līga Garklāva, Gunita Kārkliņa – Zane Klabere

2.maiņa: Evelīna Garbare – Santa Torstere – Diāna Isjomina, Tatjana Varša – Baiba Juruša

3.maiņa: Paula Brunovska – Elīza Elizabete Bērziņa – Inga Ametere, Madara Adamane – Evija Poļakova

4.maiņa: Zane Darša – Ieva Priede – Līga Vancāne

Vārtos: Jana Filipsone (Kristīne Kirilova)

 

Atgādinām, ka visiem florbola līdzjutējiem ir iespēja doties uz Vidzemes Olimpisko centru, just līdzi un atbalstīt mūsu valstsvienību klātienē. Vienas biļetes cena uz Latvijas spēlēm 1,50 Eiro, savukārt bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ieeja bezmaksas.

Dānijas izlase sīvā cīņā pieveic ungārietes

February 4, 2015

Šodien Vidzemes Olimpiskā centrā ar otrās dienas spēlēm turpinās 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Eiropas 2.grupā. Šīs dienas pirmajā mačā savā starpā spēkiem mērojās Ungārijas un Dānijas valstsvienības. Šajā mačā uzvaru ar rezultātu 5:3 izcīnīja dānietes.

 

Šī spēle abām komandām bija ļoti svarīga, jo no tās rezultāta lielā mērā atkarīgs 3.vietas liktenis. Pirmajā periodā iniciatīva piederēja Dānijas izlasei, kas 2.minūtē atklāja rezultātu – pēc teicamas Lauras De Frīzas piespēles no aizvārtes Martina Morča no pustālas distances raidīja bumbiņu kreisajā apakšējā stūrī (1:0). Dānietes turpināja aktīvi uzbrukt, taču ungārietes sakārtoja aizsardzību, cenšoties spēlēt disciplinētāk, tomēr tas neizdevās pilnībā. 6.minūtē rupju kļūdu laukuma viduszonā pieļāva Judīte Mesžarosa, kā rezultātā vārtus guva Karolīna Kristofersena, panākot 2:0. Pēc otrajiem vārtiem ungārietes mēģināja spēlēt aktīvāk, taču cīņa saglabājās samērā līdzīga. Trešdaļas vidū teicama izdevība gūt vārtus bija Nikolai Vertesī, taču dānietes pēdējā brīdī patraucēja izdarīt metienu. Nedaudz vēlāk bīstams moments Dānijai – Cecīlija Di Nardo apspēlēja divas pretspēlētājas un noguldīja vārtsardzi, taču bumbiņa vārtos nenonāca. Pēdējās piecās minūtēs dānietes pārņēma iniciatīvu, izveidojot vairākas labas vārtu gūšanas iespējas, taču tās netika izmantotas. Savukārt īsi pirms pārtraukuma Ungārijas valstsvienības līdere Brigita Radaščī nopelnīja soda metienu, kura pati devās realizēt. Viņai izdevās filigrāni noguldīt vārtsardzi, taču nesanāca pārcelt bumbiņu pāri.

 

Otrā trešdaļa sākās vētraini. Vispirms ungāriete Anna Harmata trāpīja pa vārtu stabiņu, bet uzreiz pēc tam dāniete Cecīlija Di Nardo no tuvas distances pavisam nedaudz aizmeta bumbiņu pāri vārtiem. Viņai gan 22.minūtē izdevās gūt vārtus ar spēcīgu metienu – 3:0. Turpinājumā uz laukuma ritēja līdzīga cīņa. 28.minūtē laba izdevība bija Ungārijai, kad Brigita Radaščī izdarīja spēcīgu metienu pāri vārtiem. Nedaudz vēlāk pēc Dānijas uzbrucējas Jasmīnas Dammas metienu vārtu priekšā labi pacīnījās Karīna Vestergārda, tomēr pie bumbiņas klāt netika. Ceturtie vārti ilgi nebija jāgaida un atkal precīzu metienu izdarīja Di Nardo – 4:0. Perioda beigās pienāca tas brīdis, kad arī dānietes kļūdījās savā zonā – 38.minūtē aizsardzībā neveiksmīgi nospēlēja Helle Gronbeha, ko veiksmīgi izmantoja Nikola Vertesī, atslēdzot Kamīlijas Bjeregardas sargāto cietoksni (1:4). Neilgi pirms došanās atpūtā divus bīstamus momentus izveidoja A.Harmata un Agnese Hušzara, taču skaitļi uz tablo palika nemainīgi.

 

Trešā perioda sākumā sadursmē ar Cecīliju Di Nardo cieta Nikola Vertesī, taču nopietns savainojums netika gūts un viņa varēja turpināt spēlēt. 42.minūtē dāņu uzbrucēja Marija Andersena izdarīja precīzu metienu no tālas distances, taču pēc īsa brīža Ungārijas izlases uzbrucējas Annas Harmatas metienu neveiksmīgi tvēra K.Bjeregārda un bumbiņa nonāca vārtos (5:2). Spēles ritējums saglabājās nemainīgs, taču līdz trešdaļas vidum momentu bija salīdzinoši maz. Abām komandām nācās panervozēt 52.minītē – vispirms Emma Vistisena rādīja bīstamu situāciju pie ungāru vārtiem, taču vārtsardze Rita Mikloša bija uzdevumu augstumos, bet uzreiz pēc N.Vertesī izgāja viens pret viens. Dānijas izlases vārtsardze bumbiņu atsita, taču izgāja pārāk tālu, kā rezultātā Brigita Radaščī varēja gūt savus otros vārtus, taču trīs dāņu spēlētājas nostājās aizsardzībā un atkārtoto metienu nobloķēja. Piecas minūtes vēlāk ungārietes sadeldēja rezultāta starpību līdz -2, pēc teicamas B.Radaščī piespēles, Agnese Hušzara ar neērto nūjas lāpstiņas puse nogādāja bumbiņu vārtos – 5:3. Uzreiz pēc tam sekoja Ungārijas valstsvienības ofensīva un pamatīgs presings pa visu laukumu. Pamatlaika izskaņā divas fantastiskas izdevības bija Vertesī, taču pirmajā epizodē bumbiņa izslīdēja no nūjas lāpstiņas, savukārt otrajā metiens pa vārtu stabiņu. Līdz ar to Dānijai otrā uzvara kvalifikācijas turnīrā.

 

Uzvarētājām divus vārtus guva Cecīlija Di Nardo, savukārt divas rezultatīvas piespēles Lauras De Frīzas kontā. Par mača labāko spēlētāju Dānijas valstsvienības sastāvā tika atzīta Karolīna Kristofersena, savukārt Ungārijas izlases rindās tāds pats gods Nikolai Vertesī.

 

Pēc nepilnas stundas nūjas sāks krustot Spānijas un Šveices florbolistes, savukārt Plkst.20:00 Latvijas izlase mērosies spēkiem ar francūzietēm. Visiem florbola līdzjutējiem ir iespēja just līdzi un atbalstīt mūsu valstsvienību klātienē. Vienas biļetes cena uz Latvijas spēlēm 1,50 Eiro, savukārt bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ieeja bezmaksas.

Latvijas izlase centīsies izcīnīt otro uzvaru – pretiniekos Francija

February 4, 2015

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā turpināsies 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Eiropas 2.grupā. Šovakar Plkst.20:00 Latvijas izlase cīnīsies pret Francijas valstsvienību (Tiešraide portālā Sportacentrs.com).

 

Mūsu pirmās pretinieces cīņā par ceļazīmi uz Pasaules čempionātu iesaistījušās pirmoreiz, līdz ar to Latvijai izlasei francūzietes, līdzīgi kā spānietes, kuras vakar uzvarējām ar 9:0, ir liels nezināmais, jo līdz šim ar viņām nav spēlēts. Francijas valstsvienība tika izveidota 2008.gadā, un pirmajos divos gados tā aizvadīja neoficiālas pārbaudes spēles pret Francijas klubiem kā arī iesaistījās Francijas čempionāta izslēgšanas spēlēs. 2010.gadā Amjēnā pirmoreiz tika organizēts sieviešu florbola pasākums ar mērķi piesaistīt jaunās spēlētājas. Pakāpeniski gatavojoties lielajam iznācienam starptautiskajā arēnā Francijas izlase aizvadīja četras oficiālas pārbaudes spēles pret Lielbritāniju. Trīs spēlēs francūzietes svinēja uzvaras (3:2 ; 4:3 ; 4:3), bet iepriekšējā piedzīvoja zaudējumu (0:3). Vakar francūzietes pirmajā kvalifikācijas turnīra mačā ar 0:10 piekāpās Dānijas izlasei. Kā pēc mača videointervijā Starptautiskajai Florbola Federācijai atzina Francijas valstsvienības uzbrucēja Paulina Menuesta, tad bija gaidījusi, ka būs vēl sliktāk, tāpēc vakardienas maču vērtē atzinīgi. Vienlaikus viņa neslēpa, ka būtu bijis labi, ja trešajā periodā izdotos gūt vienus vārtus, jo tas dotu lielāku pārliecību francūzietēm. Menuesta sacīja, ka komanda labi darbojusies aizsardzībā, taču vēl ļoti daudz jāstrādā pie uzbrukuma veidošanas.

 

Pēdējos gados valstī sieviešu florbols lēnām, bet tomēr ir attīstījies un pašlaik Francijas čempionātā piedalās piecas komandas („Atlantics”, „Panam’United”, „Lady’Storm”, „Wild West Women” & „Valkyries”). Turklāt ik pa laikam to pagodina arī pa kādai spēlētājai no spēcīgākajām valstīm, piemēram, iepriekšējā sezonā par tādu kļuva somu uzbrucēja Jana Lirkī, savukārt šobrīd Francijas klubā „Panam’United” spēlē trīs zviedrietes: Hanna Tikanena, Gabriela Hjalta un Sāra Bodotera. Tas gan nav palīdzējis piesaistīt lielas spēlētāju masas. Saskaņā ar Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā pieejamo informāciju, šobrīd Francijā reģistrētas 128 licencētas spēlētājas, kas priekš valsts ar 65 miljonu iedzīvotāju skaitu, ir ļoti zems skaitlis.

 

Neskatoties uz to Francijas izlase bija ļoti gandarīta par iespēju piedalīties Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā un ar ļoti lielu nepacietību gaidīja savu lielo starptautisko iznācienu. Jau kopš tapa zināmas Eiropas grupas, sociālos tīklos Twitter un Facebook, Francijas Florbola Federācija publicēja dažādus ierakstus ar vērtīgu informāciju par komandas vēsturi kā arī vairākos tvītos pauda neizsakāmu prieku par to, ka francūzietes savas spēles aizvadīs tieši Latvijā. Francija savus ierakstus publicē, izmantojot haštagu #‎TousBleus (tulk. no franču valodas visas zilas).

 

Lai arī ar Francijas izlasi nav spēlēts, tā tiek uzskatīta par Eiropas 2.grupas pastarīti, līdz ar to paredzams, ka mūsu dāmas arī šodien varētu izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Vienlaikus vakardienas mačs pret spānietēm pierādīja, ka arī nomināli vājākās komandas jārespektē. Francūzietes gan pirmajā spēlē pret Dāniju izskatījās krietni vājākas. Tika pieļautas vairākas kļūdas laukuma viduszonā, kā arī metieni pa vārtiem nebija tik spēcīgi, lai varētu pārspēt vārtsardzi. Arī individuālajā meistarībā Francija izskatījās vājāka par Spāniju. Vai latvietēm šodien būs vieglāka cīņa jeb tieši otrādi – grūtāka? To redzēsim šovakar.

 

Latvijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 2)

Vārtsardzes:

Jana Filipsone

Kristīne Kirilova

 

Aizsardzes:

Tatjana Varša

Baiba Juruša

Evelīna Garbare

Zane Klabere

Gunita Kārkliņa

 

Uzbrucējas:

Edīte Bankava

Evija Poļakova

Paula Brunovska

Luīze Biļinska

Madara Adamane

Līga Vancāne

Inga Ametere

Diāna Isjomina

Līga Garklāva

Ieva Priede

Zane Darša

Elīza Elizabete Bērziņa

Santa Torstere

 

Pirms šī vakara spēles šodien savā starpā nūjas krustos Ungārija – Dānija (Plkst.14:00) un Spānija – Šveice (Plkst.17:00).

 

Atgādinām, ka visiem florbola līdzjutējiem ir iespēja doties uz Vidzemes Olimpisko centru, just līdzi un atbalstīt mūsu valstsvienību klātienē. Vienas biļetes cena uz Latvijas spēlēm 1,50 Eiro, savukārt bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ieeja bezmaksas.

 

Jāatzīmē, ka Polijas pilsētā Poznaņā un Slovākijas pilsētā Nitrā šodien sāksies 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīri Eiropas 1. un 3.grupā. Arī šo grupu spēlēm FloorballnewsW sekos līdzi un informēs Jūs par rezultātiem.

Mūsu dāmas sāk ar pārliecinošu uzvaru pār spānietēm

February 3, 2015

Šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā Latvijas sieviešu izlase aizvadīja pirmo spēli 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā, mērojoties spēkiem ar Spānijas izlasi. Sacensības latvietes sāka ar pārliecinošu uzvaru - rezultāts 9:0.

 

Pirms mača Latvijas izlases aizsardze Gunita Kārkliņa intervijā portālam Sportacentrs.com sacīja, ka ar tām eksotiskajām pretiniecēm ir gājis visādi. Piesardzība no mūsu komandas kapteines puses izrādījās pamatota, jo šī vakara spēle izvērtās visnotaļ sīva. Kaut arī vairāk bumbiņu kontrolēja mūsu dāmas, spānietes pārsteidza ar savu individuālo meistarību, nekautrējoties aktīvi uzbrukt un radīt draudus mūsu vārtu drošībai. Par spīti ātrajam tempam, pirmajās sešās minūtēs nopietnu momentu nebija, jo prakstiski visi metieni no abu komandu puses tika bloķēti. Rezultāts tika atklāts 8.minūtē, kad pēc soda izspēles Santa Torstere šāva bumbiņu tālajā stūrī, bet trīs minūtes vēlāk izgājienā 3 pret 2 pēc izcilas saspēles Evelīna Garbare panāca 2:0. Pēc otrajiem gūtajiem vārtiem, spānietēm bija pāris labas iespējas, taču latvietes aizsardzībā bija uzdevumu augstumos. Līdz pirmā perioda beigām teicamas iespējas izcelties bija Edītei Bankavai un Ingai Ameterei, tomēr skaitļi uz tablo palika nemainīgi.

 

Otrajā trešdaļā cīņa kļuva līdzīgāka. Sajutušas, ka ar latvietēm var cīnīties, Spānijas florbolistes uzbruka aktīvāk, pirmajā pusē pat kontrolējot mača gaitu. Jau pirmajā minūtē Aleksandras Lunaras metienu centās pielabot Estere Sančeza, taču par laimi nesekmīgi. Nedaudz vēlāk uz divām minūtēm par bloķēšanu tika noraidīta Baiba Juruša, un  spānietes spēlēja vairākumā, taču 26.minūtē Lunara pieļāva rupju kļūdu kā rezultātā Diāna Isjomina izgāja 1 pret 1, taču Patrīcija Amoresa glāba savu komandu no vārtu zaudējuma. Izmantojot viena cilvēka pārsvara priekšrocības Spānijas valstsvienība izdarīja vairākus spēcīgus metienus, taču lielākoties tie lidoja garām vārtiem. Pēc neilga laika karstasenīgās meitenes atkal spēlēja vairākumā, taču arī tas netika izmantots un uzreiz pēc tam, mūsu pretinieces kļūdījās tāpat kā pirmajā vairākumā un šoreiz vairs nekas neglāba – Inga Ametere filigrāni noguldīja vārtsardzi un guva vārtus – 3:0. Nedaudz vēlāk Latvijas izlase vēlreiz pāspēja Amoresu. 31.minūtē pēc Santas Torsteres metiena atlēkušo bumbiņu vārtos ieraidīja Tatjana Varša (4:0). Ar šādu rezultātu abas komandas devās atpūtā.

 

Mača beigu daļā mūsu komanda pārņēma iniciatīvu. Lai arī spānietes turpināja veidot uzbrukumus, šoreiz tie nebija bīstami un tas nenotika tik aktīvi kā pirmajos divos periodos. Sākumā gan nācās panervozēt, jo Diānas Isjominas piespēli neuztvēra Tatjana Varša, kā rezultātā spānietēm sanāca izgājiens 1 pret 1, taču Jana Filipsone bija uzdevumu augstumos. Tā bija vienīgā bīstamā epizode pie mūsu vārtiem. Vārtus no Latvijas izlases puses nevajadzēja gaidīt ilgi – 43.minūtē ar tālmetienu kreisajā devītniekā atzīmējās Evelīna Garbare, bet trešdaļas vidū viņa atdeva bumbiņu vārtu priekšā esošajai Santai Torsterei, kurai vien atlika pielikt nūju, lai tā nokļūtu vārtos (6:0). Pēc neilga laika līdzīgā veidā vārtus varēja gūt arī Diāna Isjomina, taču viņas metiens bija garām vārtiem. Lai nu kā, bet pamatlaika pēdējās trīs minūtēs latvietes vēl trīs reizes sarūgtināja Spānijas izlasi, gala rezultātā izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 9:0.

 

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā bija Evelīna Garbare, kura izcēlās ar diviem precīziem metieniem, asistējot četros vārtu guvumos un tika atzīta pār mača labāko spēlētāju. Divi vārti arī Diānai Isjominai un Santai Torsterei, kuras kontā arī rezultatīva piespēle. Savukārt Spānijas valstsvienībā labākās spēlētājas gods Veronikai Rojasai.

 

Jau rīt Latvijas izlase turpinās cīņu par ceļazīmi uz 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīru, otrajā kvalifikācijas spēlē mērojoties spēkiem ar Francijas valstsvienību. Mača sākums Plkst.20:00.

Šveice sagrauj Ungāriju

February 3, 2015

Vidzemes Olimpiskajā centrā turpinās 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Eiropas 2.grupā. Pirmās dienas otrajā spēlē savā starpā spēkiem mērojās Šveices un Ungārijas izlases. Šajā mačā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru ar 27:1 izcīnīja šveicietes.

 

Šveices izlase jau no pirmajām spēles sekundēm aktīvi presingoja, iespiežot ungārietes savā aizsardzības zonā. Pirmos bīstamos momentus 2.minūtē radīja Katrina Zvingī un Sonja Puztī, savukārt rezultāts tika atklāts minūti vēlāk, kad ar spēcīgu tālmetienu kreisajā augšējā stūrī izcēlās aizsardze Silvana Notzlī, bet neilgi pēc tam pēc teicamas Flurinas Martī piespēles K.Zvingī panāca 2:0. Šveicietes turpināja kontrolēt mača gaitu, taču Ungārijas centās atbildēt ar pretuzbrukumiem. 5.minūtē ungārietes mēģināja iziet 2 pret 1, tomēr Beātes Gjugosas piespēle Nikolai Vertesī bija neprecīza, kā rezultātā iekrita aizsardzībā, un precīza bija Tanja Stella (3:0). Nedaudz vēlāk ungārietes centās vēlreiz atslēgt Helēnas Birčeres vārtus, kad pēc vārtsardzes Ritas Miklosas piespēles uzbrukumā devās Vertesī, taču viņa atradās sarežģītā pozīcijā, kā rezultātā metiens nesanāca. Pagāja neilgs laiks līdz brīdim, kad nomināli spēcīgākā komanda guva ceturtos vārtus – Mišela Viki vispirms no tuvas distances trāpīja pa vārtu pārliktni, uzreiz pēc tam sekoja vēl viens metiens, kuru atvairīja vārtsardze. Beigu beigās ar neērto nūjas lāpstiņas pusi viņai izdevās iedabūt bumbiņu vārtos – 4:0. Līdz pārtraukumam Šveices florbolistes guva vēl divus vārtus. Vispirms pēc bumbiņas izspēles trīsstūra veida kombināciju sekmīgi noslēdza F.Martī, bet 19.minūtē ungārietes kļūdījās savā zonā, ko veiksmīgi izmantoja Manuela Dominioni (6:0).

 

Otrais periods sākās ar vārtu guvumu Ninas Bartsčī izpildījumā – 7:0. Pēc īsa brīža pirmos vārtus šajā turnīrā izdevās gūt ungārietēm, kad uzbrucēja Agnese Hušzara izgāja 1 pret 1, nopelnot savai komandai bullīti, kuru teicami realizēja Brigita Radaščī (7:1). Turpinājumā Šveices izlase burtiski nosēdināja uz ceļiem Ungārijas valstsvienību, gandrīz katru 15.sekundi izdarot metienu un radot desmitiem bīstamus momentus. Tas ietekmēja arī rezultātu uz tablo. No 23. līdz 36.minūtei šveicietes izcēlās ar desmit precīziem metieniem – 17:1. Vārti tika gūti visdažādākajos veidos gan no tuvuma, gan tāluma, gan no vārtu priekšas. Viens precīzs metiens tika izpildīts no aizsega, bet vismaz trīs reizes bumbiņa tika izspēlēta līdz tukšiem vārtiem. Īsi pirms došanās atpūtā ar tālmetienu izcēlās Sonja Putzī (18:1).

 

Mača pēdējās divdesmit minūtes šveicietes aizvadīja mazliet mierīgāk, taču bīstamu momentu netrūka. Trešā perioda pirmajā pusē labas iespējas gūt vārtus bija Sonjai Putzī un Ninai Bartsčī, tomēr tās neizdevās izmantot. Skaitļi uz tablo mainījās 49.minūtē, kad pēc teicamas kombinācijas precīza bija Flurina Marti, bet nedaudz vēlāk Priska Von Rikenbaha atdeva uz priekšu bumbiņu komandas biedrenei N.Bartsčī, kura to raidīja vārtos (20:1). Līdz pamatlaika beigām Šveices valstsvienība vēl septiņas reizes sarūgtināja Ungārijas komandu, panākot gala iznākumu 27:1.

 

Uzvarētāju labā ar četriem vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Flurina Marti, kura tika atzīta par mača labāko spēlētāju Šveices izlasē. Savukārt Ungārijas valstsvienībā tāds pats gods vienīgo vārtu autorei Brigitai Radasčī.

Kvalifikācijas turnīru ar pārliecinošu uzvaru sāk Dānija

February 3, 2015

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā tika dots starts 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram Eiropas 2.grupā. Pirmajā mačā savā starpā spēkiem mērojās Dānijas un Francijas izlases. Abu komandu duelī pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 10:0 svinēja dānietes.

 

Atklāšanas mačā dānietēm piederēja nospiedošs teritoriālais pārsvars, taču francūzietes priekš pirmās spēles tik augsta līmeņa sacensībās, cīnījās visnotaļ atzīstami un centās demonstrēt labu sniegumu aizsardzībā. Rezultātu 3.minūtē atklāja Dānijas uzbrucēja Laura De Frīza, bet līdz pārtraukumam komanda izcēlās ar vēl trim precīziem metieniem – 4:0. Arī otrajā periodā Dānijas valstsvienība turpināja bombardēt pa franču vārtiem, taču šoreiz #TousBlues bija diezgan grūti uzlauzt. Tas izdevās vien trešdaļas beigās, kad Francijas izlases vārtsardzi Karonu Delfīnu sarūgtināja Karolīna Kristofersone (5:0). Trešā perioda pirmajā pusē pēc Stinas Moslundas un Jasmīnes Dammas vārtu guvumiem skaitļi uz tablo jau rādīja 7:0. Pamatlaika beigās francūzietēm bija teicama iespēja gūt goda vārtus, jo trīs reizes spēlēja skaitliskajā vairākumā, taču neviens no tiem netika realizēts. Vēl jo vairāk dānietes mazākumā guva vēl trīs vārtus, panākot gala iznākumu 10:0.

 

Uzvarētājām ar hat-trick atzīmējās Karolīna Kristofersona, vārti un divas rezultatīvas piespēles Cecīlijai Di Nardo, kura tika atzīta par mača labāko spēlētāju Dānijas izlases sastāvā. Savukārt Francijas valstsvienības rindās tāds pats gods Paulīnai Menuestai.

 

Pēc nepilnas stundas uz laukuma dosies Šveices un Ungārijas valstsvienības, savukārt Plkst.20:00 Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Spāniju. Visiem florbola līdzjutējiem ir iespēja just līdzi un atbalstīt mūsu valstsvienību klātienē. Vienas biļetes cena uz Latvijas spēlēm 1,50 Eiro, savukārt bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ieeja bezmaksas.

Latvijas izlase ar maču pret spānietēm uzsāks cīņu par ceļazīmi uz Tamperi

February 3, 2015

Šodien Vidzemes Olimpiskajā centrā ar trim mačiem tiks dots starts 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram Eiropas 2.grupā. Svarīgākās, protams, būs Latvijas izlases spēles un vakarā ap Plkst.20:00 mūsu dāmas uzsāks cīņu pret Spānijas valstsvienību (Tiešraide portālā Sportacentrs.com).

 

Mūsu pirmās pretinieces Pasaules čempionātos piedalījušās piecas reizes. Vislabāk spānietēm veicās tieši 2005.gadā, kad PČ B-divīzijā izcīnīja 8.vietā, pārspējot vien Malaizijas izlasi. Kopš tā laika Spānijas izlase piedzīvojusi kritumu un iepriekšējos trīs Pasaules čempionātos tai nav izdevies pārvarēt kvalifikāciju un iekļūt finālturnīrā. Komandas sastāvā, kuru redzēsim šovakar Valmierā, visas 20 spēlētājas ir no vietējā čempionāta, kurā šosezon cīnās septiņi klubi(„Leganes FEM A”, „Valle Femenino”, „Escorial Femenino”, „Las Rozas Femenino”, „Leganes FEM B”, „Paracuellos” & „Madrid Femenino”). Jāsaka, ka sastāvs ir diezgan jauns, jo septiņas spēlētājas piedzīvos debiju, un arī kopumā lielākā daļa no florbolistēm nav vecākas par 20 gadiem. Tas arī likumsakarīgi, jo saskaņā ar Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā pieejamo informāciju Spānijā reģistrētas 153 licencētas spēlētājas no kurām 88 ir jaunākas par 19 gadiem.

 

Ar Spānijas valstsvienību Latvijas izlase nav spēlējusi, taču tā tiek uzskatīta par Eiropas 2.grupas otro vājāko komandu, līdz ar to paredzams, ka mūsu dāmas turnīru varētu sākt ar pārliecinošu uzvaru. Vienlaikus spānietes nedrīkst novērtēt par zemu, jo 2013.gada PČ kvalifikācijas turnīrā viņas ir cienīgi spēlējušas pret Ungārijas (2:2) un Nīderlandes izlasēm (2:4), kā arī savulaik līdzvērtīgi spēkojusies ar Slovākijas un Vācijas valstsvienībām. Jāatzīmē, ka šī ir pirmā reize, kad Pasaules kvalifikācijas turnīri notiek pēc jaunās sistēmas, proti, finālturnīrā vietu automātiski nodrošina tikai rīkotājvalsts. Pārējām valstīm vieta tajā ir jāizcīna. Līdz ar to Latvijas valstsvienībai būs jāmērojās spēkiem ne tikai ar nomināli vājākām komandām (Franciju, Spāniju, Ungāriju, Dāniju), bet arī ar vienu no TOP4 valstīm Šveici.

 

Tomēr Latvijas izlases galvenais treneris Jurijs Fedulovs par gaidāmo kvalifikācijas turnīru kopumā noskaņots optimistiski. Komentārā Latvijas Florbola Savienības (LFS) mājaslapai viņš solīja, ka komanda darīs visu, lai izcīnītu pirmo vietu grupā. Par sastāvu runājot J.Fedulovs atzina, ka lielākās cerības liek uz mūsu leģionārēm, kuras spēlē ārzemju čempionātos, taču vienlaikus arī cer, ka zināmu pienesumu komandas sniegumā dos arī jaunās spēlētājas un valstsvienības debitantes.

 

Latvijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 2)

Vārtsardzes:

Jana Filipsone

Kristīne Kirilova

 

Aizsardzes:

Tatjana Varša

Baiba Juruša

Evelīna Garbare

Zane Klabere

Gunita Kārkliņa

 

Uzbrucējas:

Edīte Bankava

Evija Poļakova

Paula Brunovska

Luīze Biļinska

Madara Adamane

Līga Vancāne

Inga Ametere

Diāna Isjomina

Līga Garklāva

Ieva Priede

Zane Darša

Elīza Elizabete Bērziņa

Santa Torstere

 

 

Jāatzīmē, ka 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs sāksies jau Plkst.14:00, kad uz laukuma dosies Dānijas un Francijas izlases, bet Plkst.17:00 nūjas sāks krustot Šveices un Ungārijas florbolistes.

 

Ceļazīmi uz 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīru no Eiropas izcīnīs trīs labākās valstsvienības no katras kontinenta grupas, kā arī divas labākās ceturtās vietas komandas. Kopumā finālturnīrā piedalīsies 16 valstu izlases, no kurām 12 būs no Eiropas, trīs no Āzijas un Okeānijas, bet viena no Amerikas kontinenta. Vietu tajā automātiski nodrošina rīkotājvalsts un šoreiz tā ir Somija.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

Nelielas korekcijas Latvijas izlases sastāvā

January 26, 2015

Jau nākamnedēļ Latvijas sieviešu izlase Vidzemes Olimpiskajā centrā uzsāks cīņu par ceļazīmi uz 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīru. Šodien kļuva zināms, ka slimības dēļ komandai nevarēs palīdzēt Zeltīte Bankava, vēstīts Latvijas Florbola Savienības (LFS) Twitter kontā.

 

Neskatoties uz to vieta tukša nepaliks. Kā ziņo Latvijas Florbola Savienība, tad pieredzējušo Kocēnu komandas spēlētāju aizvietos FK „Ķekava” aizsardze Evija Poļakova. Līdz ar to galīgajā valstsvienības sastāvā iekļautas sešas mūsu leģionāres, sešas florbolistes pārstāv „Rubeni”, trīs „Ķekavu”, divas „Ķekavas Bulldogus” un RSU, bet viena „Rīgas Lauvas”.

 

Latvijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 2)

Vārtsardzes:

Jana Filipsone

Kristīne Kirilova

 

Aizsardzes:

Tatjana Varša

Baiba Juruša

Evelīna Garbare

Zane Klabere

Gunita Kārkliņa

 

Uzbrucējas:

Edīte Bankava

Evija Poļakova

Paula Brunovska

Luīze Biļinska

Madara Adamane

Līga Vancāne

Inga Ametere

Diāna Isjomina

Līga Garklāva

Ieva Priede

Zane Darša

Elīza Elizabete Bērziņa

Santa Torstere

 

Jau vēstījām, ka 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles mūsu dāmas aizvadīs Vidzemes Olimpiskajā centrā. Eiropas 2.grupā Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Šveices, Dānijas, Ungārijas, Spānijas un Francijas valstsvienībām.

 

2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs – EUR2 Valmiera(03.-07.02):

03.02 14:00 Dānija – Francija

03.02 17:00 Šveice – Ungārija

03.02 20:00 Latvija – Spānija

04.02 14:00 Ungārija – Dānija

04.02 17:00 Spānija – Šveice

04.02 20:00 Francija – Latvija

05.02 14:00 Spānija – Ungārija

05.02 17:00 Šveice – Francija

05.02 20:00 Latvija – Dānija

06.02 14:00 Francija – Spānija

06.02 17:00 Dānija – Šveice

06.02 20:00 Ungārija – Latvija

07.02 12:00 Spānija – Dānija

07.02 15:00 Francija – Ungārija

07.02 18:00 Latvija – Šveice

 

Ceļazīmi uz 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīru no Eiropas izcīnīs trīs labākās valstsvienības no katras kontinenta grupas, kā arī divas labākās ceturtās vietas komandas. Kopumā finālturnīrā piedalīsies 16 valstu izlases, no kurām 12 būs no Eiropas, trīs no Āzijas un Okeānijas, bet viena no Amerikas kontinenta. Vietu tajā automātiski nodrošina rīkotājvalsts un šoreiz tā ir Somija.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

WFCQ 2015 AOFC (3.diena)

January 26, 2015

Vakar agri no rīta Austrālijas pilsētā Pakenhemā noslēdzās 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Āzijas un Okeānijas valstu izlasēm. Jau vēstījām, ka jau sestdien kļuva zināmas visas trīs komandas, kuras nodrošinājušas ceļazīmi uz  finālturnīru. Līdz ar to atlika vien noskaidrot vietu sadalījumu. Pēdējās spēlēs Japānai nācās saskarties ar dzelžainu Jaunzēlandes pretestību, tomēr uzvara un attiecīgi arī pirmā pozīcija grupā nekur neizpalika, savukārt cīņā par otro vietu Singapūra pieveica Austrāliju.

 

Japāna – Jaunzēlande

 

Japānas izlase pēc izcīnītiem panākumiem iepriekšējos mačos jau bija nodrošinājusi uzvaru Āzijas un Okeānijas grupā, bet Jaunzēlandes valstsvienība zaudējusi pat teorētiskas izredzes uz iekļūšanu finālturnīrā. Līdz ar to vakardienas mačam bija vien principiāls raksturs. Rezultātu 8.minūtē atklāja Anna Kurata, bet pusotru minūti vēlāk  Hitomi Sugaja panāca 2:0. Ar šādiem skaitļiem abas komandas devās atpūtā un tādi palika arī pēc otrās trešdaļas. Trešā perioda sākumā trešos vārtus japānietēm guva Miho Nakagava – 3:0. Līdz pamatlaika beigām Japānai bija daudzas iespējas palielināt pārsvaru uz tablo, taču tās netika izmantotas.

 

Par mača labāko spēlētāju Japānas izlasē tika atzīta Anna Kurata, savukārt Jaunzēlandes valstsvienībā tāds pats gods Marijai Hegartijai.

 

Singapūra – Austrālija

 

Uzreiz pēc tam laukumā kāpa Sinagpūras un Austrālijas izlases. Par šī dueļa favorītēm tika uzskatītas austrālietes, turklāt komanda kā nekā spēlēja savu skatītāju priekšā. Viņām arī piederēja liels teritoriālais pārsvars, taču radās pamatīgas problēmas ar momentu realizāciju, kamēr singapūrietes savas iespējas izmantoja teicami, pirmajā periodā gūstot trīs vārtus, bet otrās trešdaļas pirmajā pusē panākot jau 6:0. Neilgi pirms pārtraukuma Austrālijai beidzot izdevās atslēgt Mohamedas Farizas Zabiras sargāto cietoksni. To izdarīja Tāra Keiha, savukārt 43.minūtē precīza bija Feibija Habiltona – 6:2. Sešas minūtes vēlāk sarkanbaltās valstsvienības labā vārtus guva Hui Hui Onga, bet pamatlaika beigās abas komandas apmainījās precīziem metieniem – 8:3.

 

Par mača labāko spēlētāju Singapūras izlases sastāvā tika atzīta vārtsardze Mohameda Fariza Zabira, bet Austrālijas valstsvienības rindās tāds pats gods Bleisai Hodžesai.

 

Līdz ar to zināmas jau četras valstis, kuras redzēsim 2015.gada Pasaules čempionātā, kurš notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim. Februāra pirmajā nedēļā par ceļazīmēm uz finālturnīru cīnīsies Eiropas un Amerikas valstu izlases.

WFCQ 2015 AOFC (2.diena)

January 24, 2015

Šonakt Austrālijas pilsētā Pakenhemā turpinājās 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs Āzijas un Okeānijas grupā. Pēc otrās dienas spēlēm tapa zināmas visas trīs izlases, kuras iekļuvušas finālturnīrā. Uz Tamperi dosies Japānas, Austrālijas un Singapūras florbolistes.

 

Singapūra – Japāna

 

Aizvadītās nakts pirmajā spēlē, kurā savā starpā cīnījās Singapūra un Japāna, uz laukuma ritēja ļoti sīva un saspringta cīņa, un nevienai no komandām nepiederēja teritoriālais pārsvars. Sākums veiksmīgāks padevās singapūrietēm – 8.minūtē rezultātu atklāja Suhaida Mohda Jusofa (1:0). Līdz pārtraukumam japānietes atbildēja ar diviem precīziem metieniem, izvirzoties vadībā – 2:1. Otrajā periodā vienīgos vārtus guva Singapūras izlases aizsardze Hui Hui Onga, panākot izlīdzinājumu (2:2). Mača pēdējās divdesmit minūtes sākās ar precīzu metienu Japānas valstsvienības izpildījumā jau 4.sekundē, kad pēc Midorī Savagučī piespēles precīza bija Juī Goto. Tie arī bija uzvaras vārti, jo līdz pamatlaika beigām skaitļi uz tablo palika tie paši. Līdz ar to samuraju dzimtenes pārstāves izcīnīja uzvaru ar 3:2.

 

Uzvaras vārtu autore Juī Goto tika atzīta arī par mača labāko spēlētāju Japānas izlases rindās, savukārt Singapūras valstsvienībā tāds pats gods Džilai Kvekai.

 

Jaunzēlande – Austrālija

 

Otrajā mačā, kurā tikās Jaunzēlandes un Austrālijas florbolistes, nospiedošs teritoriālais pārsvars piederēja turnīra rīkotājām, kuras pirmajā periodā atzīmējās ar trim precīziem metieniem – 3:0. Austrālietes kontrolēja cīņa gaitu arī turpinājumā un otrajā periodā guva vēl četrus vārtus, savukārt 54.minūtē Nikola Sanforda panāca gala iznākumu, atnesot pārliecinošu uzvaru savai komandai (8:0).

 

Par mača labāko spēlētāju Austrālijas valstsvienības sastāvā tika atzīta Feibija Hamiltone, kura atzīmējās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, savukārt Jaunzēlandes izlases rindās tāds pats gods uzbrucējai Kerinai Skrimšavai.

 

Pateicoties Austrālijas panākumam pār Jaunzēlandi noskaidrotas visas trīs 2015.gada PČ finālistes šajā grupā. Pirmo vietu pašlaik ar 4 punktiem ieņem japānietes, bet otro un trešo vietu pašlaik dala austrālietes un singapūrietes (abām 2p). Līdz kvalifikācijas turnīra beigām gan vēl atlikušas divas spēles, taču ņemot vērā, ka trešajā kārtā Jaunzēlande mērosies spēkiem ar Japānu, nekas vairs nevar mainīties.

 

WFCQ 2015 – Asia & Oceania (24.01.2015)

1.JPN  2  2  0  0  10-7  4p

2.AUS 2  1  0  1  13-7  2p

3.SIN  2  1  0  1  10-4  2p

4.NZL 2  0  0  2  1-16  0p

 

Līdz ar to rītdienas spēlēm ir tikai principiāls raksturs. Plkst.3:00 formalitātes kārtos Japānas un Jaunzēlandes izlases, savukārt otrajā mačā Plkst.6:00 Singapūras un Austrālijas izlases cīnīsies par 2.vietu kvalifikācijas turnīrā.

WFCQ 2015 AOFC (1.diena)

January 23, 2015

Šonakt Austrālijas pilsētā Pakenhemā tika dots starts 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, kurā pirmās ceļazīmes dala Āzijas un Okeānijas valstu izlases. Sacensības ar pārliecinošu uzvaru pār Jaunzēlandi uzsāka Singapūra, savukārt Japāna sīvā cīņā pārspēja Austrāliju.

 

Jaunzēlande – Singapūra

 

Kā pirmās uz laukuma devās Jaunzēlandes un Singapūras valstsvienības. Pirmajā trešdaļā nospiedošs teritoriālais pārsvars piederēja singapūrietēm, tomēr turnīra debitantes demonstrēja atzīstamu sniegumu, ielaižot tikai vienus vārtus. 12.minūtē pēc Džilas Kvekas piespēles precīza bija Nura Harilina Mohda Tahira, atklājot rezultātu – 1:0. Arī turpinājumā iniciatīva piederēja sarkanbaltā karoga pārstāvēm un otrajā periodā viņām izdevās uzlauzt jaunzēlandiešu aizsardzību, panākot 6:0. 44.minūtē pirmos vārtus Jaunzēlandes labā guva Džordžija Kiblevaita, taču Singapūras florbolistes atbildēja ar diviem precīziem metieniem, beigās svinot pārliecinošu uzvaru (8:1).

 

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā bija Hui Hui Onga, kura guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli. Par mača labāko spēlētāju Singapūras izlasē tika atzīta Winne Tanga, savukārt Jaunzēlandes valstsvienībā tāds pats gods Anitai Džonsai.

 

Austrālija – Japāna

 

Plkst.16:00 pēc vietējā (Plkst.6:00 pēc Latvijas laika) savā starpā nūjas sāka krustot Āzijas un Okeānijas grupas favorītes Austrālija un Japāna. Kā jau tas bija gaidāms cīņa izvērtīsies ļoti sīva. Labāks sniegums padevās japānietēm, kuras 11.minūtē panāca 2:0, savukārt īsi pirms pārtraukuma Džila Robertsa samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (1:2). Otrās trešdaļas pirmajā pusē ar diviem precīziem metieniem samuraju dzimtenes labā atzīmējās Midorī Savagučī, tomēr austrālietes nepadevās un atkārtoti sadeldēja pārsvaru – 4:3. Abas komandas turpināja līdzvērtīgi spēkoties arī trešajā periodā un 58.minūtē Japānas valastsvienība joprojām atradās vadībā ar viena vārta pārsvaru (6:5). Austrālijas izlase centās panākt izlīdzinājumu un nomainīja vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju, taču atspēlēties viņām vairs neizdevās un divas sekundes pirms pamatlaika beigām Hitomi Sugaja raidīja bumbiņu tukšos vārtos, liekot treknu punktu šim mačam – 7:5.

 

Japānas izlases rindās rezultatīvākā bija Jui Goto, kura izcēlās ar hat-trick, asistējot vienā vārtu guvumā, savukārt Austrālijas valstsvienības sastāvā ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Melānija Kesija. Abas tika atzītas par mača labākajām spēlētājām.

 

Šonakt visas četras izlases turpinās cīņu par iekļūšanu 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīrā. Plkst.3:00 savā starpā nūjas krustos abu pirmo maču uzvarētājas Singapūra un Japāna. Komanda, kas uzvarēs šajā duelī, kā pirmā no Āzijas un Okeānijas grupas nodrošinās ceļazīmi uz Tamperi. Savukārt agri no rīta ap Plkst.6:00 Austrālija mērosies spēkiem ar Jaunzēlandi.  

Publicēti Amerikas grupas valstsvienību sastāvi

January 20, 2015

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs nav aiz kalniem un pašlaik visas valstis, kuras cīnīsies par ceļazīmēm uz Tamperi ir paziņojušas savus galīgos sastāvus. Šonedēļ to izdarīja abas Amerikas grupas valstsvienības ASV un Kanāda, liecina pieejamā informācija Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā.

 

ASV galīgajā sastāvā iekļautas 17 spēlētājas (divas vārtsardzes, sešas aizsardzes un deviņas uzbrucējas). Šīs valsts izlasi var uzskatīt par vispieredzējušāko, jo atšķirībā no visām pārējām komandām, amerikāniešu rindās nav tikusi neviena florboliste, kas dzimusi deviņdesmitajos gados. Lielākā daļa dzimusi saldajos astoņdesmitajos, netrūkst arī septiņdesmitgadnieces, savukārt vecākā florboliste ir Anne Juppanena, kura dzimusi 1967.gadā. No rosterā esošajām spēlētājām lielākā daļa pārstāv Amerikas Savienoto valstu klubus, trīs spēlētājas spēlē Šveicē, divas Somijā, bet viena Zviedrijā. Par valstsvienības līderi uzskatāma Marija Hāgstrēma, kura pārstāv Somijas Salibandylīgas čempionvienību „SB-Pro”. 2011.gada Pasaules čempionāta finālturnīrā viņa guva trīs vārtus un izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, savukārt iepriekšējos divos PČ kvalifikācijas turnīros kopā atzīmējās ar 12 (9+3) rezultativitātes punktiem. Liela loma varētu būt arī Annei Juppanenai, kas izcēlusies ar labu rezultativitāti, kad ASV spēlēja PČ B-divīzijā, kā arī Tifānijai Gerberei.

 

ASV izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Americas)

Laura Solt   (Uzbrucēja)

Anne Jumppanen        (Aizsardze)

Erica Camp     (Uzbrucēja)

Jenna Bluhm   (Uzbrucēja)

Andrea Stubi   (Aizsardze)

Marie Haggstrom        (Uzbrucēja)

Natascha Hansen        (Uzbrucēja)

Johanna Owens           (Aizsardze)

Brandee Gomez          (Vārtsardze)

Chantelle Voutilainen (Uzbrucēja)

Tiffany Gerber            (Aizsardze)

Susana Donofry          (Uzbrucēja)

Heidi Williams            (Uzbrucēja)

Denise Henry  (Aizsardze)

Erin Carr         (Aizsardze)

Kate MacBean            (Uzbrucēja)

Chelsea Dolan (Vārtsardze)

 

Kanādas valstsvienības galīgajā sastāvā iekļautas 20 spēlētājas (divas vārtsardzes, sešas aizsardzes un divpadsmit uzbrucējas). Ja par amerikānietēm var teikt, ka viņas ir veterānes, tad ar kanādietēm ir tieši otrādi – komandas sastāvs ir jauns un tajā iekļuvušas sešas florbolistes, kuras pērn piedalījās Pasaules U19 Čempionātā, tādējādi viņām šī būs debija lielajā izlasē un arī lielākajai daļai no pārējām spēlētājām vidējais vecums ir aptuveni 20 gadu. Gandrīz visas spēlētājas pārstāv vietējos klubus. Vienīgā leģionāre izlasē ir Johanna Laurila, kura spēlē Somijas Salibandylīgas klubā „Classic”. Viņa uzskatāma par kanādiešu vadošo aizsardzi, savukārt vislielāko pienesumu komandas sniegumā varētu dot Viktorija Čepmena, Erina Brauna un Kristiāna Makineja.

 

Kanādas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Americas)

Jennifer Lynch            (Vārtsardze)

Dana Isaacs     (Uzbrucēja)

Elizabeth Hone           (Uzbrucēja)

Sonja Hotke    (Aizsardze)

Chelsey Maclean         (Aizsardze)

Eileen Lam      (Uzbrucēja)

Johanna Laurila           (Aizsardze)

Rebecca Johnson         (Aizsardze)

Cindy Carufel (Uzbrucēja)

Rachel MacLeod         (Vārtsardze)

Christina DeFranco     (Aizsardze)

Michelle Daniels         (Aizsardze)

Hannah Wilson           (Uzbrucēja)

Victoria Chapman       (Uzbrucēja)

Julia McKinley            (Uzbrucēja)

Karley Ronnenberg     (Uzbrucēja)

Kathryn Kennedy       (Uzbrucēja)

Eryn Brown    (Uzbrucēja)

Theresa Woodland      (Uzbrucēja)

Christianna McKinney            (Uzbrucēja)

 

2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra Amerikas grupas spēles tāpat kā iepriekšējā reizē notiks Kanādas pilsētā Markhēmā 6. un 7.februārī. Abi mači paredzēti Plkst.19:00 pēc vietējā laika(Plkst.2:00 Latvijas laiks).

 

Jau vēstījām, ka finālturnīrā kopumā piedalīsies 16 valstu izlases, no kurām 12 būs no Eiropas, trīs no Āzijas un Okeānijas, bet viena no Amerikas kontinenta. Vietu tajā automātiski nodrošina rīkotājvalsts un šoreiz tā ir Somija.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

Tiek organizēts fanu brauciens uz PČ kvalifikācijas turnīra spēlēm Valmierā

January 15, 2015

No 3. līdz 7.februārim Valmierā, Vidzemes olimpiskajā centrā notiks pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs sieviešu izlasēm, kurā Latvijas valstsvienība sacentīsies ar šveicietēm, dānietēm, ungārietēm, spānietēm un francūzietēm. Latvijas Florbola savienība un nodibinājums "Latvijas Fanu organizācija" aicina sporta līdzjutējus 6.februārī doties organizētā braucienā uz Valmieru, lai mūsu florbolistes atbalstītu cīņā pret Ungārijas un Šveices izlasēm.

 

Izbraukšana uz Valmieru notiks piektdien, 6.februārī, pulksten 17.30 – ar autobusu no Rīgas Olimpiskā centra (Grostonas ielā 6b). Tūres programmā ne vien divu turnīra spēļu apmeklējums, bet arī daudzi izklaides pasākumi – bankets, pirts, dejas un ziemas prieki. Dzīvošana viesu namā "Avoti", atgriešanās Rīgā – 8.februārī pulksten 17.00.

 

Vairāk informācijas un pieteikšanās, zvanot Dināram Kvedovam uz tālr. Nr. 26538555 vai arī rakstot uz e-pasta adresi: dinārs@fanutelts.lv.

 

Izmantotie resursi:

floorball.lv

Paziņots Latvijas sieviešu valstsvienības galīgais sastāvs

January 14, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs. Šorīt no rīta kļuvis zināms Latvijas izlases galīgais sastāvs, liecina pieejamā informācija Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā.

 

No 20 valstsvienībā iekļautajām spēlētājām septiņas pārstāv Kocēnu „Rubeni”, pa divām no „Ķekavas”, „Ķekavas Bulldogiem” un RSU, bet viena no „Rīgas Lauvām”. Tāpat galīgajā sastāvā iekļuvušas visas sešas mūsu leģionāres Gunita Kārkliņa, Līga Garklāva, Luīze Biļinska, Diāna Isjomina, Evelīna Garbare un Zane Klabere. Kopumā starp spēlētāju vārdiem un uzvārdiem atrodamas divas vārtsardzes, piecas aizsardzes un trīspadsmit uzbrucējas.

 

Latvijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 2)

Vārtsardzes:

Jana Filipsone

Kristīne Kirilova

 

Aizsardzes:

Tatjana Varša

Baiba Juruša

Evelīna Garbare

Zane Klabere

Gunita Kārkliņa

 

Uzbrucējas:

Edīte Bankava

Zeltīte Bankava

Paula Brunovska

Luīze Biļinska

Madara Adamane

Līga Vancāne

Inga Ametere

Diāna Isjomina

Līga Garklāva

Ieva Priede

Zane Darša

Elīza Elizabete Bērziņa

Santa Torstere

 

Jau vēstījām, ka 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles mūsu dāmas aizvadīs Vidzemes Olimpiskajā centrā. Eiropas 2.grupā Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Šveices, Dānijas, Ungārijas, Spānijas un Francijas valstsvienībām.

 

2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs – EUR2 Valmiera(03.-07.02):

03.02 14:00 Dānija – Francija

03.02 17:00 Šveice – Ungārija

03.02 20:00 Latvija – Spānija

04.02 14:00 Ungārija – Dānija

04.02 17:00 Spānija – Šveice

04.02 20:00 Francija – Latvija

05.02 14:00 Spānija – Ungārija

05.02 17:00 Šveice – Francija

05.02 20:00 Latvija – Dānija

06.02 14:00 Francija – Spānija

06.02 17:00 Dānija – Šveice

06.02 20:00 Ungārija – Latvija

07.02 12:00 Spānija – Dānija

07.02 15:00 Francija – Ungārija

07.02 18:00 Latvija – Šveice

 

Ceļazīmi uz 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīru no Eiropas izcīnīs trīs labākās valstsvienības no katras kontinenta grupas, kā arī divas labākās ceturtās vietas komandas. Kopumā finālturnīrā piedalīsies 16 valstu izlases, no kurām 12 būs no Eiropas, trīs no Āzijas un Okeānijas, bet viena no Amerikas kontinenta. Vietu tajā automātiski nodrošina rīkotājvalsts un šoreiz tā ir Somija.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu izlašu sastāvus plašāk pētīsim FloorballnewsW Janvāra Podkastā.

Publicēti Ungārijas un Spānijas izlašu sastāvi

January 13, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs un savus sastāvus turpina publicēt Eiropas valstu izlases. Šodien ir pēdējā diena, kad Eiropas 2.grupas dalībniecēm jāiesniedz savus sastāvus. Kamēr gaidām mūsu valstsvienības gala rosteru, savus divdesmitniekus paziņojusi Ungārija un Spānija, liecina pieejamā informācija Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā.

 

Ungārijas valstsvienības galīgajā sastāvā iekļautas trīs vārtsardzes, septiņas aizsardzes un desmit uzbrucējas. Lielākā daļa no 20 florbolistēm spēlē vietējā čempionātā, divas spēlētājas pārstāv Šveices klubus, bet vēl divas Somijas 1.divīzijas klubu „HUKU”.

 

Ungārijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 2)

Vārtsardzes:

Karolina Babusa

Anna Racz

Rita Miklos

 

Aizsardzes:

Judit Meszaros

Divina Roa-Poloskei

Szilvia Darai

Vivien Varadi

Evelin Hotz

Alexandra Szedlak

Agnes Huszar

 

Uzbrucējas:

Emese Bodocs

Anna Takacs

Eszter Fodor

Rita Laszlo

Nicole Vertesi

Beata Gyugos

Veronika Vladar

Anna Harmat

Brigitta Radacsi

Zsuzsanna Tudos

 

Spānijas izlases galīgajā sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, vienpadsmit aizsardzes un septiņas aizsardzes. Visas 20 florbolistes pārstāv vietējos florbola klubus.

 

Spānijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 2)

Vārtsardzes:

Ana Carbonie

Patricia Amores

 

Aizsardzes:

Alexandra Lunar

Maria Alonso

Sara De La Cuesta

Veronica Rojas

Paloma Perez

Maria Gomez

Ester Sanchez

Paula Rodrigo

Paula Arenal

Laura Lunar

Iris Ocana

 

Uzbrucējas:

Catalina Aldana

Nieves Ballesteros

Andrea Rossell

Maria Sanchez

Laura Salazar

Andrea Rodriguez

Esmeralda Perez

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu izlašu sastāvus plašāk pētīsim FloorballnewsW Janvāra Podkastā.

Zināms Polijas izlases galīgais sastāvs

January 12, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs un savus sastāvus turpina publicēt Eiropas valstu izlases. Aizvadītās nedēļas nogalē kļuva zināms Polijas izlases galīgais sastāvs, liecina pieejamā informācija Polijas Florbola Federācijas (PZU) mājaslapā.

 

Līdzīgi kā mūsu valstsvienība, arī polietes savas kvalifikācijas turnīra spēles aizvadīs savu līdzjutēju priekšā. Kā zināms, tad Eiropas 1.grupas mači risināsies Poznaņā, un līdz ar to galvenajam trenerim Kristeram Bertilsonam, izvēloties kandidātes, bija dubulta atbildība. Polijas izlases sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un vienpadsmit uzbrucējas. No 20 florbolistēm, 4/5 spēlē vietējā čempionātā, bet atlikušās četras pārstāv dažādu valstu klubus Zviedrijā („Endre”), Šveicē („Wizards BeBu”), Čehijā („Bohemians”) un Dānijā („AaB Floorball”).

 

Polijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 1)

Vārtsardzes:

Mariola Szarmach

Agata Kownacka

 

Aizsardzes:

Kinga Bugajska

Małgorzata Pazio

Katarzyna Chełstowska

Julia Jurkowska

Agnieszka Kozanecka

Hanna Samson

Weronika Noga

 

Uzbrucējas:

Justyna Krzywak

Marta Stachowiak

Elżbieta Piotrowska

Agata Plechan

Marta Chudyszewicz

Honorata Biały

Anna Raczkowska

Maja Mazur

Katarzyna Fula

Magdalena Krzystyniak

Magdalena Chowaniec

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu izlašu sastāvus plašāk pētīsim FloorballnewsW Janvāra Podkastā.

Publicēts Igaunijas izlases paplašinātais sastāvs

January 9, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs un savus sastāvus pamazām sāk publicēt Eiropas valstu izlases. Šodien oficiāli tika publicēts Igaunijas valstsvienības paplašinātais sastāvs, liecina pieejamā informācija Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā.

 

Igaunija ielozēta Eiropas 1.grupā un savas spēles aizvadīs Poznaņā, cīnoties pret Zviedrijas, Vācijas, Nīderlandes un kvalifikācijas turnīra rīkotājvalsts Polijas izlasi. Neskatoties uz to, ka Igaunijas valstsvienība tiek uzskatīta par grupas pastarīti, cīņai par ceļazīmi uz finālturnīru tā gatavojas nopietni. Uz vietu izlasē pretendē piecas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un piecpadsmit uzbrucējas. No paplašinātajā sarakstā iekļautajām florbolistēm lielākā daļa pārstāv Igaunijas klubus, divas spēlē Somijā, bet viena – Vācijā. Tāpat mūsu ziemeļu kaimiņvalsts ir naturalizējusi Zviedrijas pilsoni Iju Kaugesāri, kas savulaik pārstāvējusi kādreizējo Zviedrijas Superlīgas vienību „Linköping IBK”, 2011./12.gada sezonā palīdzot tai izcīnīt vietu augstākajā sabiedrībā.

 

Igaunijas izlases paplašinātais sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 1)

Vārtsardzes:

Lotta Peedimaa

Liina Uksik

Kadri Heinla

Mailis Kuur

Inge Kuld

 

Aizsardzes:

Kristel Kopel

Meelike Terasmaa

Katrin Kivirand

Margit Keerutaja

Elen Marunevits

Kati Loid

Sharlote Marleen Koverik

Katrin Saare

 

Uzbrucējas:

Darja Voog

Eneli Vadi

Marian Roop

Diana Klavan

Eleri Narits

Edith Parnik

Reti Vaart

Ia Kaugesaar

Pille Arro

Judith Hyvarinen

Kristi Rickberg

Helen Ojala

Kadi Keinast

Kaisa Aruaas

Eret Tomband

Liina Luih

Kati Kutisaar

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu izlašu sastāvus plašāk pētīsim FloorballnewsW Janvāra Podkastā.

Paziņots Vācijas izlases sastāvs

January 9, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs un savus sastāvus pamazām sāk publicēt Eiropas valstu izlases. Vācija nosaukusi to 20 spēlētāju vārdus un uzvārdus, kas februāra sākumā dosies uz Poliju, liecina pieejamā informācija Vācijas Florbola asociācijas (Floorball Deutchland) mājaslapā.

 

Līdzīgi kā citu valstu izlasēs, arī Vācijas valstsvienībā iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un vienpadsmit uzbrucējas. Lielākā daļa spēlētāju pārstāv Vācijas klubus, bet četras florbolistes spēlē Šveices čempionātā (3 NLA, 1 NLB).

 

Vācijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 1)

Vārtsardzes:

Christa Brünn

Indra Reck

 

Aizsardzes:

Johanne Busse

Lisa Merle Entelmann

Hannah Hartges

Katja Leonhardt

Carolin Piorun

Salome Plewa

Katja Timmel

 

Uzbrucējas:

Pauline Baumgarten

Anna-Lena Best

Andrea Gerdes

Ina Jensen

Randi Kleerbaum

Franziska Kuhlmann

Anne-Marie Mietz

Laura Neumann

Sara Patzelt

Kisa Reck

Simone Schwarz

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu izlašu sastāvus plašāk pētīsim FloorballnewsW Janvāra Podkastā.

Nosaukts Šveices valstsvienības sastāvs

January 9, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs un savus sastāvus pamazām sāk publicēt Eiropas valstu izlases. Savu sastāvu oficiāli paziņojusi Latvijas izlases niknākā pretiniece grupā – Šveice, liecina pieejamā informācija Šveices Florbola Asociācijas mājaslapā swissunihockey.ch.

 

Šveices izlase, kas Eiropas 2.grupā būs galvenā pretiniece mūsu valstsvienībai cīņā par 1.vietu kvalifikācijas turnīrā, savās rindās pulcējusi labākās no labākajām.  No 20 spēlētājām sešpadsmit spēlē Šveices NLA, bet četras – Zviedrijas Superlīgā (Silvana Notzlī, Korīna Rūtimana, Priska von Rikenbaha un Helēna Birčere). Starp pašmāju florbolistēm puse pārstāv augstākās līgas vadošos klubus „Piranha Chur” un „UHC Dietlikon”.

 

Vārtsardzes: Helene Bircher, Monika Schmid

 

Laukuma spēlētājas: Nina Bärtschi, Tanja Stella, Michelle Wiki, Janine Wüthrich, Céline Chalverat, Alexandra Frick, Margrit Scheidegger, Manuela Dominioni, Flurina Marti, Sonja Putzi, Seraina Ulber, Katrin Zwinggi, Corinne Häubi, Brigitte Mischler, Silvana Nötzli, Corin Rüttimann, Nathalie Spichiger, Priska Von Rickenbach

 

Jau vēstījām, ka 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles mūsu dāmas aizvadīs Vidzemes Olimpiskajā centrā. Eiropas 2.grupā Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Šveices, Dānijas, Ungārijas, Spānijas un Francijas valstsvienībām.

 

2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs – EUR2 Valmiera(03.-07.02):

03.02 14:00 Dānija – Francija

03.02 17:00 Šveice – Ungārija

03.02 20:00 Latvija – Spānija

04.02 14:00 Ungārija – Dānija

04.02 17:00 Spānija – Šveice

04.02 20:00 Francija – Latvija

05.02 14:00 Spānija – Ungārija

05.02 17:00 Šveice – Francija

05.02 20:00 Latvija – Dānija

06.02 14:00 Francija – Spānija

06.02 17:00 Dānija – Šveice

06.02 20:00 Ungārija – Latvija

07.02 12:00 Spānija – Dānija

07.02 15:00 Francija – Ungārija

07.02 18:00 Latvija – Šveice

 

Ceļazīmi uz 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīru no Eiropas izcīnīs trīs labākās valstsvienības no katras kontinenta grupas, kā arī divas labākās ceturtās vietas komandas. Kopumā finālturnīrā piedalīsies 16 valstu izlases, no kurām 12 būs no Eiropas, trīs no Āzijas un Okeānijas, bet viena no Amerikas kontinenta. Vietu tajā automātiski nodrošina rīkotājvalsts un šoreiz tā ir Somija.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu izlašu sastāvus plašāk pētīsim FloorballnewsW Janvāra Podkastā.

Norvēģijai, Krievijai un Itālijai publicēti paplašinātie sastāvi

January 8, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs un savus sastāvus pamazām sāk publicēt Eiropas valstu izlases. Vakardien oficiāli tika publiskoti Norvēģijas, Krievijas un Itālijas izlašu paplašinātie sastāvi, liecina pieejamā informācija Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā.

 

Visas trīs valstsvienības ielozētas Eiropas 3.grupā un savas spēles aizvadīs Nitrā. Norvēģijas izlases kandidāšu sarakstā iekļautas 30 florbolistes, no kurām trīs ir vārtsardzes, divpadsmit aizsardzes un piecpadsmit uzbrucējas. Lielākā daļa spēlētāju pārstāv Norvēģijas klubus, bet atlikušās trīs spēlē Zviedrijas Superlīgā.

Norvēģijas izlases paplašinātsi sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 3)

Vārtsardzes:

Thea Ekholt

Charlotte Holt

Live Fosmark

 

Aizsardzes:

Thea Rostgard

Rikke Selstad

Ida Karevold

Ida Austad Thommessen

Anette Marie Berg

Line Hagestande

Oda Langaker

Lene Benko

Tone Einstulen

Camilla Larsen

Ingrid Ghosh

Siri Havre

Kristine Torp

 

Uzbrucējas:

Karen Farnes

Hanne Winther

Henriette Knudsen

Frida Norstrom

Elisabeth Torp

Sandra Vika

Martina Hall

Kristine Naess

Martine Simonsen

Hege Oiseth

Heidi Rod

Marna Lunde

Emma Lunde

Kine Eriksen

 

Arī Krievijas izlases paplašinātajā sarakstā iekļautas 30 florbolistes, taču sadalījums pa pozīcijām ir krietni savādāks. Par vietu valstsvienības sastāvā cīnās četras vārtsardzes, septiņas aizsardzes un deviņpadsmit uzbrucējas. Visas kandidātes pārstāv savas valsts klubus.

 

Krievijas izlases paplašinātais sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 3)

Vārtsardzes:

Uliana Veselova

Anna Kurzanova

Aleksandra Obikhodova

Marina Komissarova

 

Aizsardzes:

Dinara Shohrina

Ksenia Makarova

Natalia Zhuravleva

Elena Kolodiazhnaia

Viktoriia Trusevich

Elena Shinyagina

Yuliia Viktorova

 

Uzbrucējas:

Ekaterina Panfilova

Olga Duryagina

Anastasiia Zhidkova

Mariia Kitaeva

Ekaterina Shvakova

Vera Pelevina

Ekaterina Pushkina

Anastasiia Salakhova

Maria Okulova

Yuliia Komova

Anastasiia Dolgoborodova

Viktoriia Trusevich

Ekaterina Veselkova

Uliana Vidiakina

Alexandra Chernova

Olga Prosvetova

Irina Veselkova

Svetlana Viktorova

Anastasiia Bulbash

Anastasiia Rodina

 

Mazāka konkurence ir uz vietu Itālijas valstsvienībā. Šīs valsts izlases paplašinātajā sastāvā iekļautas 22 spēlētājas (2 vārtsardzes, 5 aizsardzes, 13 uzbrucējas).

 

Itālijas izlases paplašinātais sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 3)

Vārtsardzes:

Alberta Franco

Roberta Menchini

 

Aizsardzes:

Nadine Fritsche

Sandra Reinstadler

Tanja Di Nicola

Edith Fleischmann

Sara Pano

 

Uzbrucējas:

Maya Corina

Martina Ortolan

Chiara Boggia

Samira Neher

Linda Pedrazzoli

Liana Messere

Luana Mistri

Laura Mangarelli

Cristina Di Cola

Giulia Nardi

Alessandra Pommer

Chiara Bucciarelli

Elisa Fischione

Lucia Anna Conte

Giuliana Gisler

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu izlašu sastāvus plašāk pētīsim FloorballnewsW Janvāra Podkastā.

Galīgo sastāvu paziņo Čehija

January 7, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs un savus sastāvus pamazām sāk publicēt Eiropas valstu izlases. Šodien Čehija paziņojusi valstsvienības galīgo sastāvu, liecina pieejamā informācija interneta vietnē ceskyflorbal.cz

 

Čehija ielozēta Eiropas 3.grupā un savas spēles aizvadīs Nitrā, cīnoties pret Norvēģijas, Krievijas, Itālijas, Lielbritānijas un kvalifikācijas turnīra rīkotājvalsts Slovākijas izlasi. Valstsvienības sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un vienpadsmit uzbrucējas. Izņemot Kristīnu Hornakovu un Hanku Lačkovu, visas pārējās spēlētājas pārstāv Čehijas Ekstralīgas klubus.

 

Čehijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 3)

Vārtsardzes:

Kristýna Horňáková

Hana Ranochová

 

Aizsardzes:

Kristýna Bachmaierová

Denisa Billá

Klára Leierová

Lucie Theimerová

Denisa Ratajová

Martina Čapková

Hana Koníčková

 

Uzbrucējas:

Adéla Bočanová

Veronika Enenkelová

Iveta Hyršlová

Anet Jarolímová

Eliška Krupnová

Eliška Křížová

Hanka Lacková

Michaela Mlejnková

Hana Sládečková

Tereza Urbánková

Jana Vojáčková

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu izlašu sastāvus plašāk pētīsim FloorballnewsW Janvāra Podkastā.

Publicēts Latvijas izlases paplašinātais sastāvs

January 7, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs un savus sastāvus pamazām sāk publicēt Eiropas valstu izlases. Šodien publicēts Latvijas sieviešu izlases paplašinātais sastāvs, liecina pieejamā informācija Latvijas Florbola Savienības (LFS) mājaslapā.

 

Valstsvienības garajā sarakstā iekļautas 28 florbolistes, no kurām desmit pārstāv Kocēnu „Rubeni”, četras no FK „Ķekava”, pa trim no RSU un „Rīgas Lauvām”, bet divas spēlētājas no „Ķekavas Bulldogs”. Tāpat par vietu izlasē cīnās sešas leģionāres: Evelīna Garbare, Diāna Isjomina, Zane Klabere, Luīze Biļinska, Gunita Kārkliņa un Līga Garklāva. Paplašinātajā sastāvā tikušas 16 uzbrucējas, 8 aizsardzes un 3 vārtsardzes.

 

Latvijas izlases paplašinātais sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 2)

Vārtsardzes:

Kristīne Kirilova

Monta Čēma

Ilga Jēkabsone

 

Aizsardzes:

Evija Poļakova

Liene Krauja

Santa Torstere

Tatjana Varša

Baiba Juruša

Zane Justamente

Zane Klabere

Gunita Kārkliņa

 

Uzbrucējas:

Elīza Elizabete Bērziņa

Paula Brunovska

Inga Ametere

Līga Vancāne

Ieva Ločmele

Ieva Priede

Viktorija Gudino

Zeltīte Bankava

Paula Egle

Edīte Bankava

Zane Darša

Madara Adamane

Evelīna Garbare

Diāna Isjomina

Luīze Biļinska

Līga Garklāva

 

Jau vēstījām, ka 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles mūsu dāmas aizvadīs Vidzemes Olimpiskajā centrā. Eiropas 2.grupā Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Šveices, Dānijas, Ungārijas, Spānijas un Francijas valstsvienībām.

 

2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs – EUR2 Valmiera(03.-07.02):

03.02 14:00 Dānija – Francija

03.02 17:00 Šveice – Ungārija

03.02 20:00 Latvija – Spānija

04.02 14:00 Ungārija – Dānija

04.02 17:00 Spānija – Šveice

04.02 20:00 Francija – Latvija

05.02 14:00 Spānija – Ungārija

05.02 17:00 Šveice – Francija

05.02 20:00 Latvija – Dānija

06.02 14:00 Francija – Spānija

06.02 17:00 Dānija – Šveice

06.02 20:00 Ungārija – Latvija

07.02 12:00 Spānija – Dānija

07.02 15:00 Francija – Ungārija

07.02 18:00 Latvija – Šveice

 

Ceļazīmi uz 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīru no Eiropas izcīnīs trīs labākās valstsvienības no katras kontinenta grupas, kā arī divas labākās ceturtās vietas komandas. Kopumā finālturnīrā piedalīsies 16 valstu izlases, no kurām 12 būs no Eiropas, trīs no Āzijas un Okeānijas, bet viena no Amerikas kontinenta. Vietu tajā automātiski nodrošina rīkotājvalsts un šoreiz tā ir Somija.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu izlašu sastāvus plašāk pētīsim FloorballnewsW Janvāra Podkastā.

Paziņots Zviedrijas izlases sastāvs

January 6, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs un savus sastāvus pamazām sāk publicēt Eiropas valstu izlases. Šorīt savu galīgo sarakstu ar spēlētāju vārdiem un uzvārdiem paziņojusi Zviedrijas izlase, liecina pieejamā informācija Zviedrijas Florbola Federācijas (SIBF) mājaslapā.

 

Zviedrija ielozēta Eiropas 1.grupā un savas spēles aizvadīs Poznaņā, cīnoties pret Vāciju, Nīderlandi, Igauniju un kvalifikācijas turnīra rīkotājvalsti Poliju. Zviedrietes šajā grupā ir absolūtās favorītes un, iespējams, tādēļ valstsvienības sastāvs tika publicēts pakāpeniski laikaposmā no 19.decembra līdz 6.janvārim. Komandā iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un vienpadsmit uzbrucējas.

 

Zviedrijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 1)

Vārtsardzes:

Erika Johansson

Sophia Lundmark

 

Aizsardzes:

Stephanie Boberg

Malin Eriksson

Elin Gabrielsson

Jennifer Lindholm

Anna Moberg

Olivia Ruthström

Åsa Tjusberg

 

Uzbrucējas:

Lisa Andebratt

Malin Andréason

Adina Augustsson

Elin Björkman

Alicia Fylke

Nathalie Jakobsson

Julia Larsson

Evelina Rösnäs

Matilda Sjödin

Jennifer Stålhult

Amanda Öhman

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu izlašu sastāvus plašāk pētīsim FloorballnewsW Janvāra Podkastā.

Nīderlande pirmā paziņo sastāvu, Slovākijai – paplašinātais saraksts

January 5, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs un savus sastāvus pamazām sāk publicēt Eiropas valstu izlases. Kā pirmā savu gala sastāvu nosaukusi Nīderlandes valstsvienība, bet Slovākija publicējusi paplašināto sarakstu ar izlases kandidātēm, liecina pieejamā informācija abu valstu federāciju mājaslapās.

 

Nīderlandes izlasē, kura spēlēs Eiropas 1.grupā un savas spēles aizvadīs Poznaņā, kopumā iekļautas 19 spēlētājas, no kurām 15 spēlē vietējā čempionātā, bet pārējās četras ir leģionāres. Sastāvā vietu izcīnījušas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un desmit uzbrucējas.

 

Nīderlandes izlases sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 1)

88

Charlotte

de Keyzer

GOALIE

4

Nina

van Mastrigt

FORWARD

16

Willemijn

Vroege

FORWARD

22

Faybienne

Kollau

FORWARD

18

Tianne

Numan

FORWARD

15

Marjolein

van Swinderen

DEFENDER

21

Eva

Smal

DEFENDER

13

Kiki

Spoelstra

FORWARD

6

Martine

Plug

FORWARD

11

Josse

van Zijp

FORWARD

17

Dorinde

Kleinegris

DEFENDER

1

Lidwien

Reehuis

GOALIE

23

Yvette

Engbers

DEFENDER

2

Suzan

Hombergen

DEFENDER

10

Iris

Stokman

FORWARD

24

Ellen

van den Hoven

FORWARD

9

Maaike

Moes

FORWARD

3

Stephane

Spijkerman

DEFENDER

20

Susanne

Spijkerman

DEFENDER

8

Maaike

van den Berg

FORWARD

 

Slovākija, kas ir 2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra Eiropas 3.grupas rīkotājvalsts paplašinātajā sastāvā iekļāvušas 30 florbolistes. No tām deviņas ir leģionāres Čehijas Ekstralīgā. Par vietu valstsvienībā cīnās 18 uzbrucējas, deviņas aizsardzes un trīs vārtsardzes.

 

Slovākijas izlases paplašinātais sastāvs(WFCQ 2015 – Europe 3)

Vārtsardzes:

Radka MLÁDENKOVÁ

Karolína KRIŠTOFOVÁ

Denisa PATKOVÁ

 

Aizsardzes:

Michaela JEŠŠOVÁ

Katarína KLAPITOVÁ

Alexandra FERENCOVÁ

Miroslava KADUČÁKOVÁ

Alžbeta ĎURÍKOVÁ

Viktória BOBOTOVÁ

Timea PATAKYOVÁ

Veronika TURČÁKOVÁ

Rebeka GÁLIKOVÁ

 

Uzbrucējas:

Denisa FERENČÍKOVÁ

Romana JANEGOVÁ

Petra TARDÍKOVÁ

Lucia KOŠTURIAKOVÁ

Milota HUTIROVÁ

Zuzana ŠPONIAROVÁ

Dominika SÁDECKÁ

Kristína HUDÁKOVÁ

Paulína HUDÁKOVÁ

Zuzana ŠPONIAROVÁ

Jana TROŠKOVÁ

Šárka BOĽOVÁ

Lívia GREGOROVÁ

Veronika IZRAELOVÁ

Barbora SPIŠIAKOVÁ

Miriam BUKOVÁ

Katarína BEHANCOVÁ

Monika STREDANSKÁ

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu valstīm izlašu paplašinātie sastāvi bija jāiesniedz līdz šodienai, bet galīgais saraksts ar to spēlētāju vārdiem un uzvārdiem, kuras Februāra sākumā dosies uz laukuma, ir jāiesniedz 13. un 14.janvārī.

Publicēti PČ Āzijas un Okeānijas grupas izlašu sastāvi

January 4, 2015

Straujiem soļiem tuvojas 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs. Kā pirmās par ceļazīmēm uz finālturnīru cīnīsies un Āzijas un Okeānijas grupā esošās komandas. Piektdien oficiāli publicēti visu četru valstsvienību sastāvi.

 

Par grupas favorītēm uzskatāma Austrālijas izlase, kuras sastāvs Austrālijas Florbola Federācijas mājaslapā parādījās jau novembra sākumā. Komanda ir visnotaļ raiba, tajā iekļautas gan pieredzējušas spēlētājas, gan tādas, kurām līdz šim nav bijusi starptautiska spēļu prakse. Piecām florbolistēm Sārai Molonai, Frejai Karsonei, Steisijai Makkallumai, Džesai Roserai un Laurenai Hoganai janvāra beigās būs debija valstsvienības rindās. Dažas spēlētājas spēlējušas Pasaules čempionātos kādu krietnu laiciņu atpakaļ. Neapšaubāmi komandā tikušas arī potenciālās izlases līderes Tāra Keha un Šarlote Kvaifa.

 

Austrālijas izlases sastāvs(WFCQ 2015 Asia & Oceania)

2 Bourke Ashleigh      (Forward)

3 de Courcier Fiona    (Defender)

4 Hogan Lauren          (Forward)

5Sanford Nicole          (Defender)

9 Margetts Carolyn     (Forward)

10 Hodges Blaise        (Defender)

11 Roberts Jill             (Defender)

12 Tribe Kayleigh       (Forward)

13 Ryan Natasha         (Forward)

14 Roser Jess               (Defender)

17 Quaife Charlotte    (Forward)

29 Cathie Melanie       (Defender)

32 Cameron Belinda   (Defender)

34 Keogh Tara            (Forward)

44 Hamilton Phoebe   (Forward)

81 Aitken Jayne          (Goalkeeper)

82 McCallum Stacey   (Forward)

89 Carson Freya          (Defender)

97 Moulton Sarah       (Goalkeeper)

99 Cameron Fiona       (Forward)

 

Līdzīga situācija ir rangā zemāk esošajai Japānai un Singapūrai. Par pieredzējušāko un nomināli spēcīgāko drošvien var saukt Japānas izlasi. Līdzīgi kā Austrālijai arī šeit iekļautas piecas jaunas spēlētājas, kuras piedzīvos debiju starptautiskajā arēnā: Urana Sakanoto, Eri Janase, Reina Katsumura, Reja Goto un Majumi Nakaja. Pārējām valstsvienības florbolistēm ir iekrāta liela starptautiska spēļu prakse. Īpaši jāizceļ Keiko Īda, kura piedalījusies astoņos Pasaules čempionātos (1999, 2001, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013). Gadījumā, ja japānietes izcīnīs ceļazīmi uz finālturnīru, tad ļoti iespējams, ka K.Īda atkārtos Baibas Jurušas rekordu (deviņi PČ). Atslēgas spēlētājas Japānas izlasē: Juī Goto, Juī Takahašī un Midorī Savagučī.

 

Japānas izlases sastāvs(WFCQ 2015 Asia & Oceania)

1 Sato Chika   (Goalkeeper)

2 Iwasaki Anna (Goalkeeper)

3 Goto Yui      (Forward)

4 Ida Keiko     (Defender)

5 Kato Miku    (Forward)

6 Sawaguchi Midori    (Forward)

7 Matsukura Natsumi (Defender)

8 Takahashi Michika   (Defender)

9 Nakagawa Miho       (Forward)

10 Takahashi Yui        (Forward)

11 Nakai Mayumi       (Forward)

12 Abe Natsumi          (Defender)

13 Goto Rei    (Defender)

14 Katsumura Reina   (Forward)

15 Yanase Eri (Forward)

16 Sugaya Hitomi       (Forward)

17 Kurata Anna          (Defender)

18 Honda Miyu           (Forward)

19 Sakamoto Uran      (Defender)

20 Kasamatsu Megumi           (Forward)

 

Singapūras izlases sastāvs ir samērā jauns. Sešas florbolistes Meja Vena Ou, Lī Lenga Tan, Denisa Khū, Ksuana Jeo, Soaka Kuana Lai un Sāra Lima ir valstsvienības debitantes. Vēl astoņas spēlētājas ir pārstāvējušas savu valsti 2013.gada PČ kvalifikācijas turnīrā un 2014.gada Pasaules Universiādē vai arī vienā no šiem diviem turnīriem. Par pieredzējušāko spēlētāju uzskatāma Džila Kveka, kura varētu būt viena no potenciālajām valstsvienības līderēm. Piedaloties sešos Pasaules čempionātos (1999, 2001, 2003, 2005, 2007, 2009) viņa izcēlusies 53 (36+17) rezultativitātes punktiem.

 

Singapūras izlases sastāvs(WFCQ 2015 Asia & Oceania)

1 Lim Sara       (Goalkeeper)

2 Lai Soak Kuan         (Forward)

3 Yeo Xuan     (Defender)

4 Sengutuvan Gracia   (Forward)

5 Tan Jowie     (Forward)

6 Yusof Suhaidah       (Forward)

7 Khoo Denise            (Forward)

8 Tang Wynne             (Forward)

9 Quek Jill       (Forward)

10 Ong Hui Hui          (Forward)

11 Badriyah Sharifah (Defender)

12 Lim Vanessa          (Defender)

13 Tahir Nur Harilyn   (Forward)

14 Tan Laura   (Forward)

15 Lim Felicia             (Defender)

17 Tan Lee Leng         (Defender)

19 Kee Joscelin           (Forward)

20 Ou Mei Wen          (Defender)

21 Poh Debbie            (Forward)

99 Zabir Fariza Begum           (Goalkeeper)

 

PČ Āzijas un Okeānijas grupas jaunpienācēja Jaunzēlandes izlase ir kvalifikācijas turnīra lielākā mīkla. Tajā iekļautas četrpadsmit spēlētājas, no kurām teju visas pārstāv valsts čempionvienību „Wellington Storm”. Vienīgā valstsvienības pārstāve, kura pārstāv citu klubu ir Maria Hambere no „Auckland Stars”. Pateikt, kuras varētu būt komandas līderes ir diezgan grūti, jo informācijas par Jaunzēlandes čempionātu ir visai maz. Zināms vien tas, ka sieviešu kategorijā tas notiek otro gadu. Saskaņā ar Starptautiskās Florbola Federācijas (IFF) mājaslapā pieejamo informācijā šobrīd valstī reģistrētas 55 licencētas spēlētājas no kurām astoņpadsmit ir jaunākas par 19 gadiem.

 

Jaunzēlandes izlases sastāvs(WFCQ 2015 Asia & Oceania)

1 Hegarty Maria          (Goalkeeper)

3 Jones Nicolette         (Forward)

4 Sercombe Caitlin      (Forward)

5 Hamber Maria          (Forward)

7 Scott Sophie             (Forward)

8 Emrys Nia    (Forward)

9 Sutton Debbie          (Defender)

11 Jones Anita            (Defender)

13 Blake Kathryn        (Defender)

14 Mudge Ashleigh    (Forward)

16 Young Susie           (Forward)

17 Bertschinger Jane   (Defender)

21 Scrimshaw Keryn   (Forward)

26 Kibblewhite Georgia          (Forward)

 

Āzijas un Okeānijas grupas spēles norisināsies no 23. Līdz 25.janvārim. No četrām izlasēm, labākās trīs iegūs ceļazīmi uz PČ finālturnīru.

 

Spēļu kalendārs(23.-25.01)

23.01 3:00 Jaunzēlande – Singapūra

23.01 6:00 Austrālija – Japāna

24.01 3:00 Singapūra – Japāna

24.01 6:00 Jaunzēlande – Austrālija

25.01 3:00 Japāna – Jaunzēlande

25.01 6:00 Singapūra – Austrālija

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

Fedulovs: Pagaidām pāragri spriest par izlases gatavību kvalifikācijas turnīram

December 16, 2014

Aizvadītās nedēļas nogalē Kocēnu Sporta namā notika Latvijas sieviešu izlases treniņnometne, kuras laikā valstsvienības kandidātes turpināja gatavoties 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram.

 

Saskaņā ar FloorballnewsW rīcībā esošo informāciju uz treniņnometni tika uzaicinātas 24 spēlētājas, tomēr dažādu iemeslu dēļ uz to ieradās piecpadsmit. Divas kandidātes jau iepriekš bija ieplānojušas braucienu uz Zviedrijā notiekošo PČ vīriešiem, savukārt pārējās bija vai nu saslimušas vai arī atradās darbā. Nometnes ietvaros Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles. Pirmajā mūsu dāmas ar 3:0 atstāja sausā „STK”, bet otrajā ar 3:5 atzina „Eži” pārākumu.

 

Valstsvienības galvenais treneris Jurijs Fedulovs sarunā ar FloorballnewsW pastāstīja, ka šajā treniņnometnē tika aktīvi strādāts pie metienu realizācijas un spēles aizsardzībā. Īpaši spilgti tas izpaudās pārbaudes spēles. „Pirmajā mačā pret STK komanda ļoti labi darbojās aizsardzībā, un arī abas vārtsardzes Kristīne Kirilova un Jana Filipsone bija uzdevumu augstumos. Uz otro spēli pret Ežiem palika mazāk spēlētāju, jo dažas no nometnes dalībniecēm aizbrauca prom. Vienai bija jāstrādā, bet otrai saslima bērns. Līdz ar to uzbrukumā mums veicās mazāk, taču aizsardzībā labi turējāmies.”

 

Par izlases gatavību mēnesi pirms kvalifikācijas turnīra Fedulovs sacīja, ka pagaidām par to ir grūti spriest, norādot, ka treniņnometnēs vēl nav piedalījušās mūsu leģionāres. „Neesmu vēl redzējis tās spēlētājas, kuras cīnās ārzemju čempionātos. Janvārī pirms kvalifikācijas turnīra paredzētas divas treniņnometnes, pēc kā varēs objektīvi novērtēt desmit baļļu sistēmā, kādā līmenī ir valstsvienība,” teica izlases treneris. Viņš atzina, ka tieši šonedēļ izlases menedžere Maija Zēmele plāno sazināties ar leģionārēm, lai nokārtotu visas nepieciešamās formalitātes, kas ļautu viņām piedalīties nākamajās treniņnometnēs.

 

Jau vēstījām, ka 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles mūsu dāmas aizvadīs Vidzemes Olimpiskajā centrā. Eiropas 2.grupā Latvijas izlase mērosies spēkiem ar Šveices, Dānijas, Ungārijas, Spānijas un Francijas valstsvienībām.

 

2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs – EUR2 Valmiera(03.-07.02):

03.02 14:00 Dānija – Francija

03.02 17:00 Šveice – Ungārija

03.02 20:00 Latvija – Spānija

04.02 14:00 Ungārija – Dānija

04.02 17:00 Spānija – Šveice

04.02 20:00 Francija – Latvija

05.02 14:00 Spānija – Ungārija

05.02 17:00 Šveice – Francija

05.02 20:00 Latvija – Dānija

06.02 14:00 Francija – Spānija

06.02 17:00 Dānija – Šveice

06.02 20:00 Ungārija – Latvija

07.02 12:00 Spānija – Dānija

07.02 15:00 Francija – Ungārija

07.02 18:00 Latvija – Šveice

 

Ceļazīmi uz 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīru no Eiropas izcīnīs trīs labākās valstsvienības no katras kontinenta grupas, kā arī divas labākās ceturtās vietas komandas. Kopumā finālturnīrā piedalīsies 16 valstu izlases, no kurām 12 būs no Eiropas, trīs no Āzijas un Okeānijas, bet viena no Amerikas kontinenta. Vietu tajā automātiski nodrošina rīkotājvalsts un šoreiz tā ir Somija.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

Krievijas izlasi vadīs somu speciālists

December 10, 2014

Gatavojoties 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram, pamatīgas izmaiņas notikušas Krievijas sieviešu florbola izlases treneru korpusā. Turpmāk valstsvienību vadīs somu speciālists Mattī Kaipio, liecina pieejamā informācija Krievijas Nacionālās Florbola Federācijas (НФФР) mājaslapā.

 

Kaipio ir viens no labākajiem sieviešu florbola treneriem Somijā. Pašlaik viņš vada valsts spēcīgākās (Salibandylīgas) klubu „TPS”, kā arī trenē šī kluba meiteņu komandas. 36 gadus vecais somu speciālists iekrājis vērā ņemamu starptautisku pieredzi. 2003.gada PČ viņš bija Somijas izlases otrais treneris, savukārt 2009.gada PČ viņš vadīja valstsvienību, palīdzot somietēm izcīnīt bronzas medaļas. Gadu pirms tam trenējis arī studentu izlasi. M.Kaipio kā galvenais treneris piedalījies divos EFT turnīros (2008., 2009.) un Polish Open (2009).

 

Bez Mattī Kaipio Krievijas valstsvienības treneru sastāvā iekļauti vēl divi Somijas pārstāvji. Tomass Korhonens (2012.gadā Somijas vīriešu izlases otrais treneris un 2013.gadā vīriešu U19 valstsvienības otrais treneris) strādās par tulku un fiziskās sagatavotības treneri, savukārt par speciālistu psiholoģiskajā sagatavotībā apstiprināts Harijs Virtanens, kuram ir ļoti liela pieredze sieviešu U19 izlašu sagatavošanā un trenēšanā – trīs PČ (2010.,2012.,2014.), pieci EFT turnīri(2009.,2010.,2011.,2012.,2013.) un sešas atsevišķas pārbaudes spēles starp Somijas un Zviedrijas juniorēm(2009.,2010.,2011.,2012.,2013.,2014.).

 

Plānots, ka, gatavojoties PČ, Krievijas sieviešu izlase aizvadīs piecas nopietnas treniņnometnes no kurām trīs notiks ārpus valsts.

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles Krievijas valstsvienība aizvadīs Nitrā, kur Eiropas 3.grupas ietvaros cīnīsies pret Čehijas, Norvēģijas, Slovākijas, Itālijas, Lielbritānijas izlasēm.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 4. līdz 12.decembrim.

Darbu sāk 2015.gada PČ oficiālā mājaslapa

December 3, 2014

Kā jau esam vairākkārt vēstījuši 2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē. Organizatori turpina cītīgi tam gatavoties un šodien savu darbību uzsāka turnīra oficiālā mājaslapa (www.floorball.org/wfc2015).

 

Kā jau tas parasti ir sākumā, PČ mājaslapa šobrīd darbojas testa režīmā. Pašlaik interesenti var iepazīties ar informāciju par norises vietu, arēnām, pilsētu un kvalifikācijas turnīriem. Daudzas sadaļas pagaidām stāv tukšas un informāciju tajās plānots ievietot nākamā gada pavasarī.

 

Līdzīgi kā pirms 2013.gada Pasaules čempionāta Čehijā, arī pirms finālturnīra Somijā tiks īstenotas mārketinga aktivitātes. Viena no tādām ir foto konkurss „Magical Together”, kas jau ir sācies un rit pilnā sparā. Lai tajā piedalītos, pirmkārt, Jums ir jābūt piereģistrētiem sociālajās vietnēs Twitter vai Instagram. Otrkārt, ir jānofočē bilde vai selfijs, kurā Jūs esat redzams ar kādu no saviem draugiem un jāievieto savā profilā, pievienojot haštagu #magicaltogether. Konkursā drīkst piedalīties personas no 18 gadu vecuma un profilam ir jābūt publiskam, turklāt jānorāda precīzs vārds un uzvārds. Jāņem vērā, ka personas identitāte var tikt pārbaudīta, un, ja noskaidrojas, ka dalībnieks ir sniedzis neprecīzu informāciju par sevi, e-pastu u.c. viņš var tikt diskvalificēts no konkursa. Laimīgie tiks noskaidroti katra mēneša 30.datumā un labāko bilžu autori saņems biļetes uz finālturnīru, kuras būs derīgas uz visām PČ spēlēm.

 

2015.gada Pasaules čempionāts risināsies no 5. līdz 13.decembrim.

2015.gada PČ Āzijas-Okeānijas un Amerikas kvalifikācija

November 12, 2014

Aizvadītajā nedēļā ziņojām par 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru. Pieminējām to, ka ir publicēti Eiropas grupu spēļu kalendāri, pēc kā kļuva zināms, ka Latvijas sieviešu florbola izlase pirmo maču aizvadīs pret Spānijas valstsvienību. Nedaudz vēlāk Starptautiskā Florbola Federācija (IFF) publicēja arī Āzijas un Okeānijas spēļu grafikus.

 

AOFC – Austrālija

Atšķirībā no trim Eiropas grupām, abās atlikušajās dēļ laika joslām mači pamatā tiks aizvadīti nakts stundās. 2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra Āzijas un Okeānijas grupas spēles notiks Austrālijas pilsētā Pakenhemā. Bez ķenguru zemes pārstāvēm tajā piedalīsies Japānas, Singapūras un Jaunzelandes izlases. Sacensības tiks atklātas Plkst.12:00 pēc vietējā laika(Plkst.3:00 Latvijas laiks) ar spēli starp Jaunzēlandi un Singapūru, bet pēc tam uz laukuma dosies Austrālijas un Japānas florbolistes.

 

Āzijas un Okeānijas grupas spēles norisināsies no 23. Līdz 25.janvārim. No četrām izlasēm, labākās trīs iegūs ceļazīmi uz PČ finālturnīru.

 

Spēļu kalendārs(23.-25.02)

23.01 3:00 Jaunzēlande – Singapūra

23.01 6:00 Austrālija – Japāna

24.01 3:00 Singapūra – Japāna

24.01 6:00 Jaunzēlande – Austrālija

25.01 3:00 Japāna – Jaunzēlande

25.01 6:00 Singapūra – Austrālija

 

AMER – Kanāda

2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra Amerikas grupas spēles tāpat kā iepriekšējā reizē notiks Kanādas pilsētā Markhēmā 6. un 7.februārī. Arī šoreiz par vienīgo ceļazīmi uz finālturnīru cīnīsies tikai divas valstis ASV un Kanāda. Abi mači paredzēti Plkst.19:00 pēc vietējā laika(Plkst.2:00 Latvijas laiks).

Kā vēstījām iepriekš, finālturnīrā kopumā piedalīsies 16 valstu izlases, no kurām 12 būs no Eiropas, trīs no Āzijas un Okeānijas, bet viena no Amerikas kontinenta. Vietu tajā automātiski nodrošina rīkotājvalsts un šoreiz tā ir Somija.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 5. līdz 13.decembrim.

Latvijas izlase PČ kvalifikācijas turnīru sāks pret spānietēm

November 3, 2014

Šodien Starptautiskā Florbola Federācija publiskojusi 2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas grupu spēļu kalendārus. Kļuvis zināms, ka Latvijas sieviešu izlase, kas par ceļazīmi uz finālturnīru cīnīsies Valmierā, savu pirmo spēli aizvadīs pret Spānijas valstsvienību, liecina pieejamā informācija IFF mājas lapā.

 

2015.gada Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra Eiropas 2.grupas cīņas norisināsies no 3.līdz 7.februārim. Sacensības Vidzemes Olimpiskajā centrā sāksies Plkst.14:00 un tās atklās Dānijas un Francijas izlases. Pēc tam Šveice eksaminēs Ungāriju, bet mūsu dāmas uz laukuma dosies vakarā ap Plkst.20:00.

 

Jāatzīmē tas, ka Latvijas izlasei ar spēļu grafiku kopumā ir paveicies, jo pašā sākumā būs jācīnās ar nomināli vājākām valstsvienībām, bet ar katru maču pretinieces būs arvien spēcīgākas. Otrajā spēlē mūsu florbolistes mērosies spēkiem ar francūzietēm, 5. un 6.februārī cīnīsies pret Dānijas un Ungārijas valstsvienībām, savukārt kvalifikācijas turnīru noslēgs ar maču pret Šveices izlasi.

 

2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs – EUR2 Valmiera(03.-07.02):

03.02 14:00 Dānija – Francija

03.02 17:00 Šveice – Ungārija

03.02 20:00 Latvija – Spānija

04.02 14:00 Ungārija – Dānija

04.02 17:00 Spānija – Šveice

04.02 20:00 Francija – Latvija

05.02 14:00 Spānija – Ungārija

05.02 17:00 Šveice – Francija

05.02 20:00 Latvija – Dānija

06.02 14:00 Francija – Spānija

06.02 17:00 Dānija – Šveice

06.02 20:00 Ungārija – Latvija

07.02 12:00 Spānija – Dānija

07.02 15:00 Francija – Ungārija

07.02 18:00 Latvija – Šveice

 

Iepazīstinām Jūs arī ar abu pārējo Eiropas kvalifikācijas grupu kalendāriem.

 

2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs – EUR1 Poznaņa(04.-08.02):

04.02 17:00 Igaunija – Vācija

04.02 20:00 Zviedrija – Polija

05.02 17:00 Nīderlande – Zviedrija

05.02 20:00 Polija – Igaunija

06.02 17:00 Vācija – Nīderlande

06.02 20:00 Zviedrija – Igaunija

07.02 15:00 Vācija – Zviedrija

07.02 18:00 Nīderlande – Polija

08.02 12:00 Igaunija – Nīderlande

08.02 15:00 Polija – Vācija

 

2015.gada PČ kvalifikācijas turnīra spēļu kalendārs – EUR3 Nitra(04.-08.02):

04.02 14:00 Krievija – Itālija

04.02 17:00 Čehija – Lielbritānija

04.02 20:00 Slovākija – Norvēģija

05.02 14:00 Itālija – Čehija

05.02 17:00 Norvēģija – Krievija

05.02 20:00 Lielbritānija – Slovākija

06.02 14:00 Norvēģija – Itālija

06.02 17:00 Krievija – Lielbritānija

06.02 20:00 Slovākija – Čehija

07.02 13:00 Lielbritānija – Norvēģija

07.02 16:00 Čehija – Krievija

07.02 19:00 Itālija – Slovākija

08.02 11:00 Lielbritānija – Itālija

08.02 14:00 Norvēģija – Čehija

17:00 17:00 Slovākija – Krievija

 

Ceļazīmi uz 2015.gada Pasaules čempionāta finālturnīru no Eiropas izcīnīs trīs labākās valstsvienības no katras kontinenta grupas, kā arī divas labākās ceturtās vietas komandas. Kopumā finālturnīrā piedalīsies 16 valstu izlases, no kurām 12 būs no Eiropas, trīs no Āzijas un Okeānijas, bet viena no Amerikas kontinenta. Vietu tajā automātiski nodrošina rīkotājvalsts un šoreiz tā ir Somija.

 

2015.gada Pasaules čempionāts notiks Somijas pilsētā Tamperē no 5. līdz 13.decembrim.

Please reload

bottom of page